|
|
امروز: يکشنبه ۱۵ مهر ۱۴۰۳ - ۰۷:۵۴
کد خبر: ۱۵۱۲
تاریخ انتشار: ۲۸ مرداد ۱۳۹۲ - ۱۱:۴۰
غضنفری گفت: در نظام و در ساختار سازمانی ما در ایران این نگاه وجود دارد که هرچه جزئی تر نگاه شود، مدیریت بهتر است، در حالی که امروز نگاه کل نگر جایگزین نگاه جزء نگر شده است.
تدبیر و امیدوزیر صنعت، معدن و تجارت دولت دهم از سختی‌های تحریم گفت و درباره سفر مارکوپولویی کالا در این شرایط و همچنین در تنگنا ماندن خودش توضیح داد و گفت: آمادگی هرگونه همکاری با نعمت‌زاده را دارم.

 مهدی غضنفری صبح امروز در مراسم تودیع خودش با بیان اینکه انتخاب محمدرضا نعمت‌زاده به عنوان وزیر صنعت دولت یازدهم در واقع عاقبت به خیری برای ما است، اظهارداشت: باید شاکر باشیم ،در حالی که دشمنان ما تحریم‌های شدیدی را به ما وارد می‌کنند و در کشورهای منطقه نیز اتفاق‌هایی می‌افتد که همه می‌دانند، اما علیرغم همه این بحث‌ها و بحران‌هایی که وجود دارد و در این نارستان منطقه، کشور ما مثل گلستانی است و در برگزاری انتخابات و یا بحث‌های رأی اعتماد آزادی کامل را داشته‌ایم و از امنیت لازم برخوردار هستیم و این نعمت امنیت بسیار عظیم و بزرگ است.

وی افزود: در خصوص مبادلات خارجی برخی مشکلات وجود داشت که ممکن است این گره‌ها به دست مدیران باز نشود و باید در جای دیگری گره‌گشایی شود.

وی با بیان اینکه در برنامه راهبردی وزارت صنعت و همچنین در کتاب عملکرد 8 ساله این وزارتخانه همه موارد با جزئیات ذکر شده است، گفت: به دلیل کمبود وقت تصمیماتی را که در این مدت گرفته‌ایم، را در قالب یک ماتریس که ستون‌های آن را ادغام و سطرهای آن در اثر تحریم شکل گرفته است، توضیح می‌دهم چرا که این ماتریس یعنی ماتریسی که دو محور آن ادغام و تحریم بود، اساس تصمیم‌گیری‌های ما بود و مواردی را که می‌خواهم عرض کنم، در حکم یک مفاتیح کوچک است.

غضنفری گفت: کار اصلی وزارت صنعت در کنار مدیریت فضای کسب و کار، مدیریت کالا و برنامه‌ریزی برای کالا است، در واقع محور همه تصمیمات در این وزارتخانه کالا است، البته منظورم کالای تنظیم بازار نیست، بلکه مقصودم کالا به عنوان کالای معدنی و یا کالای صنعتی و یا حتی کالای کشاورزی است.

وی افزود: هرچه عنوانش کالا باشد، باید یکجا مدیریت شود و برنامه‌ریزی داشته باشد، به طور کلی برای مدیریت کالا باید 4 عنصر را در نظر بگیریم، اول که در این 8 سال بیش از 115 هزار میلیارد تومان سرمایه‌گذاری شده است که اگر این کالاها و این سرمایه‌گذاری‌ها درست باشد، راه هموار تر خواهد بود، دوم مدیریت تولید است، به نحوی که ما 55 هزار پروانه تولید صادر کردیم و این به معنای آن است که خطوط تولیدی افزایش پیدا کرده است، سوم مدیریت بازار و چهارم مدیریت تجارت خارجی است که شامل مواردی نظیر ممنوعیت صادرات، ممنوعیت واردات و از این قبیل است.

وزیر صنعت دولت دهم گفت: قبل از ادغام این کالا توسط متولیان مختلفی تصمیم‌گیری می‌شد، بخش سرمایه‌گذاری در وزارت اقتصاد، بخش تولید در وزارت صنعت و بخش بازار و تجارت خارجی در وزارت بازرگانی و مثل بچه‌ای بود که چند نفر تربیتش می‌کنند. در نتیجه در شرایط قبل از ادغام، تلف شد.

غضنفری گفت: در نظام و در ساختار سازمانی ما در ایران این نگاه وجود دارد که هرچه جزئی تر نگاه شود، مدیریت بهتر است، در حالی که امروز نگاه کل نگر جایگزین نگاه جزء نگر شده است، لذا ما در ادغام نگاه کل نگر داشتیم و ما معتقدیم این کبوتر برای پرواز باید دو بال داشته باشد، بال بازرگانی و تجارت و بال صنعت و معدن. البته من معتقدم این وزارتخانه باید مدیریت چند بانک را هم داشته باشد، تا از دوچرخه به سه چرخه تبدیل شود و تعادل بیشتری داشته باشد، ولی این را هم بگویم، به نظر من چرخ چهارمی هم باید وجود داشته باشد که جای بحثش در اینجا نیست.

