کد خبر: ۱۳۷۶۳۷
تاریخ انتشار: ۳۰ آذر ۱۳۹۵ - ۱۰:۰۶
‌وزیر خارجه عربستان نیز که کشورش از حامیان اصلی تروریست‌ها در سوریه است، در این نشست خواستار اعمال فشار بر دولت سوریه جهت دستیابی به راه حلی سیاسی برای بحران این کشور شد.
وزرای خارجه اتحادیه عرب در نشست خود در قاهره مخالفت کامل خود را با "تمامی اقدامات دولت سوریه و هم‌پیمانانش در حلب و دیگر مناطق" اعلام کردند.

 به نوشته روزنامه الیوم السابع مصر، شورای اتحادیه عرب در پایان نشست فوق‌العاده روز دوشنبه خود در سطح وزرای خارجه در قاهره که با ریاست تونس برگزار شد، طی صدور بیانیه‌ای درباره تحولات اخیر سوریه و به شکل خاص شهر حلب مخالفت کامل خود را با "تمامی اقدامات و سیاست‌هایی که دولت سوریه و یا هم‌پیمانانش در راستای ایجاد تغییرات در جغرافیای جمعیتی و یا ایجاد منطقه مسکونی جدید در حلب و یا هر شهر دیگری در پیش می‌گیرند"، اعلام کرد.

شورای اتحادیه عرب در این بیانیه هم‌چنین بر اهمیت انجام اقدامی فوری برای برقراری آتش بس کامل در حلب طبق قطعنامه 2238 شورای امنیت و در کل خاک سوریه به نحوی که امکان خروج غیرنظامیان فراهم شود، همسو با قوانین بین‌المللی انسانی باشد و مردم خود مقصدشان را تعیین کنند و بتوانند به خانه‌های خود بازگردند، تاکید کرد.

شورای مذکور در ادامه بار دیگر بر پایبندی خود به "حاکمیت، استقلال و تمامیت ارضی کشور سوریه" تاکید کرده و دوباره اعلام کرد که تنها راه‌حل بحران سوریه، راه‌حل سیاسی مبتنی بر مشارکت همه گروه‌های سوری و برآورده کردن خواسته‌های مردم سوریه طبق آنچه در بیانیه پایانی کنفرانس ژوئن 2012 ژنو آمده و نیز قطعنامه‌ها و بیانیه‌های صادره از سوی کشورهای عربی و بیانیه‌های بین‌المللی منتشر شده در این خصوص به ویژه قطعنامه 2254 شورای امنیت است.

این شورا در ادامه بر پایبندی کامل خود به حمایت از خواسته‌های مردم سوریه و حق آنها برای داشتن امنیت، ثبات و صلح و حقوق سیاسی‌شان از جمله آزادی، عدالت و برابری تاکید کرد.

در همین حال وزرای خارجه اتحادیه عرب در این نشست به شدت اقدامات "دولت سوریه و هم‌پیمانانش" و نیز گروه‌های تروریستی و تمامی کسانی را که برای مردم سوریه با عملیات‌های نظامی در حلب و دیگر مناطق مشکل ایجاد کرده و آثار باستانی این کشور را تخریب می‌کنند، محکوم کرد.

احمد ابوالغیط، دبیرکل اتحادیه عرب نیز در سخنرانی خود در این نشست "مسئولیت کامل" عملیات‌های نظامی و نقض حقوق بشر در حلب را متوجه "دولت سوریه و هم‌پیمانانش" کرده و سکوت و ناتوانی جامعه جهانی در مقابل "این تخریب‌ها و کشتارهای بی‌سابقه" را محکوم کرد.

ابوالغیظ با اشاره به اینکه نشست مذکور در شرایط بسیار دشواری برگزار شده، گفت: مشکلات مردم سوریه هر وجدانی را به درد می‌آورد و سوریه متاسفانه به میدانی برای کشمکش‌های بین‌المللی و محلی برای بلند پروازی‌ها و طمع‌ورزی‌های منطقه‌ای تبدیل شده که این مساله به زیان مردم سوریه است و آنها هزینه این درگیری‌ها، رقابت‌ها و طمع‌ورزی‌ها را می‌پردازند.

دبیرکل اتحادیه عرب افزود: جنگ سوریه یک جنگ بین‌المللی است و من از جامعه جهانی که شورای امنیت نماینده آن است می‌خواهم مسئولیت‌های خود را در قبال اجرای فوری آتش بس در کل سوریه و از سرگیری تلاش‌ها برای دستیابی به راه‌حلی جامع و پایدار در سوریه بپذیرد.

 ابوالغیظ تاکید کرد کشورهای عربی بر این مساله اتفاق نظر دارند که بحران سوریه هیچ راه‌حلی جز راه‌حل سیاسی ندارد و راه‌حل‌های نظامی تنها باعث افزایش کشتارها می‌شود.

وی افزود: همچنین اتحادیه عرب بر آتش بس و امدادرسانی به غیرنظامیان تاکید داشته و اعلام می‌کند روند خروج غیرنظامیان از شهرها نباید به ایجاد تغییرات در جغرافیای جمعیتی این مناطق منجر شود.

سامح شکری، وزیر خارجه مصر نیز که کشورش اخیرا راه خود را از برخی کشورهای حامی مخالفان و تروریست‌ها در سوریه جدا کرده، در سخنرانی خود در نشست وزرای خارجه اتحادیه عرب در قاهره با تاکید بر اهمیت حفظ تمامیت ارضی سوریه و حمایت از مقام‌های دولتی آن گفت: شرایط فاجعه باری را در شهر حلب شاهد هستیم که نتیجه غفلت جامعه جهانی در انجام وظایف و مسئولیت‌های خود نسبت به سازش سیاسی در سوریه است.

شکری در ادامه جامعه جهانی را به تلاش برای پایان دادن به درگیری‌های مسلحانه در سوریه و تسریع در دستیابی به راه حلی سیاسی برای بحران این کشور دعوت کرد.

عادل الجبیر، ‌وزیر خارجه عربستان نیز که کشورش از حامیان اصلی تروریست‌ها در سوریه است، در این نشست خواستار اعمال فشار بر دولت سوریه جهت دستیابی به راه حلی سیاسی برای بحران این کشور شد.

جبیر در این نشست گفت: در صورتی که جامعه جهانی بر اعمال فشار بر دمشق شکست بخورد هرگز به راه حلی سیاسی در این کشور دست نخواهیم یافت و کشتارها، آوارگی مردم و نقض حقوق بشر در سوریه ادامه خواهد یافت و ما مسئول این وضعیت خواهیم بود.

وی ادامه داد: اینجا سوال این نیست که چگونه به راه حلی سیاسی که همه خواستار آن هستند دست یابیم بلکه سوال این است چگونه دولت سوریه را برای پذیرش خواست جامعه جهانی تحت فشار قرار دهیم.



منبع: ایسنا
ارسال نظر
نام:
ایمیل:
* نظر:
اخبار روز
ببینید و بشنوید
آخرین عناوین