|
|
امروز: شنبه ۰۳ آذر ۱۴۰۳ - ۰۵:۳۶
کد خبر: ۱۵۲۰۷۱
تاریخ انتشار: ۰۲ فروردين ۱۳۹۶ - ۱۹:۱۶
«دونالد ترامپ» رئیس جمهوری آمریکا در دیدار با نخست وزیر عراق از خروج ننظامیان آمریکایی از عراق ابراز پشیمانی کرد؛ شواهد نیز حاکی از آن است که کاخ سفید درجهت تحکیم نفوذش در عراق برای آینده برنامه هایی دارد.
 «دونالد ترامپ» رئیس جمهوری آمریکا در دیدار با نخست وزیر عراق از خروج ننظامیان آمریکایی از عراق ابراز پشیمانی کرد؛ شواهد نیز حاکی از آن است که کاخ سفید درجهت تحکیم نفوذش در عراق برای آینده برنامه هایی دارد.

به گزارش ایرنا ، 14 سال پیش در همین زمان بود که «جورج بوش» رئیس جمهوری پیشین آمریکا فرمان حمله به عراق را به بهانه تسلیحات کشتار جمعی صادر کرد. در عرض چند هفته ارتش ایالات متحده توانست نیروهای عراقی را در هم بشکند و «صدام حسین» را سرنگون سازد. از آن زمان تاکنون سیاست های آمریکا در عراق نوسان های زیادی داشت اما در نهایت چند سال قبل آمریکا نیروهای رزمی خود را از عراق خارج کرد و تنها نیروهای مستشاری، دیپلماتیک، شرکت های پیمانکار و هیات های اقتصادی را در عراق نگاه داشت.

چند روز قبل «حیدر العبادی» نخست وزیر عراق برای دیدار با «دونالد ترامپ» رئیس جمهوری آمریکا به واشنگتن رفت و دوطرف در زمینه مسایل مورد علاقه گفت وگو کردند. پشیمانی از خروج از عراق و مقابله با داعش در کنار افزایش حمایت های آمریکا از عراق مهمترین محورهای گفت وگوی مقام های دو طرف بود.

**ترامپ: نباید عراق را ترک می کردیم
یکی از مهمترین اظهارنظرهای ترامپ پشیمانی از ترک عراق بود. به نوشته تارنمای روزنامه «واشنگتن پست» دونالد ترامپ در دیدار با نخست وزیر عراق خروج آمریکا از این کشور را اشتباهی بزرگ دانست که در دوره باراک اوباما رقم خورد. وی در سخنان خود تاکید کرد: ما هر گز و هیچ وقت نباید آنجا را ترک می کردیم.

تارنمای روزنامه امریکایی «نیویورک تایمز» در گزارشی با بیان اینکه سفر نخست وزیر عراق به آمریکا در سالگرد حمله آمریکا به این کشور صورت گرفت نوشت: ترامپ بر ادامه حضور آمریکا در عراق تاکید و از پیشینیانش در کاخ سفید انتقاد کرد . وی به این دلیل آن ها را مورد سرزنش قرار داد که نتوانستند مذاکره و توافقی را با دولت عراق به سرانجام برساندند که ادامه حضور نیروهای آمریکایی در عراق را باعث شود.

به نوشته این گزارش، براساس توافقی که در سال 2008 دولت آمریکا (به ریاست جمهوری جورج بوش) با بغداد امضا کرد از سال 2011 نیروهای زمینی آمریکا از عراق خارج شدند .

ترامپ تصریح کرد: ما نمی بایست عراق را ترک می کردیم. با رفتن آمریکا خلائی در عراق ایجاد شد.

رئیس جمهوری آمریکا در این دیدار بر حمایت از عراق در جنگ با داعش تاکید کرد. وی که در دوره رقابت های انتتخاباتی سیاست های رقیب (هیلاری کلینتون) مناسبات با عراق را مورد انتقاد قرار داده بود اکنون متعهد شده است که به دولت این کشور کمک کند.

ترامپ به نخست وزیر عراق قول داد اقدام مناسبی را برای عراق انجام دهد و العبادی نیز در پاسخ از اظهارات مقام های جدید آمریکا در مورد گسترش پشتیبانی ها ابراز خوشحالی کرد.

**برنامه های آمریکا برای آینده
ترامپ در زمینه افزایش همکاری ها در آینده و حتی حضور پرقدرت تر کاخ سفید در کنار دولت عراق سخنانی گفت. آمریکا با تمرکز بر ضرورت مقابله با داعش به این کشور وعده کمک داد.

