کد خبر: ۱۳۶۷۴۱
تاریخ انتشار: ۲۵ آذر ۱۳۹۵ - ۰۶:۲۰
کمیسیون تلفیق لایحه برنامه ششم توسعه، اعتبارات عمرانی آموزش و پرورش را تصویب کرد و اکنون باید دید آیا نمایندگان مجلس به ایمنی مدارس رأی می‌دهند؟
 کمیسیون تلفیق لایحه برنامه ششم توسعه، اعتبارات عمرانی آموزش و پرورش را تصویب کرد و اکنون باید دید آیا نمایندگان مجلس به ایمنی مدارس رأی می‌دهند؟

 در حال حاضر یک سوم مدارس کشور ایمن نیستند و کمتر از نیمی از دانش‌آموزان در مدارسی تحصیل می‌کنند که با وقوع حوادث طبیعی در ساعت آموزشی مانند زلزله ممکن است حادثه‌ای جبران‌ناپذیر رخ دهد؛ حادثه ای که با درایت قابل کنترل است.

توجه به فضای ایمن برای دانش‌آموزان از اهمیت بسزایی برخوردار است اما این اهمیت دو چندان می شود وقتی بدانیم فضای آموزشی مناسب در افزایش کیفیت آموزشی برای آینده‌سازان کشور نقش برجسته‌ای ایفا می کند.

این روزها بحث بودجه مطرح است و کمیسیون تلفیق لایحه برنامه ششم توسعه نیز اعتبارات عمرانی آموزش و پرورش را بررسی و تصویب کرد.

بر اساس گزارش چاپ شده کمیسیون تلفیق لایحه برنامه ششم توسعه، شماره چاپ 310 مورخ 24 آذرماه 1394 بندهای الحاقی به ماده 18، بند الحاقی 5، بند الحاقی 6، تبصره 1-7 به اعتبارات عمرانی آموزش و پرورش اختصاص دارد.

در بند الحاقی 5 آمده است: به منظور افزایش ایمنی و یا مقاوم‌سازی مدارس و فضاهای پرورشی و ورزشی وزارت آموزش و پرورش مبلغ 3 میلیارد دلار از محل حساب ذخیره ارزی موضوع بند (ب) ماده (1) قانون الحاق موادی به قانون تنظیم بخشی از مقررات مالی دولت (2) و یا از منابع عمومی در بودجه سنواتی اختصاص می‌یابد و با اولویت مناطق محروم و مرزی کشور هزینه می‌شود. اولویت با پروژه‌های نیمه‌تمام آموزشی، پرورشی و تربیت‌بدنی است که باید تا پایان سال دوم اجرای برنامه به اتمام برسد.

تبصره: در صورت عدم تحقق منابع این بند دولت مجاز است 1 درصد از هزینه‌های شرکت‌ها و بانکهای دولتی را کاهش و برای تحقق این بند اختصاص دهد.

در بند الحاقی 6 آمده است:‌ کلیه اشخاص حقیقی و حقوقی غیر دولتی برای احداث، توسعه، تکمیل و تجهیز فضاهای آموزش و پرورش، خوابگاه‌های شبانه‌روزی، کتابخانه‌ها، سالن ورزشی وابسته به وزارت آموزش و پرورش در چارچوب مصوب شورای برنامه‌ریزی و توسعه استان اقدام می‌نمایند، هزینه‌های آنها در موارد فوق و با تأیید سازمان نوسازی، توسعه و تجهیز مدارس کشور به عنوان هزینه‌های قابل قبول مالیاتی محسوب می‌شود.

تبصره: آیین‌نامه اجرایی این بند ظرف 3 ماه توسط سازمان برنامه و بودجه با همکاری وزارت امور اقتصادی و دارایی و وزارت آموزش و پرورش تهیه و به تصویب هیأت دولت می‌رسد.

در بند دیگری آمده است: دولت مکلف است بیست و هفت صدم درصد از کل 9 درصد مالیات ارزش افزوده را برای توسعه ورزش مدارس، ورزش همگانی، ورزش روستایی و عشایری، ورزش بانوان و زیرساخت‌های ورزش به ویژه در حوزه معلولین و جانبازان اختصاص دهد. این مبلغ در ردیف‌های مربوط به وزارت ورزش و جوانان و وزارت آموزش و پرورش در بودجه سنواتی پیش‌بینی و پس از مبادله موافقت‌نامه در اختیار این وزارتخانه‌ها قرار می‌گیرد.

در تبصره 1-7 آمده است: دولت مکلف به تنظیم و اجرای سیاست‌های حمایتی از خیرین مدرسه‌ساز می‌باشد و باید معادل کمک‌های تحقق یافته آنان را جهت تکمیل پروژه‌های نیمه‌تمام خیرین در بودجه سنواتی منظور نماید. آیین‌نامه اجرایی این بند حداکثر ظرف 2 ماه پس از تصویب این قانون توسط وزارت آموزش و پرورش تهیه و به تصویب هیأت وزیران می‌رسد.

به گزارش فارس، آنچه مسلم است تحصیل بدون فضای آموزشی ایمن، از کیفیت مناسب برخوردار نخواهد بود و برای کشور ما که تلاش می‌کند در سال1400 به بالاترین قله‌های دانش در منطقه دست یابد توجه به فضای آموزشی در اولویت باید قرار گیرد.

نمایندگان مجلس در گذشته ثابت کردند که با اختصاص 4 میلیارد دلار برای بازسازی و تخریب مدارس فرسوده کشور به اهمیت فضای آموزشی پی بردند و تحصیل فرزندان ایران و آینده‌سازان کشور برای‌شان از ارزش و اهمیت ویژه‌ای برخوردار است.

اکنون نیز نمایندگان مجلس قرار است بار دیگر ثابت کنند که تحصیل و پیشرفت کشور که در گروی تأمین فضای مناسب برای دانش‌آموزان است برایشان مورد اهمیت بود و در این راستا از هیچ کمکی دریغ نخواهند کرد.

چشمان 13.5 میلیون دانش‌آموز به ساختمان بهارستان و بهارستان‌نشینان است تا با تخصیص اعتبارات مناسب، امکان تحصیل مناسب آنان را فراهم کنند.
ارسال نظر
نام:
ایمیل:
* نظر:
اخبار روز
ببینید و بشنوید
آخرین عناوین