کد خبر: ۱۳۷۶۹۷
تاریخ انتشار: ۳۰ آذر ۱۳۹۵ - ۱۵:۴۹
در ابتدای این نشست که با حضور حمیدرضا نوربخش، رییس جشنواره سی و دوم و مهدی وجدانی مدیر روابط عمومی این رویداد موسیقایی و اصحاب رسانه برگزار شد، نوربخش اعلام کرد امسال رسانه‌ای که جشنواره موسیقی فجر را به شکل بهتری پوشش دهد، معرفی و تجلیل خواهد شد.
نشست رسانه‌ای سی و دومین جشنواره بین‌المللی موسیقی فجر صبح امروز سه شنبه سی‌ام آذر با حضور حمیدرضا نوربخش در معاونت هنری برگزار شد.

 نشست رسانه‌ای سی و دومین جشنواره بین‌المللی موسیقی فجر در حالی صبح امروز سه‌شنبه سی‌ام آذر در طبقه چهارم ساختمان معاونت هنری برگزار شد که به علت کمبود جا بسیاری از خبرنگاران ایستاده و تعداد دیگری روی زمین نشسته بودند.

در ابتدای این نشست که با حضور حمیدرضا نوربخش، رییس جشنواره سی و دوم و مهدی وجدانی مدیر روابط عمومی این رویداد موسیقایی و اصحاب رسانه برگزار شد، نوربخش اعلام کرد امسال رسانه‌ای که جشنواره موسیقی فجر را به شکل بهتری پوشش دهد، معرفی و تجلیل خواهد شد.

حمیدرضا نوربخش در ادامه گفت: «در جشنواره سی و دوم، هفت سالن برای اجرای برنامه‌ها انتخاب شده‌اند که از جمله آن‌ها می‌توان به برج آزادی اشاره کرد.»

او افزود: «موسیقی پاپ در سالن میلاد نمایشگاه بین‌المللی تهران، موسیقی بین‌الملل، ارکسترال و ایرانی در تالار وحدت و رودکی، موسیقی بانوان و بخش‌هایی از موسیقی ایرانی در فرهنگسرای نیاوران و موسیقی نواحی و تلفیقی در برج آزادی برگزار خواهد شد. در برج میلاد هم شاهد اجرای موسیقی ارکسترال و بین‌الملل خواهیم بود.»  

 

نوربخش توضیح داد: «امسال به موسیقی نواحی توجه ویژه‌ای خواهیم داشت و تعداد اجراهای این بخش دو برابر سال گذشته خواهد بود. در بخش موسیقی ایرانی هم به بازخوانی موسیقی سه دهه اخیر و از جمله چاووش‌ها که تبلور موسیقی دوران انقلاب به شمار می‌آیند می‌پردازیم.»

مدیر سی و دومین جشنواره بین‌المللی موسیقی فجر ادامه داد: «ارکستر ملی ایران به رهبری فریدون شهبازیان نیز فعالیت رسمی خود را در این دوره از جشنواره آغاز خواهد کرد و شاهد اجرای «نیلوفرانه» و «شور عشق» با صدای علیرضا افتخاری خواهیم بود. ارکستر سمفونیک به رهبری شهرداد روحانی هم ضمن اجرای اثری از احمد پژمان، اجرایی مشترک با ارکستر سمفونیک ایتالیا خواهد داشت.»

نوربخش که سال گذشته هم مدیریت جشنواره را بر عهده داشت تصریح کرد: «در این دوره از جشنواره پنج محور برای بخش پژوهش انتخاب شده است که شامل بررسی موسیقی آکادمیک و آموزشی در دانشگاه‌ها، تاثیر مدرنیته بر موسیقی معاصر، پژوهش‌های موسیقی و طبقه‌بندی انواع آن، نوآوری در موسیقی ایرانی و اقتباس موسیقایی در ادبیات ایران است.»

او در ادامه افزود: «ما در جشنواره موسیقی فجر شاهد حضور برگزیدگان سایر جشنواره‌ها از جمله جشنواره موسیقی جوان و نواحی نیز خواهیم بود.»

نوربخش در مورد تغییرات جایزه باربد نسبت به سال گذشته توضیح داد: «در جایزه باربد کلیه آلبوم‌هایی که از مهر سال گذشته تا مهر امسال تولید شده‌اند داوری می‌شوند. یکی از نکاتی که باید بر آن تاکید کنم این است که ما همه آلبوم‌های تولید شده در فاصله مهر تا مهر را تهیه کرده‌ایم و ارزیابی می‌کنیم مگر این که هنرمندی خود نخواهد در این مسابقه حضور داشته باشد.»

او تصریح کرد: «از جمله انتقاداتی که سال گذشته نسبت به جایزه باربد وارد شد، تعداد بالای داوران آن بود که امسال این تعداد کاهش یافته و در بخش‌های مختلف شاهد حضور پنج تا 9 داور خواهیم بود.»

