|
|
امروز: پنجشنبه ۱۷ آبان ۱۴۰۳ - ۱۵:۱۲
کد خبر: ۱۳۴۱۵۳
تاریخ انتشار: ۰۹ آذر ۱۳۹۵ - ۱۷:۱۶
از سال 1948 تاکنون سیاست‌های تبعیض‌آمیز، تهجیر و فشار نسبت به برادران فلسطینی افزایش یافته است. به نظر می‌رسد از مساله فلسطین در شورای امنیت سازمان ملل مانند کاغذ تورنسل استفاده می‌شود.
 رجب طیب اردوغان رئیس جمهور ترکیه تأکید کرد قضیه فلسطین و رسیدگی به آن مسئله مشترک تمام مسلمانان است.

به گزارش شبکه اطلاع رسانی «تدبیر و امید»؛رجب طیب اردوغان، رئیس جمهور ترکیه طی سخنانی در «پلتفرم بین پارلمانی قدس و سمپوزیسیوم روند مشکلات این منطقه» در استانبول گفت: رسیدگی به مسئله مسجدالاقصی به عنوان قبله نخست مسلمانان، تنها وظیفه کودکان فلسطین که بجز سنگ سلاحی ندارند، نیست، بلکه دفاع از قدس و رسیدگی و حفاظت از آن مساله مشترک تمام مسلمانان است.

انتظار داریم اقدامات لازم برای استرداد اراضی فلسطینی‌ها انجام شود نه اینکه بر آنها فشار‌ها وارد شود. نمی‌توانیم در قبال تجاوز به حرم قدس شریف و ممانعت از عبادت مسلمانان ساکت باشیم.

اردوغان افزود: بسیار روشن است که بسیاری از مشکلات منطقه‌ ناشی از مساله فلسطین و غصب حقوق مردم این کشور است. متاسفانه تصمیمات سازمان ملل نتوانسته این وضع ناعادلانه را تغییر دهد. در جهانی که کارها نه بر اساس حقوق، بلکه با توجه افراد انجام می‌شود، هیچ کدام از آن تصمیمات اجرایی نمی‌شود.

از سال 1948 تاکنون سیاست‌های تبعیض‌آمیز، تهجیر و فشار نسبت به برادران فلسطینی افزایش یافته است. به نظر می‌رسد از مساله فلسطین در شورای امنیت سازمان ملل مانند کاغذ تورنسل استفاده می‌شود.

تنها یک راه حل برای صلح پایدار در خاورمیانه وجود دارد و آن هم تشکیل دولت مستقل فلسطین بر اساس مرزهای 1967 با مرکزیت قدس شرقی است. در این راستا لازم است جامعه جهانی حمایت های خود از فلسطین را افزایش دهد.

یک نظام ظلم و فشار که هر روز تکرار نیز می‌شود، بر فلسطین حاکم است. متأسفانه این بی‌عدالتی مقابل دیدگان سازمان ملل و برخلاف تصمیم‌های آن از نیم قرن پیش تاکنون در حال افزایش بوده است.

رئیس جمهور ترکیه بیان داشت: تا زمانی که این وضع به عنوان زخم جهان اسلام با 1 میلیارد و 700 میلیون جمعیت به پایان نرسد، آرامش و ثبات پایدار بر منطقه حاکم نخواهد شد. مسئله فلسطین اساس تنش‌های منطقه است. سلب حقوق در این زمینه به‌وضوح دیده می‌شود.

تمام قاره ها و عقاید دینی باید در شورای امنیت سازمان ملل متحد نماینده داشته باشند. کسی نباید بگوید ما در آن جا حضور نداریم. این فضا باید فراهم شود. اگر سازمان ملل خواهان برقراری عدالت است، فقط از این راه میسر است. ما با این وضع، توقع عدالت نداریم. این را بدانید که با این وضع، عدالتی برقرار نخواهد شد.

سازمانی که برای تصمیم گیری در مورد یک مساله حیاتی مانند قضیه فلسطین ناتوان است، نمی تواند مسائل امروزی را حل کند. این انتظار را هم نداریم. این وضعیت موجب کاهش اعتماد مسلمانان نسبت به کارایی سازمان‌های بین المللی شده است. بی اعتمادی نسبت به چنین سازمان‌هایی، زمینه را فعالیت گروه‌های منحرف مانند داعش فرهم می کند. تا زمانی که زخم قلب خاورمیانه درمان نشود، منطقه به آرامش نخواهد رسید.

مردم ترکیه در 15 جولای نشان دادند که جنگنده‌ها، تانک‌ها، سلاح‌ها و بالگردهای ساخت بشر، نمی تواند آنها را تحت تأثیر قرار دهند. این مردم ببه قصد شهادت وارد عمل شدند. 248 نفر شهید و 2193 تن زخمی شدند. الحمدالله گروه تروریستی فتو به هدف خود در این کشور نرسید و نخواهد رسید.

اردوغان تأکید کرد: حدود 1 میلیون نفر در سوریه کشته شده اند. این کشتار در مورد زن و مرد و غیره ادامه دارد. سازمان ملل کجاست و چه کار می‌کند؟ در عراق نیز حضور ندارد. ما تا آخر صبر کردیم، ولی بیشتر تحمل نکردیم و همراه با ارتش آزاد سوریه وارد این کشور بشویم.

ما به خاک سوریه چشم ندوخته‌ایم، بلکه هدف ما تنها این است که صاحبان اصلی این خاک به حق خود برسند. ما برای تحقق عدالت در این کشور حضور داریم. برای پایان دادن به ظلم اسد وارد این کشور شدیم، نه برای چیزی دیگری.

به گزارش خبرگزاری آناتولی، بحث هایی که در این اواخر در مورد اذان انجام می شود، خطرناک است. بحث بر سر این موضوع به طور کلی دور از عقل و وجدان است. این بحث موجب افزایش اختلاف، و پایمال شدن آزادی دین و وجدان خواهد شد و برای کسی سود نخواهد داشت.

این طرح نه تنها مردم فلسطین، بلکه تمام جهان اسلام را ناراحت می کند. منطقه به اقدامات تحریک و تنش آمیز نیاز ندارد، بلکه به رویکردهای مسالمت آمیز نیاز دارد. ما با مقامات اسرائیل درباره تبعات احتمالی تصویب این طرح گفتگو کرده ایم.
ارسال نظر
نام:
ایمیل:
* نظر:
اخبار روز
ببینید و بشنوید
آخرین عناوین