|
|
امروز: سه‌شنبه ۰۶ آذر ۱۴۰۳ - ۰۳:۵۰
کد خبر: ۱۴۷۰۰۰
تاریخ انتشار: ۳۰ بهمن ۱۳۹۵ - ۱۴:۲۵
مایک‌پنس معاون اول دونالد ترامپ رییس‌جمهور آمریکا در کنفرانس مونیخ اعلام کرد که ترامپ اطمینان خواهد داد که ایران هرگز به یک سلاح هسته‌ای که قابلیت تهدید اعضای ناتو را داشته باشد، دست پیدا نخواهد کرد.
معاون اول ترامپ در بیانیه‌ای که در کنفرانس امنیتی مونیخ قرائت شد، مدعی شد: لغو تحریم‌های هسته‌ای ایران به این کشور آزادی بیشتری برای تهدید منطقه داده است.

مایک‌پنس معاون اول دونالد ترامپ رییس‌جمهور آمریکا در کنفرانس مونیخ اعلام کرد که ترامپ اطمینان خواهد داد که ایران هرگز به یک سلاح هسته‌ای که قابلیت تهدید اعضای ناتو را داشته باشد، دست پیدا نخواهد کرد.

به نقل از «راشا تودی»،او مدعی شده که لغو تحریم‌های هسته‌ای ایران، به این کشور آزادی بیشتری برای تهدید منطقه داده است.

«دویچه وله» پیش‌تر در گزارشی اهمیت این دوره کنفرانس مونیخ را بالاتر از گذشته خوانده و نوشت: نگاه‌ها این بار بیش از پیش متوجه مونیخ است. رویکرد دولت ترامپ به مسائل سیاسی و امنیتی بیش از آنکه از ابهامات و نگرانی‌ها بکاهد، به بازار پرسش‌ها و تردیدها رونق بخشیده است. این موضوع را میزبان اجلاس امنیتی مونیخ، ولفگانگ ایشینگر نیز مطرح کرده و صریحا این لحظه را، لحظه‌‌ای با حداکثر ابهامات خوانده است. از این رو، شرکت‌کنندگان بلندپایه اجلاس امنیتی مونیخ، موضوع برای گفت‌وگو و مشورت کم نمی‌آورند.

 روز جمعه ۱۷ فوریه، کنفرانس امنیتی مونیخ در هتل "بایریشر هوف" آغاز به کار کرد. کنفرانسی که سه روز ادامه دارد و موضوع آن چالش‌های امنیتی و سیاسی جهان است و جهان در شرایط کنونی با چالش‌های امنیتی و سیاسی بسیاری روبه‌روست. لیست تنش‌ها و بحران‌های سیاسی و امنیتی جهان در لحظه کنونی بسیار بلند و نیاز به مشورت و گفت‌وگو پیرامون این مسائل امنیتی الزامی‌تر از پیش است.

کنفرانس امنیتی همه ساله در مونیخ برگزار می‌شود. مسئولان کشورهای مختلف هر سال در ماه فوریه در این شهر گردهم می‌آیند و پیرامون تحولات سیاسی با یکدیگر گفت‌وگو می‌کنند. نشستی که جنبه رسمی ندارد بلکه محفل خصوصی دست‌اندرکاران سیاست و اقتصاد جهان است. نه قراردادی امضا می‌شود و نه تصمیمی در این کنفرانس اتخاذ می‌شود. نوعی مشورت و رایزنی پیرامون چالش‌های امنیتی جهان صورت می‌گیرد.

مناقشه هسته‌ای ایران سال‌ها یکی از چالش‌های بزرگ امنیتی جهان بود و از این رو یکی از محورهای تقریبا ثابت کنفرانس امنیتی مونیخ. چند سال پیش در  سال ۲۰۱۰ در همین کنفرانس امنیتی مونیخ بود که صدراعظم آلمان، آنگلا مرکل و رئیس جمهور فرانسه، نیکلا سارکوزی ایران را به تشدید تحریم‌ها تهدید کردند. حال اما، از اجرایی شدن توافق هسته‌ای بیش از یک سال می‌گذرد. توافقی که رفع تدریجی تحریم‌ها را به دنبال داشته است.

این بار در کنفرانس امنیتی مونیخ موضوع مناقشه هسته‌ای ایران، جایگاه ویژه‌ای را به خود اختصاص نخواهد داد. موضوعی که در سخنرانی‌ها و نشست‌های رسمی و حاشیه‌ای این کنفرانس مطرح خواهد شد، رویکرد دولت جدید آمریکا نسبت به توافق هسته‌ای خواهد بود. توافقی که ترامپ دو روز پیش از برگزاری کنفرانس امنیتی مونیخ و در دیدار  با نخست وزیر اسرائیل، بنیامین نتانیاهو، مجددا آن را بد توصیف کرد.

محمد جواد ظریف وزیر امورخارجه کشورمان نیز در کنفرانس امنیتی مونیخ حضور دارد.

مایک‌پنس همچنین در توییت اخیر خود در این باره نوشت:

«در این دوره ریاست‌جمهوری،  آمریکا متعهد شده و اطمینان می‌دهد که ایران هرگز به هیچ سلاح هسته‌ای که قابلیت تهدید کشور ما و متحدان ما را داشته باشد، دست پیدا نخواهد کرد.»
ارسال نظر
نام:
ایمیل:
* نظر:
اخبار روز
ببینید و بشنوید
آخرین عناوین