|
|
امروز: شنبه ۲۲ دی ۱۴۰۳ - ۱۱:۵۹
کد خبر: ۱۵۰۵۶۶
تاریخ انتشار: ۲۲ اسفند ۱۳۹۵ - ۲۱:۳۵
تجاوز ائتلاف سعودی - آمریکایی به یمن در حالی ادامه دارد که گزارش‌های نهادهای بین‌المللی نشان می‌دهد حاصل این حملات ایجاد فاجعه انسانی در یمن برابر با جنگ دوم جهانی است.
 تجاوز ائتلاف سعودی - آمریکایی به یمن در حالی ادامه دارد که گزارش‌های نهادهای بین‌المللی نشان می‌دهد حاصل این حملات ایجاد فاجعه انسانی در یمن برابر با جنگ دوم جهانی است.

مدیر امور بشردوستانه سازمان ملل اعلام کرد در حالی که بیش از ۲۰ میلیون نفر در ۴ کشور جهان با گرسنگی و قحطی دست به گریبان هستند، جهان با بزرگترین بحران انسانی خود از سال ۱۹۴۵ و زمان تأسیس سازمان ملل مواجه شده است. استیون اوبرین در این خصوص به شورای امنیت سازمان ملل گفت «بدون یک تلاش جهانی هماهنگ و جمعی، مردم به همین سادگی از گرسنگی خواهند مرد» و «تعداد بیشتری بر اثر بیماری رنج خواهند کشید و جان خود را از دست خواهند داد.» وی افزود: «اگر بخواهیم دقیق باشیم، تا ماه ژوئیه به ۴.۴ میلیارد دلار نیاز داریم.»

وی افزود بدون تزریق پولی مناسب، سوء‌تغذیه شدید مانع از رشد کودکان خواهد شد و حضور آن‌ها را در مدارس با مانع روبه‌رو خواهد کرد، پیشرفت‌ها در حوزه توسعه اقتصادی با شکست مواجه خواهد شد و «معیشت، آینده و امید از دست خواهد رفت.» او برین در ادامه اظهارات خود افزود: «ما همین حالا هم در آغاز سال با بزرگترین بحران انسانی از زمان تأسیس سازمان ملل مواجه هستیم.

حالا بیش از ۲۰ میلیون نفر در ۴ کشور با گرسنگی و قحطی روبه‌رو هستند.» وی گفت بزرگترین بحران انسانی در یمن - فقیرترین کشور عرب - رخ داده است؛ جایی که دو سوم از جمعیت (۱۸.۸ میلیون نفر) به کمک نیاز دارند و بیش از ۷ میلیون نفر گرسنه هستند و نمی‌دانند وعده غذایی آینده‌شان از کجا تامین می‌شود. سازمان ملل و سازمان‌های غذایی از یک شاخص (در کنار چندین شاخص دیگر) برای تعریف و اعلام بروز قحطی استفاده می‌کنند: سوء‌تغذیه شدید در بیش از ۳۰ درصد از کودکان زیر ۵ سال و نرخ مرگ و میر روزانه برابر با ۲ مورد در هر ۱۰ هزار نفر.

یونیسف نیز پیشتر اعلام کرده بود که در سال‌جاری میلادی (۲۰۱۷)، حدود یک میلیون و ۴۰۰ هزار کودک با خطر مرگ ناشی از گرسنگی دست و پنجه نرم می‌کنند. ولادیمیر سافرونکف، معاون نماینده روسیه در شورای امنیت در گفت‌وگوی مطبوعاتی خود قبل از نشست پشت درهای بسته شورای امنیت برای بررسی تحولات اخیر یمن و عراق گفت: تنها راه‌حل بحران یمن مذاکرات سیاسی و نقشه راه متعادل و متناسب است.

با این وجود سعودی با همه جنایاتش نتوانسته در برابر مقاومت یمنی‌ها ایستادگی کند روزنامه مستقل رأی‌الیوم در گزارشی نوشت که اقتصاد عربستان در آستانه فروپاشی است و یکی از دلایل این مساله سفر اخیر ملک سلمان به کویت برای دریافت حمایت این کشور است. براساس مجله فارن پالیسی هزینه جنگ علیه یمن از ۷۲۵ میلیارد دلار تجاوز کرده و عربستان بیش از ۲.۸ میلیارد پوند استرلینگ برای خرید سلاح از انگلیس خرج کرده است.

احمد الوشلی، نویسنده و کارشناس می‌گوید: هزینه زیاد جنگ علیه یمن موازی با هزینه عربستان برای مخالفان سوری است که ده‌ها میلیارد دلار هزینه داشته‌اند. زاک شرایبر، کارشناس اقتصادی و رئیس اجرایی صندوق‌های پوشش ریسک نسبت به بحران مالی قریب‌الوقوع در عربستان هشدار داده بود. در این میان منابع یمنی از افزایش تعداد کشته شدگان حملات ائتلاف عربی به بازاری در الحدیده یمن به ۲۲ تن خبر دادند.

منابعی در دولت مستعفی یمن نیز مدعی هستند که جنگنده‌های ائتلاف عربی ایست بازرسی انصارالله را هدف قرار دادند اما خودروهای نظامی که در این ایست بودند به سمت بازار القات که هدف دوم این حملات بودند، فرار کردند. براساس آمار سازمان ملل نزدیک به ۱۰ هزار غیرنظامی در حملات ائتلاف عربی کشته و حدود ۴۰ هزار تن نیز زخمی شده‌اند.

منابع نظامی یمن از کشته شدن عضو ارشد تیم اطلاعاتی عناصر «مزدور» وابسته به ائتلاف سعودی و کشته شدن ۱۵ نفر دیگر در درگیری با نیروهای یمنی در المخاء استان تعز خبر دادند. نیروهای یمنی همچنین خودروی نظامی یگان وابسته به مزدوران سعودی را در منطقه «المعافر» استان تعز هدف قرار دادند.

منابع محلی اعلام کردند که نیروهای یمنی برای اولین‌بار طی ۲ سال اخیر با نظامیان قطری و کویتی که در ائتلاف سعودی علیه یمن عضویت دارند، در شهر مرزی نجران درگیر شدند.
ارسال نظر
نام:
ایمیل:
* نظر:
اخبار روز
ببینید و بشنوید
آخرین عناوین