کد خبر: ۱۳۵۳۲۱
تاریخ انتشار: ۱۶ آذر ۱۳۹۵ - ۱۶:۰۰
پودرهای مشابه زعفران که در اماکن مختلف از جمله به صورت دستفروشی در مترو با قیمت های بسیار پایین به فروش می رسند و برخی از مردم اقدام به خریداری از آنها می کنند و فاقد پروانه ساخت و مشخصات برچسب گذاری هستند به هیچ عنوان مورد تأیید نیستند، این پودرها کاملا تقلبی و از رنگ های شیمیایی تهیه شده اند.
 کارشناس اداره کل فرآورده های خوراکی، آرایشی و بهداشتی سازمان غذا و دارو، نسبت به خرید پودرهای مشابه زعفران در مترو هشدار داد.

 مهندس مینو حاجیان گفت: زعفران در معرض تقلب های زیادی قرار می گیرد. این محصول از پرچم گل های گیاه زعفران تهیه می شود.

وی اظهار داشت: برای تقلب در زعفران از پرچم گیاه گل رنگ و گیاهان مشابه استفاده می کنند و آن را با زعفران مخلوط می نمایند و عده ای دیگر از ریشک های اطراف ذرت استفاده کرده و آن را با رنگ های مصنوعی به رنگ زعفران در می آوردند.ریشک ذرت مستقیم ولی پرچم زعفران انحنا دارد. سرشاخه های کلاله زعفران سه شاخه و قسمت بالای آن شیپوری بوده که هر چه پایین تر می آید باریکتر می شود.همچنین زعفران دارای مقداری طعم تند است.

کارشناس اداره کل نظارت و ارزیابی فرآورده های خوراکی، آرایشی و بهداشتی سازمان غذا و دارو ادامه داد: چنانچه زعفران پورد شده باشد اصالت آن تنها با دستگاه های آزمایشگاهی قابل تشخیص است. زعفران به ویژه بعد از آسیاب شدن باید دور از نور و رطوبت و در جام شیشه ای نگهداری شد، زیرا با توجه به اسانس (مواد معطر) زعفران قابل تبخیر شدن است در صورت نگهداری نامناسب به مرور زمان اسانس آن تبخیر شده و از اثرات دارویی و طعم و مزه آن کاسته می شود و مرغوبیت آن از دست می رود.

حاجیان خاطر نشان کرد: مصرف کنندگان زعفران در زمان خرید زعفران باید به نوع بسته بندی و مشخصات درج شده بر روی بسته ها، از جمله داشتن شماره پروانه ساخت و پروانه بهره برداری ازسازمان غذا و دارو، تاریخ تولید و انقضاء و آدرس کارخانه تولید کننده توجه نمایند.

وی تصریح کرد: پودرهای مشابه زعفران که در اماکن مختلف از جمله به صورت دستفروشی در مترو با قیمت های بسیار پایین به فروش می رسند و برخی از مردم اقدام به خریداری از آنها می کنند و فاقد پروانه ساخت و مشخصات برچسب گذاری هستند به هیچ عنوان مورد تأیید نیستند، این پودرها کاملا تقلبی و از رنگ های شیمیایی تهیه شده اند.

کارشناس اداره کل نظارت و ارزیابی فرآورده های خوراکی، آرایشی و بهداشتی سازمان غذا و دارو، گفت: مصرف کنندگان برای اطمینان از سلامت زعفران، باید آن را از فروشگاه های معتبر خریداری کنند و به مشخصات برچسب که شامل تاریخ تولید، انقضاء، پروانه ساخت، آدرس واحد تولیدی همراه با شماره تماس و آرم سازمان غذا و دارو است، دقت کنند. بسته بندی محصولات تقلبی فاقد مشخصات کامل و صحیح تولید کننده است.

منبع: مهر
ارسال نظر
نام:
ایمیل:
* نظر:
اخبار روز
ببینید و بشنوید
آخرین عناوین