|
|
امروز: پنجشنبه ۲۰ دی ۱۴۰۳ - ۰۲:۱۰
»
کد خبر: ۱۴۱۳۷
تاریخ انتشار: ۰۱ دی ۱۳۹۲ - ۱۳:۵۳
نمایندگان هفته گذشته راهی ولایت شدند تا به امور استان و شهرستان حوزه انتخابیه‌شان رسیدگی کنند. اما گلایه‌ها در این سفر از همیشه بیشتر بود.
زمزمه دریافت کارت هدیه از سوی نمایندگان همه‌جا پیچیده و مردم مدام درباره این مساله سوال می‌پرسند. اما برخی بهارستان‌نشینان پیش از ترک تهران نامه‌ای خطاب به هیات‌رییسه نوشته‌اند که امضای 60نماینده پای آن آمده.

درخواست‌شان شفاف و روشن است، از هیات‌رییسه خواسته‌اند تا اسامی 37نماینده‌ای که از مرتضوی کارت هدیه دریافت کرده‌اند از تریبون صحن علنی مجلس اعلام شود. در گزارش تحقیق و تفحص مجلس از سازمان تامین اجتماعی، گفته شده بود که 37نماینده مجلس از این سازمان کارت هدیه و بن‌کالا دریافت‌ کرده‌اند.

رقم دریافتی هر نماینده کمتر از چهارمیلیون‌تومان برآورد شده و خیلی‌ها تاکید دارند که این ارقام با هدف کمک به نیازمندان از سازمان تامین اجتماعی دریافت شده، اما اعضای حقوقدان مجلس نهم، از جمله محمدعلی اسفنانی تاکید دارند که دریافت هرگونه کارت هدیه از سوی نمایندگان، حتی با هدف کمک خلاف قانون است. در حال حاضر اسناد در اختیار مجلس تنها به کدهایی اشاره دارد که مشخص نیست نیز شامل حال کدام نماینده‌ها می‌شود. سعید مرتضوی مدعی شده که اسامی را به مجلس تحویل داده و مجلس کماکان تاکید دارد که مرتضوی اسامی هیچ‌یک از 37نماینده متخلف را به بهارستان تحویل نداده.

حامد قادرمرزی در همین زمینه به «شرق» می‏‌گوید: «اگر اسامی همچنان مبهم باقی بماند، خشک‌و‌تر پای هم خواهند سوخت، درست نیست که مردم نسبت به نمایندگان تردیدی به دل راه دهند، اما وقتی در گزارش تقحص خود مجلس به اسامی 37نماینده حاضر در مجلس نهم اشاره شده، خب طبیعی است که مردم در ذهن‌شان تردیدهایی شکل بگیرد.»

او همچنین به «شرق» خبر می‌دهد که «تا به حال نزدیک به 60نماینده مجلس این درخواست را امضا کرده و این نامه در همین هفته تحویل هیات‌رییسه خواهد شد.»هادی شوشتری، عضو کمیسیون امنیت مجلس یکی از نمایندگانی است که نامه اعتراضی را امضا کرده: «موکلان باید بدانند که وکلایشان در مجلس چه کرده‌اند، الان در جامعه پچپچه‌هایی هست که نمایندگان همیشه پول می‌گیرند، آن هم برای کمک به مردم منطقه، در همین سفر خیلی از مردم به ما مراجعه می‌کردند که تکلیف بن‌ها و کارت هدیه‌هایی که دریافت می‌کنید را مشخص کنید.»

به گفته او، هیات‌رییسه باید اسامی را در صحن علنی بخواند و آن وقت جزییات دریافت‌ها – هرچند مختصر- و نحوه اختصاص آن مستند شده و در اختیار افکار عمومی قرار گیرد. همیشه سکوت به دامن‌گیرشدن شایعه‌ها منجر شده و در این مورد خاص، تک‌تک نمایندگان در معرض اتهام قرار گرفته‌اند، بنابراین راهکار مناسب این است که اسامی‌ آن 37نفر هرچه زودتر مشخص شده و از صحن علنی مجلس قرائت شود.

محمد بیاتیان، از دیگر نمایندگانی است که نامه اعتراضی و درخواست کتبی برای افشای نام نمایندگان متخلف را امضا کرده: «تنها راه‌حل منطقی برای پایان‌دادن به حاشیه‌ها، خوانده‌شدن اسامی در صحن است؛ به هر حال اگر فردی خطایی انجام داده باید مشخص شود و اگر خطایی صورت نگرفته نیز، شفاف‌سازی، اعتماد مردم به نمایندگان را بازخواهد گرداند.»محسن بیگلری، نماینده سقز و بانه نیز از امضا‌کنندگان نامه است و خواهان اعلام هرچه سریع‌تر اسامی نمایندگان متخلف است.

