کد خبر: ۱۴۰۲۸۸
تاریخ انتشار: ۱۶ دی ۱۳۹۵ - ۱۸:۴۳
رئیس سازمان زندان‌ها گفت: آموزش سواد به صورت اجباری در زندان‌ها یکی از برنامه هایی است که برای زندانیان بی سواد اجرا می شود که البته این گروه آمار قابل توجهی در زندان‌ها دارند.
 رئیس سازمان زندان‌ها گفت: آموزش سواد به صورت اجباری در زندان‌ها یکی از برنامه هایی است که برای زندانیان بی سواد اجرا می شود که البته این گروه آمار قابل توجهی در زندان‌ها دارند.

به گزارش روابط عمومی سازمان زندان‌ها، رئیس سازمان زندان‌ها در دیدار با امام جمعه ارومیه گفت: امروز قرآن و نماز به عنوان دو رکن اساسی برنامه‌های اصلاحی و تربیتی در زندان‌ها است.

وی با تاکید بر نقش قرآن در اصلاح رفتار زندانیان گفت: بسیاری از زندانیان در ابتدای ورود به زندان‌ها نسبت به احکام دین آشنایی کمی دارند اما به برکت آموزش قرآن در زندان‌ها تحول عمیقی در افراد شکل گرفته است. آموزش سواد به صورت اجباری در زندان‌ها یکی دیگر از برنامه‌هایی است که برای زندانیان بی‌سواد اجرا می‌شود که البته این گروه آمار قابل توجهی در زندان‌ها دارند.

جهانگیر افزود: با تشکیل پرونده شخصیت برای زندانیان که یکی از برنامه‌های کاربردی در زمینه طراحی برنامه‌های اصلاحی و تربیتی در زندان هاست اطلاعات کاملی در ارتباط با شخصیت زندانیان و سوابق آموزشی و فرهنگی آنان بدست آورده‌ایم.

وی تصریح کرد: در همین راستا گزارش جامعی به مجلس ارائه دادیم که مورد استقبال آنان قرار گرفت. هر چند مسئولیت فردی نکته قابل تاملی است اما باید اذعان داشت بسیاری از کسانی که وارد زندان‌ها می‌شوند محصول ضعف عملکرد نهادهای تصمیم گیر و مسئول در حوزه‌های اقتصادی، فرهنگی و اجتماعی است.

این مقام ارشد قضایی ادامه داد: زندانیان افراد آسیب‌دیده‌ای هستند که برای رفع آسیب آنان همه نهاد‌ها باید نقش خود را ایفا کنند چرا که قوه قضاییه به تنهایی نمی‌تواند این کار را انجام دهد.

جهانگیر به برنامه کاهش جمعیت زندان‌ها اشاره کرد و گفت: این مساله در گرو عملکرد سه گروه عمده است. ضابطین به عنوان کسانی که در مرحله تشکیل جرم حضور دارند، قضات که باید حکم صادر کنند و در ‌‌نهایت زندان که باید این افراد را نگهداری کنند این سه گروه را تشکیل می‌دهند.

رئیس سازمان زندان‌ها عنوان کرد: به محض ورود فرد مجرم به زندان، برنامه‌های اصلاحی و تربیتی برای وی آغاز می‌شود. آمار‌ها نشان می‌دهد نماز و قرآن نقش قابل توجهی در تغییر رفتار فرد دارد.

جهانگیر اضافه کرد: نماز آغاز ارتباط خوب با خداست و این مساله موجب کاهش استرس و دور شدن فرد از فضای منفی و گرایش وی به سوی زندگی سالم است. سازمان زندان‌ها در دهه اخیر در امر اقامه نماز و آموزش قرآن پیشتاز بوده است.

وی گفت: روحانیون نقش بزرگی در برنامه‌های اصلاحی و تربیتی در زندان‌ها دارند که امیدواریم با ایجاد شرایط لازم، شاهد حضور بیشتر روحانیون در زندان‌ها برای آموزش احکام و معارف به زندانیان باشیم.

رئیس سازمان زندان‌ها به برنامه‌های اشتغال و حرفه‌آموزی در زندان‌ها اشاره کرد و گفت: هدف از حرفه‌آموزی ایجاد زمینه اشتغال برای زندانی پس از آزادی از زندان است تا با کسب درآمد حلال از بازگشت مجدد وی به چرخه جرم جلوگیری شود.

وی گفت: زندانیانی که موفق به فراگیری یک حرفه تخصصی می‌شوند گواهینامه مهارت از سازمان فنی و حرفه‌ای دریافت می‌کنند که در آن هیچ اسمی از زندان وجود ندارد.

جهانگیر ابراز امیدواری کرد دیدگاه حضرت امام خمینی در زمینه برنامه‌های اصلاحی و تربیتی در زندان‌ها له طور کامل محقق شود.

