|
|
امروز: سه‌شنبه ۰۶ آذر ۱۴۰۳ - ۱۰:۴۹
کد خبر: ۱۴۹۵۵۴
تاریخ انتشار: ۱۶ اسفند ۱۳۹۵ - ۰۹:۵۶
حالا جریانی تازه در کنار پایداری‌ها وارد گفتمان اصول‌گرایی شده است و می‌خواهد ساز خود را بزند. این جریان بر این باور است که گفتمان غالب در میان راست‌گرایان است. این رفتار باعث شده است تا بسیاری از اصول‌گرایان شناخته شده مانند لاریجانی وارد گفتمان آنها نشوند و مسیر خود را طی کنند.
نامه‌نیوز نوشت: لاریجانی در این سال‌ها نماد اعتدال در جریان اصول‌گرایی بوده است و این رفتار مورد تایید بزرگان نظام از جمله مراجع تقلید بوده است. او سعی کرده است در برابر طیف تندرو اصول‌گرا بایستد و همین امر باعث شده است مورد حمله طیف تندرو اصول‌گرا قرار بگیرد.

علی لاریجانی غایب بزرگ همایش جبهه مردمی نیروهای انقلاب در شهرآفتاب تهران بود. همین غیبت نشان داد که که رییس مجلس دهم مسیر خود را از این اصول‌گرایان جدا کرده است.

سخنان روزهای اخیر لاریجانی در مجلس در انتقاد از «جمنا» نشان داد که علی آقا نه تنها مخالف این جریان است بلکه آنها را تندرو نیز می‌داند.

ادبیات تند اعضای جمنا در مورد مصوبه تعیین سقف حقوق و دستمزد باعث شد لاریجانی شمشیر را علیه این جریان از رو بکشد و و خطاب به آنها بگوید:« براي من جالب است برخي تشكل‌هايي كه تازگي‌ها هم به وجود آمده و در فضاي انتخابات فعاليت مي‌كنند با يك بيان بي‌ادبانه نسبت به مجلس حرف‌هاي نادرست زدند.»

او حتی با کنایه گفت:« جالب‌تر اين است كه رييس كميسيون تلفيق برنامه؛ آقاي حاجي بابايي كه عضو موسسين همين تشكيلات است به من گفتند كه شوراي نگهبان به آن ايراد گرفته؛ پس چرا به شوراي نگهبان چيزي نمي‌گوييد، در حالي كه شوراي نگهبان عامل آن بوده در حالي كه نكته مهمي هم نيست و به آن ايراد زيادي وارد نيست اما لابد از رد صلاحيت‌هاي خود مي‌ترسند.»

لاريجاني كه حسابي از اين فضاسازي اعضاي جبهه مردمي نيروهاي انقلاب برآشفته شده گفت: «حق ندارند مطالبي را به دروغ در مورد مجلس مطرح كنند. ضمن اينكه برخي از اعضاي آنها سابقه حضور در مجلس را داشته‌اند و دريافتي‌هاي آنها در زمان نمايندگي مشخص است و ما مي‌دانيم پس جانماز آب نكشند براي مردم.»
این سخنان نشان می‌دهد لاریجانی از رفتار سیاسی این جبهه تازه تاسیس دلخور است و آن را نماد تندروی می‌داند.

لاریجانی در این سال‌ها نماد اعتدال در جریان اصول‌گرایی بوده است و این رفتار مورد تایید بزرگان نظام از جمله مراجع تقلید بوده است. او سعی کرده است در برابر طیف تندرو اصول‌گرا بایستد و همین امر باعث شده است مورد حمله طیف تندرو اصول‌گرا قرار بگیرد.

علی آقای مجلس‌های هشتم و نهم وقتی مقابل احمدی نژاد ایستاد و در بسیاری از موارد اجازه نداد رئیس دولت‌های نهم و دهم پای خود را فراتر از قانون بگذارد. او در برابر بسیاری از تندروی‌های نمایندگان رادیکال مجلس نهم هم ایستاد. همین رفتارها باعث شد تا تندروها در راس آنها اعضای جبهه پایداری در برابر لاریجانی قرار بگیرند.

این رفتارها سبب شد تا لاریجانی در انتخابات مجلس دهم، مستقل از اصول‌گرایان تندرو وارد صحنه شود. همین اعلام استقلال عامل شدیدترین تخریب‌ها از سوی جریان‌های خاص علیه وی در شهر قم شد. تخریب‌هایی که کارگر هم افتاد و باعث شد لاریجانی در رتبه دوم قرار بگیرد.

لاریجانی برخلاف تمام تلاش‌هایی که در زمینه تخریب او صورت گرفته است جریان بزرگی از اصول‌گرایان را رهبری می‌کند. جریانی که هم به طیف سنتی اصول‌گرایی نزدیک است و هم به طیف اعتدال.

حالا جریانی تازه در کنار پایداری‌ها وارد گفتمان اصول‌گرایی شده است و می‌خواهد ساز خود را بزند. این جریان بر این باور است که گفتمان غالب در میان راست‌گرایان است. این رفتار باعث شده است تا بسیاری از اصول‌گرایان شناخته شده مانند لاریجانی وارد گفتمان آنها نشوند و مسیر خود را طی کنند.

حالا لاریجانی در برابر جمنا ایستاده و اختلاف جریان لاریجانی و جمنا عیان شده است. مصوبه مجلس باعث شد تا اختلاف این دو تفکر در جریان اصول‌گرایی زودتر از آنچه باید نمایان شد. حالا باید دید استراتژی لاریجانی و طیف اعتدالی و سنتی اصول‌گرا در برابر سیاست‌های جمنا چیست؟

ارسال نظر
نام:
ایمیل:
* نظر:
اخبار روز
ببینید و بشنوید
آخرین عناوین