گزارش نیویورک تایمز در ارزیابی نتایج دیدار ترامپ و العبادی در واشنگتن نوشت تحلیلگران اما در مورد نوع حمایت ها از دولت عراق چیزی بیان نکردند. حتی مقام های دوطرف نیز در زمینه این کمک ها به ویژه پشتیبانی های مالی آمریکا و جامعه بین المللی از عراق برای بازسازی شهرهای عراق که در خلال منازعه های اخیر ویران شده اند سخنی به میان نیاوردند. آمریکا حتی در زمینه نقش نیروهای آمریکایی در موصل پس از آزادی این شهر هم وعده ای نداد.

این روزنامه آمریکایی عنوان کرد کارشناسان تاکید می کنند نیروها و سربازان عراقی به آموزش های بیشتری از سوی آمریکایی ها به ویژه تربیت نیروهای ویژه و کماندو نیاز دارند. نقش این نیروها پس از شکست داعش و آزادی موصل (دومین شهر بزرگ عراق) برجسته تر است زیرا ممکن است هر یک از افراد داعش که جان سالم به در ببرند خود به عامل تروریستی خطرناکی تبدیل می شوند.

«جیمز جفری» سفیر پیشین آمریکا در بغداد بر این باور است با توجه به مشکلات و خرابی هایی که داعش در عراق ایجاد کرده است این پرسش پیش می آید آمریکا چگونه می تواند در بازسازی و ثبات عراق نقش داشته باشد.

وی تاکید می کند باید توجه داشت چه اصلاحات سیاسی در عراق مورد نیاز است تا این اطمینان حاصل شود در آینده در این کشور گروه های نظامی دیگری فعال نمی شوند. هدف آمریکا در کوتاه مدت باید همکاری با دولت این کشور در مقابله با داعش باشد.

علاوه بر این چندی قبل برخی سناتورها در نامه ای به ترامپ عنوان داشتند که چالش ها در عراق پس از شکست داعش حل و فصل نمی شود. آن ها اعتقاد دارند: ایجاد ثبات در عراق نیازمند افزایش سهم سنی ها در قدرت و حل چالش مربوط به کردها است. اگر العبادی این خطوط ترسیم شده را دنبال کند می تواند از حمایت آمریکا بهره مند شود.

تارنمای ای.بی.سی نیز عنوان کرد ترامپ خواستار تسریع و افزایش حمایت ها از عراق در جنگ با داعش است. العبادی گفت مطمئن است آمریکا طرحی را برای مقابله با داعش دارد اما وی از این طرح اطلاعات کافی ندارد.

ترامپ به نخست وزیر عراق گفت: از تلاش نیروهای عراقی در جنگ با داعش آگاه است. هدف اصلی ما خلاصی از دست داعش است و اکنون در این مسیر قرار داریم این اتفاق خواهد افتاد.

تارنمای روزنامه واشنگتن پست در گزارش تحلیلی دیگر با بیان اینکه ترامپ وارث جنگ های پیشن آمریکا در عراق است در زمینه خط مشی های رئیس جمهوری آمریکا در این کشور نوشت: در چهاردهمین سالگرد حمله آمریکا به عراق، حیدرالعبادی نخست وزیر این کشور به واشنگتن رفت تا با ترامپ دیدار کند.

این تحلیل در مورد دوره پس از مهار موصل به وسیله نیروهای عراقی آورده است: آمریکا باید به دولت شیعه کمک کند تا کنترل خود را بر این منطقه در شمال عراق تحکیم کند. آمریکا با این کار مانع از جدایی این بخش از عراق و نفوذ کشورهای دیگر همچون ترکیه و ایران می شود.

براساس این تحلیل تاکنون خط مشی های ترامپ در مورد عراق متناقض و نامشخص بوده است. از یک سو وی از اشغال عراق انتقاد کرد و از طرف دیگر خواستار اقدام های رادیکال در خاورمیانه و تحکیم حضور آمریکا در عراق است. وی تاکید دارد که در جنگ با داعش به دولت عراق کمک کند و همزمان کنترل نفت این کشور را نیز در اختیار بگیرد. ترامپ حتی آشکارا اعلام کرد که نباید از عراق می رفتیم.

با اینکه هنوز سیاست های ترامپ در مورد عراق به طور کامل آشکار نشده است اما شواهد نشان دهنده آن است که وی خط مشی هایی متفاوت با باراک اوباما را در عراق دنبال خواهد کرد. همزمان که ترامپ از سیاست های باراک اوباما در مورد چالش های برجا مانده در عراق انتقاد می کند خط مشی های وی هم دردسر ساز می شوند. ترامپ گفته بود: ما برنامه دیگری را برای اشغال عراق درنظر داریم این امر با هدف نفت صورت می گیرد.
ارسال نظر
نام:
ایمیل:
* نظر:
اخبار روز
ببینید و بشنوید
آخرین عناوین