کد خبر: ۱۵۰۵۹۷
تاریخ انتشار: ۲۳ اسفند ۱۳۹۵ - ۰۵:۴۰
آنگلا مرکل صدراعظم آلمان روز سه شنبه با دونالد ترامپ رئیس جمهوری آمریکا در واشنگتن دیدار می کند، موقعیتی که دو چهره متفاوت سیاسی را رو در روی هم می نشاند.
 آنگلا مرکل صدراعظم آلمان روز سه شنبه با دونالد ترامپ رئیس جمهوری آمریکا در واشنگتن دیدار می کند، موقعیتی که دو چهره متفاوت سیاسی را رو در روی هم می نشاند.

دیدار این دو مقام اروپایی و آمریکایی که برای اولین بار بعد از به قدرت رسیدن ترامپ درآمریکا صورت می گیرد و طی این ماه ها، درمورد سیاست و ارزش ها با هم از راه دور مشاجراتی داشته اند، از چند جنبه حائز اهمیت است.

ترامپ از زمان به قدرت رسیدن همواره موضع ضد اتحادیه اروپا و حتی مخالف سیاست های آنگلا مرکل در پذیرش مهاجران داشته است و این مواضع به تنش ها و مشاجراتی بین دو رهبر انجامیده است.حال قراراست روزسه شنبه برای نخستین بار با هم دیدار کنند و دولت های سراسر دنیا ملاقات آنها را به دقت زیر نظر می گیرند تا به سرنخ هایی در مورد آینده ائتلاف ترانس آتلانتیک بین آمریکا و اروپا دست یابند.

این ائتلاف، شراکتی است که به شکل دهی نظم جهانی از زمان جنگ جهانی دوم کمک کرده، اما ترامپ در مورد اعمال تغییراتی در آن هشدار داده است.

خبرگزاری رویترز دراین باره نوشت: 'چارلز کوپچان' که به باراک اوباما سلف ترامپ در مورد سیاست اروپا مشورت می داد، ترامپ و مرکل را دو شخصیت کاملا متفاوت توصیف کرد که احتمالا دوستان خوبی از آب در نمی آیند.

دیدار مرکل و ترامپ، پراهمیت ترین نشست رئیس جمهوری آمریکا با یک رهبر اروپایی تلقی می شود.

به گفته مقام های آلمانی، مرکل 62 ساله برای سفر به واشنگتن با دقت و هوشیاری کاملی مهیا شده است.

صدراعظم آلمان سخنرانی های ترامپ را تماشا کرده و مصاحبه های وی را خوانده است.

نزدیکان مرکل نیز دیدارهای ترامپ با سران کشورهای دیگر از جمله نخست وزیر انگلیس، نخست وزیر ژاپن و نخست وزیر کانادا را آنالیز کرده اند و با برخی همتایان خود گفت و گوهایی داشته اند تا در صورت رفتار پیش بینی نشده ترامپ، بتوان اوضاع را کنترل کرد.

رویترز در ادامه نوشت: مرکل و ترامپ در زمینه سیاست خارجی و مسائل اقتصادی، تفاوت های عمده ای دارند.

ترامپ 70 ساله، تصمیم مرکل در مورد راه دادن صدها هزار مهاجر به آلمان را اشتباهی فاجعه بار خوانده است.وی همچنین تهدید کرده است که تعرفه هایی را برای خودروسازان آلمانی که محصولات خود را وارد بازار آمریکا می کنند، وضع می کند.

همچنین رئیس جمهوری آمریکا از برلین به دلیل صرف نکردن بودجه بیشتری در بخش دفاعی انتقاد کرده است.

منشاء تنش زای دیگر بین آلمان و آمریکا، مازاد تجاری دو کشور است. 'پتیر ناوارو' مشاور ترامپ، آلمان را به کسب منافع تجاری غیرعادلانه ای به واسطه یوروی ضعیف متهم کرده است.

درهمین حال، مرکل و وزرای کابینه اش گفته اند که این بانک مرکزی اروپاست که برای ارز واحد اروپا تعیین تکلیف می کند و برلین در این زمینه کاره ای نیست.

اما مساله دیگر قابل بحث در نشست دو طرف، روسیه است. مقام های کاخ سفید گفته اند که ترامپ از مرکل در مورد نحوه برخورد با ولادیمیر پوتین رئیس جمهوری روسیه، کمک فکری خواهد گرفت.

اما مرکل به نوبه خود منتقد سیاست ضد مهاجرتی ترامپ بوده که شهروندان چند کشور عمدتا مسلمان را هدف قرار داده است.

مرکل همچنین نگران است که ترامپ که بارها تصمیم انگلیس برای خروج از اتحادیه اروپا را مورد تحسین قرار داده است، این بلوک را با لفاظی های خود تضعیف کند.