نوربخش ادامه داد: «علی رغم این که داوران اجازه نداشتند به اثر خود که در جایزه باربد شرکت داشت، رای دهند اما حضور آثارشان در مسابقه با وجود داور بودن خودشان با انتقاداتی همراه بود و تصمیم گرفتیم امسال داوران خودشان اثری در جشنواره نداشته باشند. مجموع رقمی که به عنوان جایزه باربد اهدا خواهد شد 250 میلیون تومان است.»

او در مورد حذف بخش نسلی دیگر از جشنواره که از سال گذشته رخ داد و امسال هم به همان روال است افزود: «نگاه ما به بخش نسلی دیگر نگاه حذفی نیست. بلکه معتقدیم این بخش باید به صورت مستقل برگزار شود. همان طور که بخش رقابتی جشنواره موسیقی فجر به جشنواره موسیقی کلاسیک منتقل شد، بخش نسل دیگر هم باید به این جشنواره بپیوندد.»

نوربخش ادامه داد: «یکی از  انتقاداتی که سال گذشته به ما وارد شد این بود که چرا اجرایی در استان ها نداریم و بر تهران متمرکزیم. نکته این جاست که عدم حضور ما در شهرستان ها به علت نبود درخواست از سوی آن هاست نه عدم تمایل ما.»

او با اشاره به چگونگی انتخاب سایت فروشنده بلیت جشنواره گفت: «همان طور که سال گذشته اعلام کردیم ما از همه سایت های فعال در این حوزه دعوت می کنیم. یکی از شرایط ما این است که سایت متقاضی باید پیش از شروع جشنواره پیش پرداختی به جشنواره بدهد. نام سایتی که این شرط و سایر شرایط ما را بپذیرد به زودی اعلام خواهد شد.»

رییس جشنواره موسیقی فجر در مورد کشورهایی که در بخش بین الملل هم حضور خواهد داشت افزود: «تاکنون با گروهی از تاجیکستان و گروه دیگری از اسپانیا صحبت کرده ایم و اسامی آن ها به زودی اعلام می شود.»

او در مورد نامه 700 نفر از منتقدان جشنواره موسیقی فجر سال گذشته به وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی گفت: «بخشی از تغییراتی که به آن ها اشاره کردم و در جشنواره امسال رخ خواهد داد به واسطه همین نقدها بوده است و تا آن جا که می دانم وزیر پیگیری نامه را به معاونت هنری و دفتر موسیقی سپرده است.»

نوربخش در مورد انتقادات وارده به قراردادهای سال گذشته جشنواره با گروه ها گفت: «در دو سال گذشته بودجه جشنواره ذره ای تغییر نکرده است و بنابراین ما ناچاریم برای برگزاری جشنواره روی گیشه حساب کنیم. ساز و کار ما باید به گونه ای باشد که بتوانیم خودمان، خودمان را اداره کنیم. گروهی که در سال بزرگتری روی صحنه می رود و مخاطب بیشتری دارد باید مبلغ بیشتری بگیرد و عکس این نکته هم صادق است. زمانی که به عنوان مثال به من یک میلیارد می دهند و می گویند جشنواره ای سه میلیاردی برگزار کن چاره ای دیگری جز این برایم نمی ماند.»

او تصریح کرد: «ما تنها در مورد موسیقی ایرانی و نواحی استثنا قائل می شویم و هر چه در گیشه بفروشد چیزی هم رویش می گذاریم و به خود گروه برمی گردانیم.»

رییس جشنواره موسیقی فجر در مورد چرایی حذف فراخوان و حضور گروه ها و افراد براساس دعوت برگزارکنندگان جشنواره که از سال گذشته رخ داد، توضیح داد: «اساسا فراخوان زمانی کارکرد دارد که جشنواره به شکل رقابتی برگزار شود و زمانی که تصمیم گرفته شد بخش رقابتی حذف شود اعلام فراخوان دیگر محلی از اعراب ندارد.»

حمیدرضا نوربخش در پایان در پاسخ به سوالی در مورد مبنای انتخاب گروه های موسیقی پاپ برای حضور در جشنواره گفت: «برای این انتخاب مبنا و اصول مشخصی وجود ندارد و در واقع این جشنواره نیست که از اجراهای موسیقی پاپ حمایت می کند و این اجراها هستند که از لحاظ مالی جشنواره را پشتیبانی می کنند.»

در پایان مراسم نیز از پوستر سی و دومین جشنواره بین المللی موسیقی فجر با طراحی سمانه ذبیح‌منش رونمایی شد.

سی و دومین جشنواره بین المللی موسیقی فجر از 22 دی تا اول بهمن با مدیریت حمیدرضا نوربخش برگزار خواهد شد.


ارسال نظر
نام:
ایمیل:
* نظر:
اخبار روز
ببینید و بشنوید
آخرین عناوین