کد خبر: ۱۵۳۳۱۲
تاریخ انتشار: ۱۴ فروردين ۱۳۹۶ - ۰۲:۴۹
« فکر می‌کنم این لشکری که در جمنا جمع شده اند از هیچ موضوعی علیه آقای روحانی فروگذار نخواهند بود و در واقع جمع شده اند که آقای روحانی را زمین بزنند ولی خدا با آقای روحانی است.»
  فروردین ۹۶ به نیمه رسیده و حدود ۴۵ روز تا انتخابات ریاست باقی است. انتخاباتی که سرنوشت عالی‌ترین مقام اجرایی کشور تا سال ۱۴۰۰ را مشخص می‌کند. انتخابات ریاست جمهوری همیشه حساسیت‌های خاص خود را دارد، اما این‌بار شاید ماجرا متفاوت است. روحانی باید یک‌دوره‌ای شود! این خواسته‌ای است که مخالفان اعتدال دارند. آنها از همان روزهای نخست دولت یازدهم در سال ۹۲ عزم خود را جزم کردند. دو برنامه‌ پیش روی اصولگرایان بود؛ ابتدا برائت از دولت احمدی‌نژاد. دولتی که از اقتصاد گرفته تا سیاست از فرهنگ گرفته تا محیط زیست همه و همه را در بهترین شرایط تحویل گرفت و ویرانه تحویل داد. اصولگرایان که روزگاری حامی شماره یک احمدی‌نژاد بودند بعد از شکست از مردم در انتخابات ۹۲ تلاش کردند تا راه خود را از او جدا کنند. تلاشی باطل، چرا که مردم در اسفند ۹۴ در انتخابات مجلس نیز نشان دادند راه اعتدال و اصلاحات را بهترین گزینه در عرصه سیاسی کشور می‌دانند. اما دومین و مهم‌ترین برنامه‌ای که اصولگرایان در پیش گرفتند تخریب روحانی در همه زمینه‌ها با تمرکز بر دستاوردهای دولت یازدهم بود. اوج تخریب علیه دولت در برجام دیده شد. توافقی که ایران را از حاشیه نظام بین‌الملل و از شدیدترین‌تحریم‌‌های بین‌الملل خلاص کرد، همان شرایطی که دقیقا دولت اصولگرایان ایجاد کردند. تجربه شکست در انتخابات گذشته موجب شده تا اصولگرایان سودای وحدت در انتخاب یک کاندیدا را برای اردیبهشت ۹۶ در سر بپرورانند. خواسته‌ای که در نگاه کارشناسان مستقل همچون رویا می‌ماند. شاخه‌های گوناگونی که از این جبهه خود را محق دستیابی به قدرت می‌دانند، کم نیستند. هرچند جبهه مردمی نیروهای انقلاب اسلامی را به عنوان خانه امید خود اخیرا ایجاد کردند. «جمنا» می‌خواهد همان مکانیزمی باشد که اصولگرایان در تمام روزهای حدود چهار سال اخیر منتظرش بودند، یعنی همان تک‌دوره‌ای شدن حسن روحانی. البته همین گروه از ابتدای تشکیل با ابهاماتی روبه‌رو بوده است و برخی آن‌ را تشکیلاتی دست‌چندمی از نیروهای اصولگرا می‌دانند. حتی سعید جلیلی کاندیدای چهار میلیونی دور قبل اصولگرایان هم این تشکیلات را قبول ندارد. از سوی دیگر علی لاریجانی که به عنوان یکی از چهره‌های شاخص این جریان در سال‌های گذشته شناخته می‌شود در مسیر تخریب دولتی که از سوی مردم رای گرفته با اصولگرایان همراه نشده است و در آخرین مورد در پاسخ به سوالی درباره آگاهی از تشکیل «جمنا» نیز رئیس مجلس تصریح کرد: «اگر منظورتان این است که جبهه مردمی نیروهای انقلاب برای تشکیل این جبهه خبری به من دادند یا نه، باید بگویم نه، خبری به من ندادند و البته تشکر می‌کنیم که خبر ندادند چون من با این وضعیت نمی رسیدم که در جلساتشان شرکت کنم.»

لشگر «جمنا» جمع شده‌ تا روحانی را به زمین بزند

بهروز نعمتی سخنگوی هیات رئیسه مجلس و از نمایندگانی که حامی اعتدال و علی لاریجانی شناخته می‌شود درباره پیش‌بینی انتخابات آینده و اینکه صف آرایی اصولگرایان مقابل روحانی چه نتیجه‌ای خواهد داشت، گفت:« فکر می‌کنم این لشکری که در جمنا جمع شده اند از هیچ موضوعی علیه آقای روحانی فروگذار نخواهند بود و در واقع جمع شده اند که آقای روحانی را زمین بزنند ولی خدا با آقای روحانی است.» این نماینده مجلس دهم افزود: « ‌رئیس‌جمهوری آینده ایران بعد از انتخابات ۲۹ اردیبهشت به طور قطع و یقین و انشاا... آقای روحانی است.» نقش و جایگاه علی لاریجانی در سیاست کشور به ویژه در سال‌های اخیر پر‌رنگ‌تر شده است و حتی می‌توان این‌گونه قلمداد کرد که علی لاریجانی نقشی بی‌بدیل دارد. برای بسیاری این سوال مطرح است که علی لاریجانی برای انتخابات آتی چه دیدگاهی خوهد داشت. بهروز نعمتی در این‌باره می‌گوید:«فکر می‌کنم بحثی که آقای لاریجانی داشتند که ریاست جمهوری روحانی دو دوره‌ای خواهد بود مشخص کننده است و فکر می‌کنم آقای لاریجانی از روحانی حمایت کند. هم آقای لاریجانی و هم تیمی که با وی همراه هستند به دنبال اعتدال در کشور هستند و نقش آقای لاریجانی بیشتر از گذشته خواهد بود.» اهمیت حمایت لاریجانی از مسیر اعتدال در این است که کشور در چهار سال گذشته توانسته تا حد زیادی ویرانیهای به جای مانده از مدیریت اصولگرایان در کشور را ترمیم کند و در این راه علی لاریجانی نشان داده بیش از هر چیز منافع ملی را اولویت خود در سیاست قرار می‌دهد. همراهی لاریجانی و روحانی به عنوان دو راس مهم مقننه و مجریه می‌تواند در گام اول ایران را از اقدامات به دور از عقلانی یا احساسی دور کند و در گام دوم کشور با الگوی اعتدال مسیر پیشرفت و توسعه را بپیماید. بهروز نعمتی هم در این مورد معتقد است روابط روحانی و لاریجانی در چهار سال دوم دولت اعتدال بهتر از گذشته خواهد بود.


منبع:آرمان
ارسال نظر
نام:
ایمیل:
* نظر:
اخبار روز
ببینید و بشنوید
آخرین عناوین