قادرمرزی در بخش دیگری از سخنانش تاکید دارد که 37نماینده‌ای که در مجلس نهم از مرتضوی کارت هدیه گرفته‌اند، مدام می‌خواهند که اسامی را به 250 و 150نماینده مجالس قبلی پیوست دهند و برای خودشان دزد قافله درست کنند. البته تردیدی نیست که در میان اسامی نمایندگان ادوار قبلی هستند که البته تعدادی هم در همین مجلس نهم هستند. برخی از نماینده‌ها هم در مجلس هشتم و هم نهم کارت مبالغی دریافت کرده‌اند.»

فاش‌شدن اسامی خودش یک نوع تنبیه است

قاسم جعفری نیز در همین زمینه می‌گوید: «خلاف از جانب هر کسی صورت گرفته و میزان آن هر رقم که باشد، فاش‌شدن اسامی متخلفان در نفس ماجرا خودش یک نوع تنبیه است، البته این روال باید حسب قانون باشد.»داریوش قنبری، نماینده دور هشتم مجلس نیز تاکید دارد: «مصونیت نمایندگان مربوط به نطق‌ها، سخنرانی‌ها و اقداماتی است که برای دفاع از حقوق شهروندان انجام می‌دهند و این مصونیت شامل حال تخلف‌ها و تضییع حقوق شهروندی نمی‌شود. مجلس نباید در افشای اسامی متخلفان تردیدی به خرج دهد.»

سکوت هیات نظارت بر رفتار نمایندگان

انتظار این بود که هیات نظارت بر رفتار نمایندگان از همان ابتدای انتشار خبر دریافت کارت هدیه از سوی 37نماینده وارد عمل شود، اما گویا این هیات منتظر رای کمیسیون اصل 90 است. عزیز اکبریان، نایب‌رییس هیات نظارت بر امور نمایندگان مجلس می‏‌گوید: «هیات نظارت فعلا بررسی دریافت کارت هدیه توسط برخی نمایندگان را در دستور کار ندارد چراکه هنوز تخلفی محرز نشده. اما منتظر نظر کمیسیون اصل ۹۰ در این‌باره می‌ماند.»

چهارم دی، بررسی دریافت کارت هدیه از سوی نمایندگان

البته خبرهای دیگر از این کمیسیون نشان از آن دارد که پرونده دریافت کارت هدیه از سوی نمایندگان در نشست روز چهارشنبه چهارم دی هیات نظارت بر رفتار نمایندگان مجلس مورد بحث قرار گرفته و نحوه ورود این هیات به این پرونده مشخص خواهد شد. پس از انتشار این خبر، سعید مرتضوی مدیرعامل پیشین سازمان تامین‌اجتماعی ایران در نامه‌ای به رییس کمیسیون اصل90 مجلس اعلام کرد که دریافت کارت هدیه و بن کالا، مختص 37نماینده نبوده و در این نامه اسامی و مشخصات نمایندگان «دریافت‌کننده هدیه» را مطرح کرد.

اسامی‌ای که هنوز از سوی بهارستان تایید نشده و کماکان علیرضا محجوب تاکید دارد که مرتضوی اصولا اسامی در اختیار نداشته و این کدها شاید اصلا ربطی به نمایندگان مجلس نهم نداشته باشد. مرتضوی در نامه‌ سرگشاده خود به مجلس نوشته که این نمایندگان در سه‌نوبت از تامین‌اجتماعی هدیه و بن دریافت کرده‌اند، آن هم از محل بودجه غیرشمولِ در اختیار مدیرعامل.

درخواست کتبی 60نماینده که به گفته قادرمرزی تعدادش بیشتر از این هم خواهد شد، همین هفته به هیات‌رییسه مجلس تقدیم خواهد شد. نمایندگان به‌دنبال خروج از حاشیه‌های به‌وجودآمده به‌دنبال انتشار خبر هستند. اگرچه کارت هدیه‌ها با ارقامی بالاتر به برخی وزرا و معاونان احمدی‌نژاد هم رسیده بود، اما از همان روز انتشار گزارش تفحص، دریافت کارت هدیه از سوی نمایندگان با واکنش‌های فراوانی در جامعه، افکار عمومی و فضای مجازی همراه بوده. حالا بیش از هر زمان دیگری نمایندگان و مردم می‌خواهند اسامی 37نماینده متخلف از تریبون صحن علنی منتشر شود.
در همین زمینه بخوانید
ارسال نظر
نام:
ایمیل:
* نظر:
اخبار روز
ببینید و بشنوید
آخرین عناوین