|
|
امروز: يکشنبه ۰۴ آذر ۱۴۰۳ - ۰۶:۳۱
کد خبر: ۱۵۲۹۲۷
تاریخ انتشار: ۱۰ فروردين ۱۳۹۶ - ۰۲:۳۲
ساژین همچنین با اشاره به ابعاد اقتصادی مطرح در جریان مذاکرات مسکو، گفت: طرفین با تأئید تلاش های مشترک برای گسترش مناسبات اقتصادی در آینده با سود دوسویه، از ضرورت کاربرد توانمندی های همکاری در زمینه های دارای چشم انداز خوب مانند انرژی، حمل و نقل، صنعت، هوا-فضا و دیگر رشته های علمی و فناوری نو با اجرای پروژه های مشترک، صحبت کردند.
  ولادیمیر ساژین کارشناس ارشد روس با مهم خواندن مذاکرات رئیس جمهوری ایران در مسکو، گفت: نهمین دیدار حسن روحانی و ولادیمیر پوتین نسبت به دیدارهای پیش به صورت ویژه ای برگزار شد.

کارشناس سیاسی انستیتو شرق شناسی آکادمی علوم روسیه افزود: زمان انجام نهمین دیدار روحانی و پوتین رئیسان جمهوری دو کشورتصادفی انتخاب نشده بود.

ساژین روز چهارشنبه در مصاحبه با رادیو روسی اسپوتنیک، گفت: اوضاع خاورمیانه که تهران و مسکو نقش خاصی در آن بازی می کنند، متشنج و در سراسر منطقه از افغانستان تا شمال آفریقا غیرقابل پیش بینی است و رهبران ایران و روسیه باید در این دوره دشوار «ساعت ها را میزان» می کردند.

کارشناس روس اظهار کرد: این نکته به ویژه در رابطه با سوریه مصداق دارد که مسکو و تهران در سنگر مبارزه با تروریسم هستند، هر چند تا حدودی از فرایندهایی که در این کشور رخ می دهد، درک متفاوتی دارند.

وی گفت: در این رابطه، فعالیت سه جانبه روسیه، ایران و ترکیه، شرایط مذاکرات بین سوری را در آستانه پایتخت قزاقستان ایجاد کرده و امکان برقراری موثر و پایدار آتش بس در سوریه هم فراهم شده است که اهمیت دارد و بی شک این موضوع ها در دیدار کرملین (بین روحانی و پوتین) بررسی شدند.

کارشناس سیاسی انستیتو شرق شناسی آکادمی علوم روسیه همچنین افزود: در مذاکرات مسکو در باره اوضاع افغانستان، عراق، یمن، لبنان و دیگر نقاط داغ منطقه نیز بحث شد و همچنین گستره ای فراگیر از مسائل جهانی مورد مذاکره قرار گرفت.
کارشناس روس ادامه داد که نقش سازمان ملل در دنیای کنونی، مبارزه با تروریسم، قاچاق موادمخدر و حفظ نظام منع گسترش سلاح هسته ای در مذاکرات کرملین بررسی شد.
«روحانی و پوتین از طرح عمل مشترک قابل قبول بین ایران و 1+5 (برجام) نیز پشتیبانی کردند و حالت صلح آمیز فعالیت هسته ای این کشور را مورد تأیید قرار دادند.»

نویسنده روس گفت: رئیسان جمهوری ایران و روسیه همچنین در باره گسترش همکاری ها در دریای خزر در همه عرصه ها و آمادگی برای تعامل با هدف برقراری ثبات در آسیای میانه و ماورای قفقاز اظهارنظر کردند.

«بدین ترتیب، جنبه های بین المللی مذاکرات روحانی و پوتین همه مجموعه مسائل جهانی و منطقه ای را در برگرفت، در حالیکه هیچ یک از دیدارهای قبلی این دو مقام عالی، چنین دستور کار روزآمد گسترده ای نداشت.»

ساژین افزود: علت متفاوت بودن مذاکرات روز سه شنبه (8 فروردین) سران ایران و روسیه، این است که اوضاع جهان و خاورمیانه زیاده از حد انفجارآمیز و پیچیده است. اکنون باید برای رسیدن به هدف اصلی یعنی تأمین ثبات و قابل پیش بینی بودن رویدادهای منطقه با در نظر داشتن منافع همه شرکت کنندگان، زودتر کارهایی وزین و دقیق انجام شود.

وی نوشته است: در چنین شرایطی، برقراری مناسبات نزدیک با روسیه برای ایران فوق العاده سودمند است. فعالیت ضدایرانی از جانب عربستان سعودی و اسرائیل ادامه دارد که سیاست خاورمیانه ای تهران به ویژه در سوریه و همچنین توافق هسته ای را قبول ندارند و دولت جدید آمریکا نیز پشتیبان آنها است.

ساژین ادامه داده است که همزمان با این سود برای تهران، «سفر روحانی به مسکو و مذاکرات سطح عالی سیاسی و دیپلماتیکی برای روسیه نیز مهم بود، زیرا ایران یک بازیگر جدی در خاورمیانه است و بدون این کشور هیچ یک از مسائل کنونی منطقه را نمی توان حل و فصل کرد.»
وی گفت: روسیه نمی تواند وزن سیاسی و اهمیت اقتصادی ایران را نادیده بگیرد و در این رابطه نیز مسائل تجاری-اقتصادی جایگاه ویژه ای در دستور کار مذاکرات مسکو داشت.

شرق شناس روس همچنین افزوده است که پس از برجام و آغاز فرایند لغو تحریم های بین المللی، ایران به بازاری پرفرصت برای تجارت جهانی تبدیل شده و با توجه به وضعیت ویژه ژئوپلیتیکی و قدرت بالقوه این کشور، شرکت ها و بازرگانان زیادی از بسیاری کشورها راهی تهران می شوند و روسیه نیز برای شرکت در این رقابت آماده است.

ساژین همچنین با اشاره به ابعاد اقتصادی مطرح در جریان مذاکرات مسکو، گفت: طرفین با تأئید تلاش های مشترک برای گسترش مناسبات اقتصادی در آینده با سود دوسویه، از ضرورت کاربرد توانمندی های همکاری در زمینه های دارای چشم انداز خوب مانند انرژی، حمل و نقل، صنعت، هوا-فضا و دیگر رشته های علمی و فناوری نو با اجرای پروژه های مشترک، صحبت کردند.

وی در پایان با توجه به امضای اسناد متعدد در بخش های مختلف در جریان مذاکرات رئیسان جمهوری ایران و روسیه در کرملین، تاکید کرد: بی تردید همکاری بین المللی تهران و مسکو، عامل مهمی برای تأمین ثبات و امنیت منطقه ای و جهان است و همزمان مناسبات با سودمندی دوسویه تجاری، اقتصادی، علمی و فناوری، فرهنگ و ورزش حافظ منافع روسیه و ایران است.

روحانی که روز دوشنبه همراه یک هیات بلندپایه در چارچوب سفر رسمی دو روزه بنا به دعوت همتای خود وارد مسکو شده بود، پس از مذاکره با سران این کشور، شامگاه سه شنبه به این سفر پایان داد.
منبع: ایرنا
ارسال نظر
نام:
ایمیل:
* نظر:
اخبار روز
ببینید و بشنوید
آخرین عناوین