|
|
امروز: جمعه ۱۴ دی ۱۴۰۳ - ۲۱:۳۵
کد خبر: ۱۴۷۸۹۴
تاریخ انتشار: ۰۵ اسفند ۱۳۹۵ - ۱۱:۵۱
پس از آن‌که در تابستان سال ۲۰۱۴ داعش موصل را بدون این‌که با مقاومتی روبرو شود تسخیر کرد، آمریکا تلاش کرد واحدهای عراقی را آموزش داده و مجددا سازمان‌دهی کند. این تلاش موفقیت‌آمیز بود و یکی از معدود واحدهای قدرتمند عراق پدید آمد.
نیروهای عراقی با حمایت جت‌های جنگنده ، هواپیماهای بدون سرنشین و تیربار امروز(پنجشنبه) به فرودگاه موصل حمله کردند، گامی کلیدی در بازپس‌گیری کامل این شهر از دست داعش.

 به نقل از  خبرگزاری فرانسه، نیروهایی از پلیس فدرال نیروهای واکنش سریع وزارت کشور در قالب کاروان‌های نظامی به سمت فرودگاه موصل در جنوب این شهر حرکت کردند. همچنین حملاتی به پایگاه الغزلانی که از بزرگترین پایگاه‌های نظامی در جنوب این شهر به شمار می‌رود توسط جنگنده‌ها بمباران شد.

در حمله امروز به فرودگاه موصل هم‌چنین سربازان آمریکایی در خودروهای زرهی به همراه سربازان عراقی حضور دارند.

ژنرال عباس الجبوری، از فرماندهان نیروهای واکنش سریع گفت اگر خدا بخواهد امروز فرودگاه را می گیریم فقط یک کیلومتر از فرودگاه فاصله داریم.

ائتلاف ضد داعش در عملیات بازپس‌گیری شهر موصل عراق در تلاش برای پیشروی در مناطق غربی است. اما ارتش عراق برای پیشروی در این مناطق مشکلات زیادی پیش رو دارد.

استفان تاونسند، فرمانده ائتلاف تحت رهبری آمریکا در عراق اعلام کرده که بیرون راندن کامل داعش از شهر موصل عراق شش ماه به طول خواهد انجامید.

آخرین خبرها حاکی از آن است که در هفته جاری ائتلاف ضد داعش دومین مرحله عملیات بازپس‌گیری موصل را آغاز کرده و اینک نیز عملیات در غرب شهر آغاز شده است.

ارتش عراق و متحدان شبه‌نظامی‌اش به مناطق تحت سلطه داعش از جنوب گرفته تا غرب شهر نزدیک می‌شوند. هدف اولیه آن‌ها پس گرفتن فرودگاه بین‌المللی و مجتمع نظامی الغزلانی در حاشیه شهر است.

جت‌های جنگی نیروهای ائتلاف و واحد توپخانه عراق در هفته‌های گذشته این دو هدف را به شدت زیر آتش گرفتند. به همین دلیل سازمان‌های امدادی نگران ۷۵۰هزار غیرنظامی ‌هستند که هنوز در مناطق غربی تحت کنترل داعش در موصل به سر می‌برند. دولت عراق از ساکنان شهر خواسته تا در خانه‌های خود بمانند؛ به‌ویژه به این دلیل که در حومه شهر سکونت‌گاه کافی برای صدهاهزار آواره وجود ندارد.

هم‌زمان داعش مانع خروج مردم از شهر می‌شود تا از ‌آن‌ها به عنوان سپر انسانی استفاده کند.

مردم غرب موصل با کمبود مواد غذایی درگیر هستند. بنزین برای اتومبیل‌ها و سوخت برای وسایل گرمایشی رو به اتمام است.

نیمی از جمعیت گرفتارآمده در شهر را کودکان و جوانان تشکیل می‌دهند. سازمان امدادی "کودکان را نجات دهید" می‌گوید، کودکان موصل در برابر "انتخابی ترسناک" قرار گرفته‌اند: یا باید بمانند و خطر کشته شدن در بمباران‌ها و درگیری‌ها را به جان بخرند و یا باید بگریزند و با خطر اعدام و کشته شدن توسط داعش روبرو شوند.

