|
|
امروز: جمعه ۰۲ آذر ۱۴۰۳ - ۲۲:۳۵
کد خبر: ۱۳۷۷۹۸
تاریخ انتشار: ۰۱ دی ۱۳۹۵ - ۰۵:۲۰
رییس مرکز تحقیقات استراتژیک مجمع تشخیص مصلحت نظام با بیان این که مردم بوسنی در قلب مردم ایران جای دارند گفت: سفر مقامات هر دو کشور باعث می‌شود روابط ایران و بوسنی هر روز بهتر شود و باید سطح مبادلات و ارتباطات دو کشور را افزایش داد.
 رییس مرکز تحقیقات استراتژیک مجمع تشخیص مصلحت نظام با بیان این که مردم بوسنی در قلب مردم ایران جای دارند گفت: سفر مقامات هر دو کشور باعث می‌شود روابط ایران و بوسنی هر روز بهتر شود و باید سطح مبادلات و ارتباطات دو کشور را افزایش داد.

علی اکبر ولایتی شامگاه سه شنبه در دیدار سوفتیچ رئیس مجلس نمایندگان اقوام بوسنی و هرزگوین اظهار داشت: ایران و بوسنی سابقه همکاری طولانی داشته و ملت و مردم ایران در شرایط بسیار حساس این کشور در کنار ملت و دولت بوسنی حضور داشته اند.

وی با اشاره به دوره ریاست جمهوری علی عزت بگویچ رئیس جمهور فقید بوسنی و هرزگوین افزود:‌ همکاری بسیار خوبی در این دوران میان دو کشور طراحی و به اجرا در آمد و این مسیر ادامه یافته که باید برای توسعه همکاری‌ها تلاش جدی و برنامه‌ریزی کرد.

ولایتی گفت:‌ کشورهایی که از قتل عام مردم بوسنی حمایت می‌کردند باید ابراز شرمندگی کنند؛ اروپایی‌ها می‌توانستند مانع این قتل عام شوند اما وظیفه خود را به درستی انجام ندادند. خوشحالم که امروز مردم بوسنی در کنار یکدیگر با آرامش زندگی می‌کنند.

رئیس مرکز تحقیقات استراتژیک مجمع تشخیص مصلحت نظام ادامه داد: ما از ابتدای شکل‌گیری بوسنی سعی کردیم به مردم این کشور تا جایی که ممکن است در دستیابی استقلال کمک کنیم. حتی زمانی که استقلال به دست نیامده بود سفیر کشورمان در بلگراد با مرحوم علی عزت بگویچ در زندان سیاسی ارتباط داشت.

ولایتی با بیان این که اعلام استقلال بوسنی طوفانی ایجاد کرد، گفت: متاسفانه یک قتل‌عام وسیع از مردم بوسنی به وجود آمد برخی کشورهایی که از این قتل عام حمایت می‌کردند باید ابراز شرمندگی کنند.

وی ادامه داد:‌ در اوج جنگ داخلی بوسنی دو بار به سارایوو سفر داشتم مرحوم عزت بگویچ می‌گفت اگر ایران نبود امروز استقلال به بوسنی نمی‌آمد، مردم بوسنی صدمات زیادی دیدند تا این استقلال دست یابند.

ولایتی سفر رئیس مجلس نمایندگان اقوام بوسنی و هرزگوین و هیات همراه به ایران را نشانه عزم ملی بوسنی در تحکیم روابط دو کشور دانست.

رئیس مرکز تحقیقات استراتژیک مجمع تشخیص مصلحت نظام در بخش دیگری از سخنان خود با اشاره به حضور آمریکا در اروپا اظهار داشت: بخش اعظم تجهیزات تهاجمی آمریکا در اروپای شرقی و مرکزی واقع شده است که این موضوع به نفع این مناطق نیست و باعث می‌شود که صلح دست نیافتنی شود. ولایتی با اشاره به تحولات اوکراین گفت: آنچه که در این کشور اتفاق افتاد به نفع آنها نیست، یعنی اوکراین ظرفیت بالایی برای ترقی دارد.

وی همچنین به تحولات منطقه و سوریه اشاره و اظهار کرد: روس‌ها به منطقه آمدند و در سوریه مستقر شدند و همکاری ایران و روسیه در منطقه باعث ایجاد یک روند جدید در مبارزات منطقه شده است.

رییس مرکز تحقیقات استراتژیک مجمع تشخیص مصلحت نظام به اتفاقات اخیر ترکیه نیز و نقش آمریکا در این اتفاقات اشاره کرد و گفت: مشکلاتی که آمریکایی‌ها در ترکیه به وجود آوردند باعث شده تا آنها به سمت روسیه بازگردند.

