|
|
امروز: سه‌شنبه ۰۶ آذر ۱۴۰۳ - ۱۱:۱۳
مدیر HSE شرکت ملی گاز ایران اعلام کرد
کد خبر: ۱۵۲۳۶
تاریخ انتشار: ۲۵ دی ۱۳۹۲ - ۱۴:۱۷
مدیر اچ.اس.ای شرکت ملی گاز ایران با اعلام این که به درخواست وزیر نفت آمار مرگ و میر ناشی از گاز برای دو مسوول اصلی ایمنی و صرفه جویی گاز طبیعی - صدا و سیما و وزارت راه و شهرسازی - ارسال شده است گفت: متاسفانه تاکنون اقدام خاصی از سوی این دو مسوول صورت نگرفته است.
محمدرضا یوسفی - مدیر ایمنی، بهداشت و محیط زیست شرکت ملی گاز ایران - با تاکید بر این‌که فرهنگ سازی در زمینه‌ی ایمنی و صرفه‌جویی گاز بر عهده شرکت ملی گاز ایران نیست، یادآور شد: سازمان‌هایی مانند صدا‌وسیما، وزارت راه و شهرسازی، شهرداری، اورژانس، آتش‌نشانی و هلال‌احمر باید در این زمینه فرهنگ‌سازی کنند.

وی اعلام کرد: به درخواست وزیر نفت آمار مربوط به مرگ‌ومیر با گاز طبیعی در سال‌های 90 و 91 به وزارت راه و شهرسازی، سازمان صدا‌وسیما و شرکت‌های بیمه‌ ارسال شد تا بلکه آنها با توجه به وظیفه‌ خود از این آمار برای کاهش تعداد مرگ‌ومیر استفاده کنند اما تاکنون در این زمینه اقدام خاصی از سوی این سازمان‌ها و مسوولان صورت نگرفته است.

وی با تاکید بر این که شرکت ملی گاز به علت مسائل خداپسندانه تاکنون در این زمینه اقدام به فرهنگ‌سازی از طریق صدا‌وسیما و روزنامه کرده است گفت: این شرکت تنها باید مسوولیت تهیه محتوای آموزشی و تکنیکی فرهنگ‌سازی را برعهده داشته باشد.

وی اظهار کرد: با وجود این که شرکت ملی گاز ایران وظیفه قانونی برای ورود به مسائل صرفه‌جویی و ایمنی مصرف گاز ندارد اما تمام تلاش خود را می‌کند تا بلکه آسایش مردم فراهم شود.

** کاهش مرگ‌ومیر ناشی از گاز در سال 91 نسبت به 90

مدیر HSE شرکت ملی گاز ایران با اشاره به این‌که نسبت مرگ‌ومیر با گاز طبیعی در سال 91 نسبت به سال 90 کاهش 34.41 درصدی داشته است، گفت: این کاهش در حالی صورت گرفته است که تعداد مشترکین شرکت گاز ملی ایران در سال گذشته جهش قابل توجهی داشته است.

یوسفی با اشاره به این‌که کاهش صورت گرفته بیشتر ناشی از فرهنگ‌سازی از طریق تبلیغات تلویزیونی و روزنامه‌ها بوده است، گفت: در سال 90 تعداد مرگ‌ومیر ناشی از گاز طبیعی 388 نفر بود که این رقم در سال 91 به 277 نفر کاهش یافت.

وی در مورد تعداد مرگ‌ومیر ناشی از گاز طبیعی در سال 92 گفت: با توجه به این که جمع‌آوری اطلاعات در این زمینه به سختی صورت می‌گیرد، تاکنون آماری در دسترس وجود ندارد، اما با توجه به افزایش سرمای هوا نسبت به سال‌های گذشته امکان افزایش تعداد مرگ‌ومیر در سال 92 وجود دارد، اما امیدواریم با آگاهی‌رسانی مناسب این تعداد کاهش یابد.

مدیر اچ.اس.ای شرکت ملی گاز ایران از نبود یک نظام برای ثبت آمار حوادث گازی گله کرد و گفت: فرهنگ‌سازی نیازمند آمار دقیق است.

** تحلیل‌ها پیرامون مرگ خاموش با آمار صحیح انجام نمی‌شود

یوسفی با اشاره به این‌که شرکت ملی گاز ایران با پزشک قانونی قرار‌داد دارد و کارفرمای این سازمان محسوب می‌شود، گفت: پزشکی قانونی با انتشار آماری بر روی سایت خود در مورد مرگ خاموش موجب شد که برخی از رسانه‌ها با تحلیل غلط کلیه‌ی مرگ‌ومیر اعلام شده را به گاز طبیعی نسبت دهند. این در حالی است که آمار مورد نظر نوع مرگ خاموش را مشخص نکرده است.

