کد خبر: ۱۳۰۴۰۸
تاریخ انتشار: ۱۷ آبان ۱۳۹۵ - ۱۱:۴۹
نشست کتابخوان ویژه اصحاب رسانه شب گذشته، 16 آبان‌ماه،‌ با حضور علیرضا مختارپور دبیرکل نهاد کتابخانه‌های عمومی کشور و جمعی از خبرنگاران حوزه کتاب در هتل انقلاب برگزار شد.
دبیرکل نهاد کتابخانه‌های عمومی کشور با اشاره به گسترش استفاده از فضای مجازی در کشور گفت: متأسفانه امروزه گفت‌وگوهای اهالی خانه به حداقل و به ۲۰ دقیقه در روز رسیده است.

 نشست کتابخوان ویژه اصحاب رسانه شب گذشته، 16 آبان‌ماه،‌ با حضور علیرضا مختارپور دبیرکل نهاد کتابخانه‌های عمومی کشور و جمعی از خبرنگاران حوزه کتاب در هتل انقلاب برگزار شد.

مختارپور با بیان اینکه از سال گذشته که نشست‌های کتابخوان در نهاد کتابخانه‌ها آغاز شد تا پایان مهرماه سال جاری تعداد 59 هزار و 745 معرفی کتاب از سوی چهره‌های مختلف صورت گرفته است، گفت: این جلسات گاه به صورت شش‌نفره و گاه 10 یا 200 نفره بوده است که در مکان‌های مختلفی مانند مساجد، حوزه‌های علمیه،‌زندان‌ها، مدارس و در جمع‌های مختلف در یک‌سال و نیم گذشته برگزار شد. در این مدت حدود 60 هزار نفر کتابی را به مدت پنج تا هفت دقیقه، معرفی و خواندند و با این کار این اثر را با دیگران به اشتراک گذاشتند.

وی به گسترش استفاده از فضای مجازی در میان ایرانیان و تبعات آن اشاره کرد و افزود: امروزه با گسترش فناوری‌های نوین و فضای مجازی جامعه فرهنگی با آسیب‌های بسیاری روبرو شده است. تحقیقات در خردادماه سال جاری در یکی از مراکز معتبر در کشور نشان می‌دهد که استفاده از فضای مجازی از طریق تلفن همراه در میان 60 درصد کاربران بیشتر در ساعت‌های 20 تا 24 بوده است. وقتی 60 درصد کاربران شبکه‌های مجازی از ساعت 20 تا 24 یعنی همان زمانی که فرد در محیط خانواده قرار دارد، از اینترنت استفاده می‌کنند، نتایج بدی را نشان می‌دهد. متأسفانه امروزه گفت‌وگوهای اهالی خانه به حداقل و به 20 دقیقه در روز رسیده است اما پدر، مادر و فرزندان گاهی ساعت‌ها مشغول گشت و گذار در شبکه‌های مجازی هستند. این موارد مربوط به مخالفت ما با این شبکه‌ها نیست به شرط اینکه از فناوری درست استفاده کنیم.

مختارپور در ادامه دو کتاب را به اهالی رسانه در نشست کتابخوان معرفی کرد و گفت:‌ «اینترنت با مغز ما چه می‌کند» و «باورهای کهن و خرافه‌های نوین» دو کتابی هستند که امروز آن را معرفی می‌کنم. «کتاب اینترنت با مغز ما چه می‌کند» با ترجمه‌ای که نشر مازیار آن را منتشر کرده نشان می‌دهد که پاورقی‌های این کتاب حذف شده، کتابی که در سال 2011 نوشته شده و همراه پاورقی است، این اثر از آثار مهم اندیشه‌ای در حوزه اینترنت است.

دبیرکل نهاد کتابخانه‌های عمومی کشور ادامه داد: کتاب «اینترنت با مغز ما چه می‌کند» نشان می‌دهد فقط محتوای ذهن ما را اینترنت تغییر نمی‌دهد؛ بلکه کارکرد و ساختار اندیشه ما را نیز تغییر می‌دهد و با این تغییر اندیشه انسان را از موجودی متفکر به کم‌عمق مبدل می‌کند. این کتاب بسیار خواندنی است و قابل ترویج برای افرادی است که در عرصه فرهنگ و هنر تأثیرگذار هستند، اما کتاب دوم یعنی «باورهای کهن و خرافه‌های نوین» اثر مارتین لینگز است که او را با کتاب «محمد» می‌شناسیم. نویسنده در این اثر منتقد دنیای مدرن است و خواندن کتاب از این جهت حائز اهمیت است که امروزه یکسری خرافه‌های نوین و باورهای کهن داریم. در این کتاب از «سواد»، «دموکراسی»، «اومانیسم» و ... با عنوان خرافه‌های نوین یاد می‌کند و نشان می‌دهد از دید او(نویسنده) بشر چه وضعیتی داشته است.

وی با بیان اینکه از جمله مطالب کتاب اینکه اشاره به سنت‌های کهن می‌کند، گفت: نویسنده می‌نویسد در قدیم مردم معتقد بودند چیزی را باید نوشت که بدان نیاز نداریم اما آنچه را که تعقل می‌کنیم به خاطر سپرده‌ایم، بنابر این نوشتن برای موارد فراموش‌شدنی است. در این کتاب حتی شهر به یکی از خرافه‌های قدیم مطرح شده در برابر روستایی که محل زندگی پاک و معنوی بوده است.

دبیرکل نهاد کتابخانه‌های عمومی کشور در پایان گفت: کتاب از این جهت که نویسنده چطور توجه می‌کند و از قید و بندهای باورهای عصر می‌رهاند کتابی خواندنی است اگر کسی این دو کتاب را با هم بخواند به تحول 50 سال پی می‌برد.

در ابتدای این نشست نیز تعدادی از خبرنگاران حوزه کتاب، یک اثر را برای حاضران در جمع معرفی کردند.


منبع: تسنیم
ارسال نظر
نام:
ایمیل:
* نظر:
اخبار روز
ببینید و بشنوید
آخرین عناوین