وی با اشاره به نشست مشترک امروز وزرای خارجه و دفاع کشورهای ایران، ترکیه و روسیه اشاره و آن را بی‌سابقه عنوان کرد و گفت: همین مقدار همکاری‌ها در ژئوپولتیک جهان و منطقه متفاوت با دیروز است.

وی فرهنگ بوسنی و هرزگوین را نزدیک به روسیه دانست و گفت: بهتر است که شما برای اقتصاد با اروپا در ارتباط باشید و دوستی خود با روسیه را ادامه دهید.

در ادامه این دیدار صفت سوفتیچ با اشاره به حضورش در ایران گفت: دیدار ما از ایران به عنوان یک کشور برادر زمانی بود که رئیس جمهور ما اخیرا سفری به ایران داشته که این به آن معناست که دو کشور روابط بسیار خوبی دارند.

وی ادامه داد: متاسفانه شرایط در بوسنی و هرزگوین همچنان پیچیده است و ما هم‌ اکنون یک پیراهن به عنوان دیتون به تن داریم و این پیراهن یک پیراهن مترسگی است.

سوفتیچ گفت: بوسنی در دو دهه گذشته از لحاظ اقتصادی بازسازی شده و ما توانسته‌ایم تا حدودی آثار جنگ را در این کشور از بین ببریم و سعی شده در سطح بین‌الملل نیز ارتباط قطع شده مردم و جهان را بازسازی کنیم.

رییس مجلس سنای بوسنی و هرزگوین افزود: البته در برخی اوقات با یک لرزه‌های سیاسی مواجه می‌شویم و این لرزه‌ها در زمانی رخ می‌دهد که نزدیک به انتخابات هستیم. سعی کردیم مسیر خود را به سمت اتحادیه اروپا سوق دهیم و فکر می‌کنیم این یک هدف استراتژیک مردم است که آنها ما را همراهی می‌کنند که این الحاق باید تضمین کننده آینده باشد.

وی خاطر نشان کرد: در حدود 10 روز پیش پرسشنامه‌هایی را از اتحادیه اروپا تحویل گرفتیم که باید در یک مدت معلوم به آنها پاسخ دهیم و تلاش می‌کنیم پاسخ به این سوالات تسریع شود. اما آنچه که امروز مشکل اصلی ما است مساله اقتصادی و نرخ بالای بیکاری است.

سوفتیچ با اشاره به حضورش در ایران گفت: در مدتی که در ایران بودیم متوجه شدیم ایران در این منطقه بحران‌زده با ثبات است و با توجه به اقدامات یکی از محورهای اصلی ثبات در منطقه محسوب می‌شود و این کشور یکی از ستون‌های اصلی مبارزه با تروریسم است.

رئیس مجلس سنای بوسنی و هرزگوین در بخش دیگری از سخنان خود با اشاره به توافق هسته‌ای ایران و کشورهای1+5 گفت: توافق ایران با کشورهای 1+5 یک دستاورد بزرگ برای این کشور و جهان محسوب می‌شود و ما این دستاورد را به شما تبریک می‌گوییم.

وی ابراز امیدواری کرد که دو کشور در زمینه‌های مختلف با یکدیگر تبادل نظر داشته باشند.

در ادامه این دیدار تادیچ معاون رئیس مجلس سنای بوسنی و هرزگوین نقش ایران را در استقلال بوسنی با اهمیت عنوان کرد و گفت: بسیاری از عوامل تاثیرگذار در تاریخ بوسنی وجود دارد و آیندگانی که تاریخ این کشور را مطالعه می‌کنند به این عوامل دست پیدا خواهند کرد. امروز شاهد تغییرات بزرگی در جهان هستیم و چند قطبی شدن جهان اکنون بیشتر به سود منتقدین حضور پلیس جهانی است.

وی با اشاره به حضور مالی کشورهای عربی حوزه خلیج فارس و عربستان سعودی در منطقه بالکان گفت: متاسفانه امروز شاهد حضور مالی کشورهای عربی حوزه خلیج فارس و عربستان سعودی در کشورهای بالکان هستیم و بر همین اساس هدفمان از پیوستن به اتحادیه اروپا این است که از این بحران‌ها در امان باشیم و کشورهایی که بوسنی را دوست خود می‌دانند از موضوع حمایت کنند.
منبع: ایرنا
ارسال نظر
نام:
ایمیل:
* نظر:
اخبار روز
ببینید و بشنوید
آخرین عناوین