|
|
امروز: شنبه ۲۲ دی ۱۴۰۳ - ۰۹:۴۲
اولین آزمون دولت در مبارزه با اژدهای هفت‌سر فساد اقتصادی
کد خبر: ۱۴۷۳۷
تاریخ انتشار: ۱۸ دی ۱۳۹۲ - ۱۱:۱۴
این اتفاقات با ایجاد نارضایتی در افکار عمومی، این سوال را مطرح کرده است که دولت تدبیر و امید چه اقدامات ضروری در این راستا انجام خواهد داد؟
دوم شهریورماه سال 87 رییس جمهور و اعضای هیات دولت وقت دیدار راهگشا با مقام معظم رهبری برگزار کردند که می توان گفت در آن دیدار، گفتمان دهه چهارم انقلاب از بیان مقام معظم رهبری تبیین و تشریح گردید.

مقام معظم رهبری فرمودند "دهه چهارم انقلاب، دهه پيشرفت و عدالت است و برنامه ريزيها و تلاشهاي همه مسئولان بايد در جهت ايجاد جهشي بزرگ در روند پيشرفت كشور و عدالت گستري وسيع،‌ صورت گيرد."

همچنین رییس جمهور محترم جناب آقای دکتر روحانی در دستوری که در تاریخ هفتم دی ماه امسال به معاون اول خود ابلاغ نمودند چنین عنوان کردند: "از آنجا که مبارزه با مفاسد اقتصادی، لازمه پیشرفت و عدالت است و دولت تدبیر و امید، برای خروج اقتصاد کشور از رکود و ایجاد رونق اقتصادی، تأمین امنیت برای فعالیت سالم اقتصادی را در اولویت کار خود قرار داده است، مقتضی است اقدامات لازم برای شناسایی و مجازات کسانی که با تبانی و سوءاستفاده از امتیازات خاص، زمینه ویژه‌خواری و درآمدهای غیرموجه فراهم کرده‌اند در اولویت کار قرار گیرد. به ویژه ضروری است موارد سوءاستفاده از شرایط تحریم مورد رسیدگی قرار گیرد و برای حراست از حقوق مردم و بیت‌المال اقدام فوری صورت پذیرد و گزارش مربوطه ظرف یک ماه به اینجانب ارائه گردد."

در کتاب وزین نهج البلاغه بارها و بارها مولای متقیان به بحث عدالت و برابری فرصت ها برای همه افراد در جامعه انسانی اشاره فرمودند که به راحتی می توان به اهمیت جایگاه عدالت در افق دیدگاه علوی واقف گردید.

به طور مثال حضرت امیرالمومنین(ع) در حکمت 476 نهج البلاغه فرمودند:
اِستَعمِلِ العَدلَ و احذَرِ العَسفَ و الحَيفَ فَاِنَّ العَسفَ يَعودُ بِالجَلاءِ و الحَيفَ يَدعوا اِلَى السَّيفِ؛
عدالت را اجرا كن و از زورگويى و ستمگرى بپرهيز زيرا زورگويى مردم را به ترك از وطن وامیدارد، و ستم آنان را به قيام مسلّحانه میكشاند.

از دیدگاه روانشناسی اجتماعی نیز چنانچه افراد یک جامعه به این باور برسند که حاکمیت موجود شرایط را طوری فراهم کرده است که هر فردی با تلاش و برنامه ریزی بتواند به اهداف و موفقیت هایی که از قبل برنامه ریزی کرده بود برسد، روحیه تلاش، نشاط و خودباوری در آن جامعه شکوفا خواهد شد؛ اما بالعکس چنانچه در جامعه ای این باور تقویت شود که افرادی معدود امکان دسترسی به فرصت های ویژه برای ویژه خواری را پیدا کرده اند، و به راحتی می توانند یک شبه ره صدساله را طی کنند جامعه دچار نوعی یاس و افسردگی می شود.

متاسفانه در چند سال گذشته کشور ما به دلیل سوءمدیریت های موجود در بدنه اجرایی کشور، با آفت "ویژه خواران دانه درشت" مواجه شد که اخبار آن از پرونده سه هزار میلیارد تومانی تا اخبار رسمی و غیررسمی دیگر و دستگیری های اخیر از طریق رسانه ها در سطح جامعه منتشر شده است.
این اتفاقات با ایجاد نارضایتی در افکار عمومی، این سوال را مطرح کرده است که دولت تدبیر و امید چه اقدامات ضروری در این راستا انجام خواهد داد؟
اقدام اخیر رییس جمهور مبنی بر دستور مقابله با ویژه خواری می تواند گام اول و مهمی برای شروع در مسیری سخت باشد. رهبری در همان سخنرانی تاکید کرده بودند: "قلع و قمع اژدهاي هفت سر فساد بسيار سخت است البته اكنون نيز اين هدف محقق نشده..."
دستگاه قضایی کشور نیز  در تعاملی مثبت و همسو با دستگاه اجرایی می تواند جهت تسریع در این امر مهم به یاری دولت بشتابد که خوشبختانه نشانه های بسیار روشنی را طی سال های اخیر در  قاطعیت این دستگاه در برخورد با این مفاسد شاهد بوده ایم.
امید این را داریم تا مسئولین اجرایی و قضایی کشور با جدیت در خصوص برخورد با این معضل کشف ویژه خواری زمینه ایجاد عدالت مدنظر رهبری نظام و مطلوب مردم عزیز کشورمان است را فراهم نمایند.

مدیرمسئول - علی مرادی
نظرات بینندگان
غیر قابل انتشار: ۱
|
در حال بررسی: ۰
|
انتشار یافته: ۲
علي
|
IRAN, ISLAMIC REPUBLIC OF
|
۱۱:۳۰ - ۱۳۹۲/۱۰/۱۹
0
1
اميد رئيس جمهور هم به تدبير هاشمي
رضا
|
UNITED STATES
|
۰۵:۰۵ - ۱۳۹۲/۱۰/۲۰
1
0
امیدوارم دولت تدبیر وامید به یاری خداوند وپشتیبانی مردم بتواند با این اژدهای هفت سر که اقتصاد کشور را فلج کرده است مبارزه کند ومفسدان اقتصادی وغارتگران بیت المال را شناسایی وبه مردم وقانون معرفی نماید . تااقتصاد بیمار کشور ازاین وضعیت بیرون آمده ودر مسیر شکوفایی قرارگیرد . به امید آن روز
ارسال نظر
نام:
ایمیل:
* نظر:
اخبار روز
ببینید و بشنوید
آخرین عناوین