وی با تاکید بر این‌که آمار پزشک قانونی بدون تفکیک نوع مرگ، تعداد مرگ‌ومیر ناشی از مرگ خاموش را اعلام کرده است، گفت: مرگ خاموش ممکن است بر اثر کپسول ال.پی.جی، گاز پیکنیک، منقل و اجاق‌های کارگاهی، زغال و یا گاز شهری صورت گرفته باشد.

** نقادان، مسوولان اصلی را نقد کنند

مدیر اچ.اس.ای شرکت ملی گاز ایران تاکید کرد: اگر دیگران قرار است تحلیلی در مورد مرگ خاموش ارائه دهند باید از آمارهای صحیح استفاده کنند. ضمن این‌که اگر قرار است نقدی وارد شود باید متولی اصلی مورد نقد قرار گیرد.

وی اعلام کرد: تاکنون شرکت ملی گاز چهار تا پنج نامه به نهاد ریاست جمهوری ارسال کرده تا سازمان‌هایی که در زمینه‌ی ایمنی و مصرف گاز مسوولیت دارند در این زمینه فعال شوند.

یوسفی در پاسخ به این سوال که وزارت راه و شهرسازی و شرکت‌های بیمه چه کمکی در این زمینه می‌توانند انجام دهند، توضیح داد: با توجه به این‌که شرکت ملی گاز اجازه ورود به خانه‌ها را ندارد سازمان نظام مهندسی که یکی از سازمان‌های وزارت راه و شهرسازی محسوب می‌شود مسوولیت تایید کیفیت لوله‌کشی داخل خانه و ایمنی آن را برعهده دارد.

مدیر HSE شرکت ملی گاز ایران ادامه داد: هم‌چنین شرکت‌های بیمه به دلیل نوع فعالیت‌هایشان دائما درصدد هستند که با کاهش حوادث برای بیمه‌گذاران هزینه‌های خود را کاهش دهند پس بیمه‌ها نیز باید نسبت به آمارهایی که شرکت گاز برای آنها ارسال می‌کند علاقه نشان داده و با پیدا‌کردن علت‌ حوادث درصدد رفع آنها باشند تا این‌گونه خسارت کمتری را پرداخت کنند.

یوسفی با اشاره به این که صنعت گاز خطرناک‌ترین صنعت بعد از صنعت هسته‌ای محسوب می‌شود، گفت: در حال حاضر در ایران هزار شهر و 15هزار روستا به وسیله 35 هزار کیلومتر خطوط لوله و 340 هزار کیلومتر خطوط توزیع از نعمت گاز برخوردارند هم‌چنین علاوه بر 11 پالایشگاه گازی 17 ایستگاه تقویت فشار نیز وجود دارد که با توجه به آمارها مشخص می‌شود که ایران نسبت به کشور‌های صاحب تکنولوژی از نظر مسائل ایمنی و محیط زیستی وضع بسیار مناسبی دارد.

** یک چهارم گاز را تهرانی‌ها مصرف می‌کنند

وی با اشاره به این‌که در حال حاضر 483 میلیون مترمکعب گاز در بخش خانگی مصرف می‌شود که یک چهارم آن را تهرانی‌ها مصرف می‌کنند، گفت: صرفه‌جویی پایتخت‌نشینان در مصرف گاز فصل زمستان بسیار تاثیر‌گذار است.

مدیر HSE شرکت ملی گاز ایران در پاسخ به این سوال که آیا آماری وجود دارد که نشان ‌دهد مرگ‌ومیر ناشی از گاز طبیعی در روستاها و شهرهای کوچک به دلیل ناآشنا بودن به مسائل ایمنی و مصرف بیشتر از شهرهای بزرگ است؟ گفت: پیش از این نیز فکر می‌کردیم که در شهرهای کوچک آمار مرگ‌ومیر بالا باشد، اما با تحلیل آمارها متوجه شدیم که تفاوت چندانی وجود ندارد.

وی گفت: به دلیل این‌که فرهنگ‌سازی صورت گرفته در روستاها متمرکز بوده حوادث ناشی از گازگرفتگی در روستاها تقریبا هم‌سنگ با شهرهاست. معمولا افرادی که حرفه‌ای هستند به دلیل اعتماد بیش از حد به خود بیشتر دچار حادثه می‌شوند.

منبع: ایسنا
ارسال نظر
نام:
ایمیل:
* نظر:
اخبار روز
ببینید و بشنوید
آخرین عناوین