در ادامه این دیدار، حجت الاسلام والمسلمین قریشی نماینده ولی فقیه در آذربایجان غربی طی سخنانی ضمن تقدیر از حضور رئیس سازمان زندان‌ها در استان گفت: حضور شما مایه دلگرمی کارکنان و تزریق امید و انگیزه به زندانیان است. برنامه کاهش جمعیت زندان‌ها از جمله اقدامات ارزشمند در قوه قضاییه است که باید با قدرت پیگیری شود.

جهانگیر همچنین در مراسم تکریم و معارفه مدیر کل زندان‌های آذربایجان غربی گفت: امروز از نظر قانون گذاری با تورم مجازات کیفری مواجه هستیم‌ و بازنگری در بخش مجازات کیفری به ویژه مجازات منجر به حبس یک ضرورت است.

وی گفت: فرآیند قانون‌گذاری در سال‌های گذشته حبس محور بوده و این در حالی است که می‌توانستیم از مجازات‌های جایگزین حبس استفاده کنیم. امروز در محیطی زندگی می‌کنیم که زندگی افراد تحت تاثیر جریان‌های مختلف فکری، اقتصادی، سیاسی و اجتماعی است که هر کدام از این‌ها سبک زندگی و سرنوشت ما را تحت تاثیر قرار می‌دهد.

وی یکی از این جریان‌ها را جریان اقتصادی حاکم بر جامعه عنوان کرد و گفت: رشد سریع تکنولوژی‌های مختلف، سرعت و آثار جهانی شدن، تاثیر اقتصادهای جهانی بر معاش مردم از یک سو و بروز پدیده انواع قاچاق به عنوان اقتصاد ناسالم زمینه ناامنی برای کارآفرینان و سرمایه گزاران را در کشور ایجاد کرده است.

جهانگیر تصریح کرد: مبارزه با این جریانات برای سالم سازی و رونق اقتصاد اگر چه کاری سخت ولی ضروری می‌باشد.

مشاور رئیس دستگاه قضا با اشاره به پدیده مهاجرت به عنوان یکی دیگر از عوامل بروز جرم اشاره کرد و گفت: مهاجرت و حاشیه نشینی معلول توسعه نامتوازن در کشور است که متاسفانه از پدیده‌های دوران طاغوت است.

وی افزود: هر چند با پیروزی انقلاب توجه به مناطق محروم در دستور کار قرار گرفت اما با کارهایی که استکبار جهانی بویژه جنگ تحمیلی و ترور در کشور ایجاد کرد این وضعیت هنوز با آرمان‌های انقلاب فاصله دارد.

رئیس دفتر بازرسی ویژه قوه قضاییه بیان کرد: اگر قصد اصلاح این چرخه‌های نامطلوب را داریم باید ساختار‌ها را اصلاح کنیم. برای رفع مشکلات زندانیان و توسعه امنیت پایدار در جامعه به هم افزایی و همکاری تمام نهاد‌ها نیاز داریم.

جهانگیر در مراسم که با حضور مقامات ارشد قضایی، اجرایی و نظامی استان برگزار می‌شد گفت: نباید زندان به عنوان تنها ضمانت اجرای قانون باشد چرا که با زندانی شدن فرد خانواده وی دچار آسیب‌های عدیده می‌شود.

وی افزود: خانواده زندانی در معرض آسیب‌های مختلف قرار دارد که ما برای جلوگیری از توسعه چرخه جرم باید از آن‌ها حمایت‌های لازم را بعمل آوریم. قضات باید توجه بیشتری به ظرفیت‌های موجود در قانون مجازات اسلامی داشته باشند تا از ورود افراد به زندان‌ها ولو برای یک روز کاسته شود.

جهانگیر با اشاره به آمار وضعیت زندانیان استان عنوان کرد: خوشبختانه مجموعه قضایی استان اقدامات خوبی در راستای تعیین تکلیف زندانیان و کاهش ورودی به زندان‌ها داشته است که جای تقدیر دارد.

وی در بخش پایانی سخنان خود با اشاره به برخی آمار‌ها در حوزه فعالیت‌های اصلاحی و تربیتی گفت: زندانبانی در نظام مقدس جمهوری اسلامی که مهم‌ترین رویکرد آن کمک به انسان‌های آسیب دیده برای بازکشت به زندگی شرافتمندانه است کاری سخت و جهادی است.

رئیس سازمان زندان‌ها از سوادآموزی پنج هزار زندانی در سال گذشته خبر داد و گفت: علاوه بر آن حدود ۲۴۰۰۰ زندانی طی سال گذشته در مقاطع مختلف به تحصیل پرداختند.
ارسال نظر
نام:
ایمیل:
* نظر:
اخبار روز
ببینید و بشنوید
آخرین عناوین