|
|
امروز: پنجشنبه ۲۰ دی ۱۴۰۳ - ۱۶:۳۹
کد خبر: ۱۵۲۲۵
تاریخ انتشار: ۲۵ دی ۱۳۹۲ - ۱۲:۳۶
این کارگردان سینما با تاکید مجدد بر اینکه ما هنرمند ضدارزشی و ضد دینی نداریم اظهار داشت: مگر افرادی که در وجودشان اتفاقاتی می افتد که نمی توانند آن را بروز دهند.

جمال شورجه کارگردان سینمای ایران در واکنش به اظهارات حسن روحانی که چندی پیش در جمع اهالی فرهنگ و هنر گفته بود که ما هنرمند ارزشی و غیرارزشی نداریم، تصریح کرد: هنرمند ارزشی و غیرارزشی آنطور که باب و مطرح شده، از نوع نگاه هنرمندان صحیح نیست.

وی با بیان اینکه هنرمند ضدارزشی در جمهوری اسلامی وجود ندارد، خاطرنشان کرد: ضدارزشها، خط قرمزهای ما هست و هنرمندان ما هم یا نمی خواهند یا نمی توانند از این خط قرمزها عبور کنند. یعنی یا اعتقاد ندارند یا به لحاظ محدودیت هایی که وجود دارد نمی توانند از این خطوط قرمز عبور کنند.

این کارگردان سینما با بیان این نکته که هنرمند ضدارزشی یعنی هنرمند ضدانسانی، ضد صلح و دوستی، ضد عدالت و ضد تمام خصائص خوب و نیک انسانی، اظهار داشت: قاعدتا چنین هنرمندی در نظام جمهوری اسلامی وجود ندارد.

شورجه ضمن دسته بندی هنرمندان به افرادی که همسو با ارزشهای دفاع مقدس، ارزش ها و آرمان های انقلاب اسلامی و همسو با اهداف ولایت فقیه و ولی امر مسلمین، مقام معظم رهبری حرکت می کنند و افرادی که بیشتر دغدغه هنرخودشان و سینما را دارند؛ بیان داشت: هستند هنرمندانی که دغدغه دین، انقلاب و ارزشها و آرمانهای شهدای عزیزمان را دارند و قاعدتا با هنر خودشان آثاری تولید می کنند که این دغدغه ها هم برای داخل و هم برای خارج از کشور متبلور شود.

وی بر همین اساس ادامه داد: از سوی دیگر نیز هنرمندانی داریم که به نوعی وابسته به هنر خودشان هستند و نگاهشان نگاه نفسانی است و چه بسا هنر را برای هنر می پسندند و چندان دغدغه نظام، حکومت، دین، اعتقادات و باورهای مردم را ندارند که خب این افراد هم جایگاه خاص خودشان را دارند که شاید بیشتر دغدغه مباحث احتماعی را دارند.

 این کارگردان سینما با بیان اینکه نمی توان اینگونه گفت که همه این افراد هم با ارزشهای نظام همسو نیستند و باید آنها را به دو دسته تقسیم نمود، تصریح کرد: دسته اول افرادی هستند که با ارزشها و دیدگاه های نظام زاویه دارند که خب بعضا آثاری هم تولید کرده اند و نیش شان را هم زده اند. البته تعداد این دسته هنرمندان بسیار محدود است و شاید به تعداد انگشتان دست هم نرسد اما در همه جای دنیا هم چنین افرادی وجود دارند که نوع دیدگاه حکومت شان را قبول ندارند.

شورجه در ادامه افزود: یکسری از هنرمندان هم هستند که شاید نوع حکومت دینی را قبول ندارند و شاید معتقدند دین نباید در حوزه حکومت دخالت یکند یا نگاه سکولار دارند.

وی با بیان اینکه عده ای هم از سینماگران و هنرمندان ما هستند که نگاهشان به هنر به ماهو ارزش قائل شدن به خود هنر هست که این هم باز دو بخش است، ابراز داشت: یک بخش که نگاه تجاری به هنر و سینما دارند که برای رسیدن به مقاصد اقتصادی خودشان تلاش می کنند فیلمهایی بسازند که اقتصادشان را پاسخ دهد و بخشی از هنرمندان معتقد به هنر برای هنر و یا سینما برای سینما، متاسفانه برای جشنواره های خارجی و کسب عناوین بین المللی و پر کردن خلا نفسانی خودشان فیلم می سازند تا اینکه خلا وجود اعتقاداتی خودشان را پر نمایند که این بخش دوم از معتقدین هنر برای هنر بسیار معدود هستند.

این کارگردان سینما با تاکید مجدد بر اینکه ما هنرمند ضدارزشی و ضد دینی نداریم اظهار داشت: مگر افرادی که در وجودشان اتفاقاتی می افتد که نمی توانند آن را بروز دهند.

شورجه در پاسخ به این سوال که جشنواره فیلم فجر تا چه اندازه توانسته در جریان سازی فرهنگی کشور تاثیر گذار باشد خاطرنشان کرد: متاسفانه مدیریت های مختلف در دوره های مختلف مدیریتی در وزارت فرهنگ و ارشاد نتوانستند آن طور که باید و شاید از این ظرفیت بسیار خوب که همیشه هم با هزینه هایی مواجه بوده و قالب فیلمسازان ما تمایل داشتند که در این جشنواره حضور پیدا کنند، استفاده نماید.

وی با تاکید بر این نکته که متاسفانه یک سیستم و نظام برنامه ریزی شده در این سی و اندی سال نداشته ایم که بتوانیم میوه های جشنواره فیلم فجر را برداشت کنیم یا آن را هدایت شده به سمتی سوق دهیم که یک جریان سینمایی متعلق و علاقمند به آرمانهای انقلاب اسلامی تولید کنیم و بتوانیم ضمن توسعه آن بصورت گسترده این جریان را به یک سینمای هدفمند در جمهوری اسلامی تبدیل نمائیم، یادآوری شد: به دلیل همین عدم برنامه ریزی صحیح در این سی و اندی سال، صرف برگزاری جشنواره اصل بوده تا نتیجه گیری از چنین جشنواره هایی.

این کارگردان سینما در پایان با بیان اینکه از هر حرکتی که انجام می دهیم باید برای یک هدف دراز مدت نتیجه گیری کنیم، تصریح کرد: چون یک استراتژی و نگاه کلان فرهنگی نداشتیم، نتوانستیم برای عناصر هنر برنامه ریزی کنیم و هر ساله تعدادی فیلمساز در این جشنواره آثار خود را ارائه می دهند و هدایایی می گیرند؛ بدون آنکه به محتوای آثار و نگرش فیلمسازها توجهی شود که آیا چنین آثاری می توانند باری از دوش انقلاب اسلامی بردارند یا آرمانها و ارزشهای انقلاب را در سراسر جهان توسعه دهند یا خیر؟!

منبع:آوینی فیلم
نظرات بینندگان
غیر قابل انتشار: ۰
|
در حال بررسی: ۰
|
انتشار یافته: ۱
ناشناس
|
IRAN, ISLAMIC REPUBLIC OF
|
۱۳:۱۳ - ۱۳۹۲/۱۰/۲۵
0
0
بله ولی بعضضی ها خوب میوه هایی برداشت کردند اختلاس های میلیاردی خدا بده برکت
ارسال نظر
نام:
ایمیل:
* نظر:
اخبار روز
ببینید و بشنوید
آخرین عناوین