همزمان خبر می‌رسد که اوضاع در شرق دجله که حدود یک ماه از دست داعش آزاد شده رفته رفته حالت عادی به خود می‌گیرد. ده‌ها هزار نفر به خانه‌های خود بازگشته‌اند. با وجود این‌که جنگ‌های خیابانی در این مناطق بیش از دو ماه طول کشید، ویرانی‌های این بخش کم‌تر از چیزی است که انتظار آن می‌رفت.

غرب موصل وضعیت دیگری دارد. بخش قدیمی و تاریخی شهر با کوچه‌های تنگ خود در این قسمت واقع شده است. بسیاری از خیابان‌ها آن قدر باریکند که تانک‌ها و برخی خودروها نمی‌توانند وارد شوند و همین پیشروی را برای نیروهای عراقی سخت‌تر می‌کند.

پس از آن‌که در تابستان سال ۲۰۱۴ داعش موصل را بدون این‌که با مقاومتی روبرو شود تسخیر کرد، آمریکا تلاش کرد واحدهای عراقی را آموزش داده و مجددا سازمان‌دهی کند. این تلاش موفقیت‌آمیز بود و یکی از معدود واحدهای قدرتمند عراق پدید آمد.

این واحد ضدترور که شامل حدود ۱۰هزار نیرو می‌شود در بازپس‌گیری شهرهای رمادی، فلوجه و تکریت در سال‌های گذشته شرکت داشته است.

اقدامات نیروهای عراقی بعد از کنترل آنها بر بسیاری از مناطق اطراف فرودگاه موصل در پی درگیری‌ها با داعش آغاز شد. نیروهای عراقی تلاش می‌کنند که این فرودگاه را نقطه آغازی برای به دست گرفتن کنترل کامل این شهر قرار دهند. آنها اعلام کردند که ایست بازرسی اصلی در جنوب موصل و روستای البوسیف مشرف به این فرودگاه را به دست گرفتند و الغزلانی که از بزرگترین پایگاه‌های نظامی در جنوب این شهر به شمار می‌رود را بمباران کردند.

نیروهای مبارزه با تروریسم که بخش شرقی موصل را به دست گرفتند و در عملیات نظامی از آغاز آن شرکت نداشتند به خط مقدم رسیدند.

فرماندهی عملیات مشترک ارتش عراق اعلام کرد که آزادسازی فرودگاه موصل هدف استراتژیکی برای این نیروها خواهد بود چرا که به عنوان پایگاهی برای آغاز تکمیل مراحل به دست گرفتن کنترل این شهر خواهد بود.

در همین راستا یحیی رسول، سخنگوی فرماندهی مشترک عراق گفت: درگیری‌های بخش غربی موصل به دلیل تراکم جمعیت دشوار خواهد بود.

از سوی دیگر معاون فرماندار شهر خالص در استان دیاله عراق، امروز (پنجشنبه) از وقوع سه انفجار شدید در دو مرکز ایست بازرسی در جاده بغداد – کرکوک در نزدیکی این شهر خبرداد.

"عدی الخدران" ، معاون فرماندار شهر خالص در استان دیاله عراق گفت: نیروهای امنیتی موق شدند یک خودروی بمب گذاری شده را به همراه عامل انتحاری آن در نزدیکی ایست بازرسی "اسیاسی" در جاده بغداد – کرکوک در نزدیکی شهر خالص در 15 کیلومتری شمال بعقوبه توقیف کنند.
به گفته وی، نیروهای عراقی راننده انتحاری را بازداشت کردند اما وی از طریق کنترل از راه دور، خودروی بمب گذاری شده را منفجر کرد.

خدران افزود: در فاصله کمی از انفجار خودروی اول، دومین خودرو نیز منفجر شد که شماری کشته و زخمی بر جا گذاشت. همچنین، سومین خودرو نیز در میان نیروهای امنیتی مستقر در این جاده منفجر شد.

معاون فرماندار شهر خالص خاطرنشان کرد: نیروهای امنیتی با اعلام شرایط اضطراری، تدابیر امنیتی شدیدی در این منطقه اتخاذ کردند.

 بر اساس این گزارش، جاده اصلی ارتباطی میان بغداد پایتخت عراق و استان کرکوک بارها شاهد عملیات انفجاری علیه مراکز ایست بازرسی پراکنده در این مسیر بوده است که بدنبال آن تاکنون شماری غیرنظامی و عناصر امنیتی کشته شده‌اند.



منبع: ایسنا
ارسال نظر
نام:
ایمیل:
* نظر:
اخبار روز
ببینید و بشنوید
آخرین عناوین