این گزارش در ادامه حاکی است: ترامپ، سومین رئیس جمهوری آمریکاست که مرکل به عنوان رهبر کهنه کار اروپایی با وی همکاری می کند.

مرکل رابطه دوستانه و خوبی با جورج دبلیو بوش رئیس جمهوری پیشین آمریکا داشت.

بوش مایل بود روابط واشنگتن با برلین را پس از اختلاف با گرهارد شرودر سلف صدراعظم کنونی آلمان در مورد جنگ عراق، بهبود بخشد.

مرکل و اوباما نیز روابط نزدیکی با هم داشتند و در زمینه تحریم های روسیه و آغاز مذاکرات در مورد توافق تجارت آزاد ترانس آتلانتیک، همکاری می کردند.

اما یکی از بزرگترین نگرانی های کمپ صدراعظم قبل از ملاقات با ترامپ، احتمال سورپرایز شدن است.

این وضعیت در گذشته تکرار شده است به طوری که شینزو آبه نخست وزیر ژاپن در جریان دیدار با ترامپ، 19 ثانیه با وی دست داد و ترزا می نخست وزیر انگلیس نیز به دلیل آنکه دست ترامپ را در جریان قدم زدن در کاخ سفید در دست خود داشت، از سوی رسانه های انگلیسی مورد انتقاد قرار گرفت.

و اما نشریه اشپیگل در مورد سفر صدراعظم آلمان به آمریکا گزارشی با این عنوان تهیه کرد: آیا مرکل می تواند ترامپ را سر عقل بیاورد؟

این نشریه در گزارش خود آورد: مرکل قصد دارد راهبردی دو گانه را در زمان چهره به چهره شدن با ترامپ اتخاذ کند.وی فکر برقراری روابط شخصی نزدیکی را با رئیس جمهوری آمریکا در سر دارد، اما در عین حال خواستار شفاف سازی در این مورد است که برلین مسلح به جنگ تجاری در برابر واشنگتن است.

دیدار روز سه شنبه مرکل با ترامپ، می تواند دشوارترین نشست وی از زمان برعهده گرفتن مقام صدراعظمی آلمان باشد.

این دو، بیش از این نمی توانستند با هم فرق داشته باشند. در یک سوی، یک تازه کار سیاسی چشم و گوش بسته اما خودبین قرار دارد، فردی که به وضوح گفته است هیچ چیزی وجود ندارد که آن را برای دستیابی به آنچه منافع آمریکا تلقی می کند، قربانی نکند.

درسوی دیگر، یکی از مجرب ترین رهبران جهان قرار دارد، فردی که بسیاری وی را آخرین مدافع دمکراسی و ارزش های غربی قلمداد می کنند.

اشپیگل در ادامه آورد: ترامپ نه تنها مقتدرترین مرد جهان است، وی همچنین نشان داده است که اهمیتی به مقررات بازی سیاسی غرب نمی دهد.

برنامه های ترامپ ممکن است باعث شکاف در اتحادیه اروپا شود و آلمان را به لحاظ اقتصادی تضعیف کند.اما با این حال، به مرکل گفته می شود که در زمینه سیاست خارجی از بدبینی کمتری نسبت به قبل برخوردار باشد.

تا اینجا، رئیس جمهوری آمریکا در جهت اجرای افراطی ترین مطالبات خود حرکتی نکرده است. توافق هسته ای ایران به گروه 1+5 به قوت خود باقی است و ایده انتقال سفارت آمریکا از تل آویو به بیت المقدس تا این زمان به تاخیر افتاده است.

همچنین اعلام حمایت نمایندگان آمریکا از سازمان پیمان آتلانتیک شمالی (ناتو) در کنفرانس امنیتی مونیخ، خیال ها را تا حدی آسوده کرده است.

به اعتقاد مقام های برلین، وزیر دفاع و وزیر خارجه آمریکا برخلاف آنچه در آغاز گمان می رفت، به سیاست عملی و پراگماتیسم تمایل بیشتری خواهند داشت.

بعلاوه، 'هربرت رایموند مک مستر' مشاور امنیت ملی جدید ترامپ در مقایسه با 'مایکل فلین' سلف وی در برلین فردی قابل اعتمادتر و آگاه تر در نظر گرفته می شود.

مایکل فلین در پی افشای ماجرای تماس هایش با سفیر روسیه در آمریکا قبل از انتخابات ریاست جمهوری ایالات متحده، مجبور به استعفا شد.
ارسال نظر
نام:
ایمیل:
* نظر:
اخبار روز
ببینید و بشنوید
آخرین عناوین