غضنفری گفت: بدون ادغام، نگاه یکپارچه میسر نبود. اطلاعات گسست داشتند، بدون ادغام، فضای کسب و کار تکه تکه بود و مدیریت کسب و کار قال اعمال نبود و در نتیجه فعالان اقتصادی آسیب می‌دیدند؛ بدون ادغام سر و ته زنجیره تولید در دست یک متولی نبود.

وزیر صنعت دولت دهم با اشاره به بعد دوم مباحث خود و در تشریح آثار تحریم بر حوزه صنعت، معدن و تجارت اظهار داشت: در دو سال گذشته تقریباً هر روز یک خبر منفی داشتیم و به قول سریال دودکش در آمپاس بودیم و مواردی مثل ممنوعیت کشتیرانی، قیمت ارز، قیمت سکه، طلا، پول نفت، سوخت مازوت، مسئله گاز، فولاد و همه این موارد مشکلاتی بودند که هیچ کدام از وزارت صنعت شروع نمی‌شدند، اما همه شان به وزارت صنعت ختم می‌شد، در واقع خط مقدم این کارزار ما بودیم و اگر یک کالایی می‌خواست وارد این کشور شود باید یک سفر ماکوپولویی انجام می‌داد.

غضنفری گفت: چطور می‌توان در این شرایط طوری رفتار کرد که به اقتصاد شوک وارد نشود، وقتی فروش نفت ما از 100 میلیارد دلار به 50 میلیارد دلار می‌رسد و در نقل و انتقال همان 50 میلیارد هم مشکلات فراوانی وجود دارد، چگونه نباید به اقتصاد شوک وارد شود؛ وقتی نفت فروش نمی‌رود، مطمئناً شوک وارد می‌شود، فشار تحریم هر روز بیشتر می‌شد و ما هم متولی کالا بودیم و باید مدلی طراحی می‌کردیم، تا آن 4 عنصر مدیریتی را بتوانیم در این شرایط اعمال کنیم لذا کالاها را گروه بندی و اولویت‌بندی کردیم، کالاها به 10 گروه تقسیم شده‌اند.

وی افزود: در مدیریت تجارت خارجی عوارض گمرکی 5 هزار ردیف تعرفه‌ای را نصف کردیم که این موضوع باعث کنترل قیمتها، افزایش رقابت و همچنین تسهیل ورود به مرکز تجارت جهانی را فراهم کرد.

غضنفری گفت: ما تحت سفارش 2200 ردیف کالایی را ممنوع کردیم، چرا که خودمان بهترش را تولید می‌کردیم، البته این را هم بگویم این ماتریس براساس تحریم‌ها صورت گرفت و براساس اقتصاد مقاومتی بود.

وی افزود: همچنین قیمت ارز را هم برای کالاهای مختلف اولویت‌بندی کردیم و با برخی کشورها قرارداد تجارت آزاد و تجارت ترجیحی بستیم، در یک مثال ترک ها می‌خواستند با ما قرارداد تجارت برای کالاهای اولویت دهم ببندند که ما گفتیم نمی توانیم این کار را بکنیم.

غضنفری گفت: در صادرات هم 98 درصد از صادرات آزاد بود و فقط کالاهایی که برای ماده اولیه خود ارز مرجع دریافت می‌کردند، صادراتشان ممنوع شد.

وزیرصنعت دولت دهم گفت: وقتی فشار تحریم بالا‌ می‌رفت براساس اولویت‌ها عمل می‌کردیم و البته موافقم که زخم سنگینی بر دل صنعت وارد شد چون ما در جبهه جنگ بودیم و شرایط عادی نبود البته باید توجه داشته باشیم که از شاخص 60 هزار واحدی بورس 65 درصد مربوط به صنعت و معدن است و برای رسیدن به اینها سختی و مجاهدت کردیم البته همه کمک کردند و بخش خصوصی بیشتر کمک کرد و در این میانه بخش خصوصی فقط طرف خسارت بود. لذا ما باید با منابع محدود این سهمیه سخت را مدیریت می‌کردیم.

غضنفری در پایان گفت: پذیرش مسئولیت‌ها باید برای خدا باشد و صادقانه صورت گیرد، چرا که اگر صادقانه باشد، خدا همیشه همراه ما است، خدا را شاکرم که مهندس نعمت‌زاده برای این وزارتخانه انتخاب شده است و از همین جا اعلام می‌کنم، آماده همکاری با نعمت زاده هستم و تا آخر خادم کشورم خواهم بود.
ارسال نظر
نام:
ایمیل:
* نظر:
اخبار روز
ببینید و بشنوید
آخرین عناوین