|
|
امروز: شنبه ۲۲ دی ۱۴۰۳ - ۱۰:۱۶
کد خبر: ۱۳۱۶۰۳
تاریخ انتشار: ۲۳ آبان ۱۳۹۵ - ۲۱:۴۴
دولت کویت به همراه امارات متحده عربی و بحرین از تلاش های گسترده سیاسی و انجام رایزنی های مشترک با هدف عادی سازی روابط قاهره و ریاض خبر دادند.
 دولت کویت به همراه امارات متحده عربی و بحرین از تلاش های گسترده سیاسی و انجام رایزنی های مشترک با هدف عادی سازی روابط قاهره و ریاض خبر دادند.

به گزارش ایرنا، منابع مطلع روز یکشنبه در گفت وگو با نشریه «الرای» کویت تصریح کردند، کویت با همکاری بحرین و امارات متحده عربی تلاش هایی را برای پایان دادن به اختلافات قاهره و ریاض آغاز کرده و در این راستا «شیخ صباح الاحمد» امیر کویت در گفت وگو با «عبدالفتاح السیاسی» رئیس جمهوری مصر به این موضوع پرداخته است.

منابع مصری نیز اظهار داشتند، روابط مصر و عربستان در شرایط صمیمانه و همانند ماههای گذشته نزدیک به یکدیگر نیست.

«شیخ محمد بن زاید آل نهیان» ولیعهد ابوظبی نیز در سفر اخیر خود به ریاض و قاهره تلاش کرده است که دیدگاههای مصر و سعودی را به یکدیگر نزدیک کند.

امارات متحده عربی به دلیل مواضع انتقادی از گروه اخوان المسلمین روابط صمیمانه خود با قاهره را حفظ کرده است و تلاش می کند که شرایط را برای ادامه همکاری سعودی ها با مصر فراهم نماید.

کشورهای کویت، عربستان سعودی و امارات متحده عربی پس از کودتای عبدالفتاح السیسی در مصر به حمایت های خود از قاهره پرداخته و بیش از 16 میلیارد دلار به مصر کمک کرده اند، اما چرخش سیسی به نفع روسیه و حمایت های وی از دولت سوریه، خشم سعودی را برانگیخت.

شورای همکاری خلیج فارس که پس از بحران سوریه به دنبال یافتن شریکی نزدیک و همراهی قابل اعتماد در منطقه بوده است پس از پاره ای اختلافات با ترکیه بر سر حمایت از اخوان المسلمین تنها چاره پیش روی خود را استفاده از مزایای نفوذ و تسلط بر مصر برای تحقق خواسته های خود دیده و عملا قاهره را به یک طرف بله قربان گو تبدیل کردند.

شورای همکاری خلیج فارس امروزه به رغم حفظ ائتلاف ظاهری، موضع یکپارچه ای در قبال دولت مصر ندارد و کشورهای عضو به دلیل گرایش های متفاوت به دنبال اعمال سیاست هایی بعضا متضاد در مصر هستند. درحالی که عمان به عنوان تنها عضو مستقل و بی طرف شورای همکاری خلیج فارس موضع معتدلانه خود را در قبال مصر حفظ کرده است.

کشورهای امارات متحده عربی، عربستان سعودی، کویت و بحرین در گذشته به شدت از دولت سیسی رئیس جمهوری مصر حمایت می کردند.

حمایت هدفمند و مصلحتی شورای همکاری خلیج فارس از مصر نیز در شرایطی ادامه خواهد یافت که سرمایه گذاری های میلیاردی ریاض و ابوظبی در مصر دولت قاهره را به عنوان یک کشور فعال در خط ضد مقاومت و علیه حماس و حزب الله و همکار با تل آویو نگه دارد چرا که در غیر این صورت موقعیت عبدالفتاح السیسی به خطر خواهد افتاد.
ارسال نظر
نام:
ایمیل:
* نظر:
اخبار روز
ببینید و بشنوید
آخرین عناوین