|
|
امروز: سه‌شنبه ۰۶ آذر ۱۴۰۳ - ۰۶:۲۴
کد خبر: ۱۲۷۶۷۹
تاریخ انتشار: ۰۲ آبان ۱۳۹۵ - ۱۸:۲۲
رئیس جمهوری با بیان اینکه اطلاعات مرزی نمی شناسد، گفت: دنیای امروز اقتصاد مرز نمی شناسد و شبیه علم، هنر و اطلاعات است.
 رئیس جمهوری با بیان اینکه اطلاعات مرزی نمی شناسد، گفت: دنیای امروز اقتصاد مرز نمی شناسد و شبیه علم، هنر و اطلاعات است.

حجت الاسلام و المسلمین دکتر حسن روحانی عصر یکشنبه در نشست سرمایه گذاری و توسعه در سالن پیامبر اعظم اراک بیان کرد: دولت به دنبال مشورت گیری از صاحب نظران بخش خصوصی در زمینه سرمایه گذاری، ورود فناوری و اشتغال است که همگی برای ما در این مقطع بسیار مهم است.

وی ادامه داد: یکی از دغدغه ها ایجاد فضای مناسب برای محیط کسب کار با توجه به فضای داخلی و در بخش دیگر فضای تعامل در سطح جهان همچنین تعامل دولت با بخش خصوصی و و دولتی با کارآفرینان خارجی است.

رئیس جمهوری ابراز داشت: اکنون در سفرهای خارج از کشور که توسط رئیس جمهوری یا سایر مسئولان دولتی انجام می شود، حضور کارآفرینان ما پر رنگ است و باید در سراسر جهان شرایط را برای کار و تلاش فعال و ورود فناوری به کشور مهیا کرد.

دکتر روحانی بیان کرد: امروز شرایط مناسب برای تبادل کالا، اطلاعات و فناوری وجود دارد و از یک طرف با نگرانی با یک مساله نگاه می کنیم و این مساله نیروی جوان تحصیل کرده ماست که آماده فعالیت است.

حجت الاسلام و المسلمین روحانی تصریح کرد: شاید گمان کرد جمعیت فعال در صورتی وارد بازار کار می شود که شرایط اقتصادی مهیا باشد ولی قبل از شرایط کار امید به فضای مناسب برای فعالیت، بزرگ ترین انگیزه برای حضور جمعیت فعال است.

وی اظهار داشت: باید مساله امید را در نظر داشته باشیم و دولت یازدهم پیش از آغاز کار خود شاهد افزایش متقاضیان کار بود و این بدلیل افزایش امید به آینده بود و از این رو فضا مناسب شد و جمعیت آماده برای فعالیت افزایش پیدا کرد.

رئیس جمهوری افزود: در آمارها ممکن است تعداد افرادی که شاغل نیستند نیز افزایش یابد ولی باید علامت مثبت به سرمایه گذار داخلی و خارجی و کارآفرینان را در نظر داشته باشیم، که کشور نیروی فعال آماده به کار اعلام شده دارد.

وی اضافه کرد: مرکز آمار ایران اعلام کرده است که در دو سه سال اخیر به طور متوسط سالانه جمعیت فعال ایران نزدیک به یک میلیون نفر است و به طور متوسط در هفت فصل گذشته جمعیت فعال ما در این حدود بوده است.

دکتر روحانی در بخش دیگری عنوان کرد: تعداد اشتغال در فصول گذشته نیز رکوردار بوده، یعنی به طور متوسط سالانه 714 هزار نفر مشغول به کار شدند اما باز فاصله با نیازمندی وجود دارد.

وی بیان کرد: اما در عین حال یک نکته مثبت هم برای فعالیت اقتصادی در ایران وجود دارد، اینکه ایران کشوری امن، دارای جمعیت جوان، فعال و آماده برای تحرک اقتصادی است و از جایگاه جغرافیایی نیز کم نظیر و دارای معادن بسیار بزرگ و انرژی است.

رئیس جمهوری اضافه کرد: همه باید دست به دست هم دهند تا شرایط برای فعالیت بیشتر مناسبت تر شود، در سه سال اخیر در اقتصاد کشور ثبات به وجود آمده است، تورم کشور قدم به قدم کاهنده بوده و این هدایت مثبت برای سرمایه گذاران و تولید کنندگان است.

حجت الاسلام و المسلمین دکتر روحانی عنوان کرد: امسال رشد اقتصادی کشور پنج درصد هدفگذاری شده است، اما خوش بینم که این رشد از پنج درصد بیشتر خواهد شد.

وی تصریح کرد: اگر همه تلاش ها به کار گرفته شود در پایان سال رشد اقتصادی بالای پنج درصدی در کشور مشاهده می شود.

رئیس جمهوری افزود: ظرفیت های موجود باید بالفعل درآید، فقط داشتن ماشین آلات در کشور کافی نیست، در همین اراک استان مرکزی به اندازه کافی ماشین آلات وجود دارد.

حجت الاسلام والمسلمین روحانی عنوان کرد: در بازدیدی که از واگن پارس اراک صورت گرفت، ظرفیت این واحد بیش از یکهزار واگن باری و مسافر بری گزارش شد، پس ماشین آلات، کارگر، کارآزموده و مهندس وجود دارد اما اینها کافی نیست، کشور نیاز به بازار دارد.

رئیس جمهوری در ادامه افزود: تقاضا از اهمیت ویژه ای برخوردار است، تا تقاضای داخلی و خارجی نباشد تولید چگونه ایجاد می شود؟

وی بیان کرد: باید از تولید داخل حمایت شود و اجازه نداد چیزی که در داخل آماده تولید است، وارد شود، امکانات، تکنولوژی، ساخت و تجهیزات با نیازمندی های جامعه به هم نمی خورد.

رئیس جمهوری با اشاره به بازدید از واگن پارس عنوان کرد: نوآوری، به روز کردن فناوری امری ضروری است و باید این شرکت واگن های خود را برای سرعت بیش از 250 کیلومتر طراحی و تولید کند.

وی اظهار کرد: لازمه آشنایی با فناوری روز دنیا ارتباط با بیرون و گاهی مشارکت است، در صنایع نفت و گاز هم این مشکل وجود دارد، بازیافت ها در منابع نفتی ما نیاز به تکنولوژی دارد و برای اینکه میعانات گازی افت پیدا نکند نیاز به تکنولوژی است.

رئیس جمهوری افزود: این حرف درست نیست که گفته شود، می خواهیم روی پای خود بایستیم، ما باید روی پای خود بایستیم برای اینکه از سرمایه، امکانات و منابع به بهترین شکل استفاده و بهره برداری کنیم.

دکتر روحانی بیان کرد: باید فعال شد، بازار را به دست آورد، تقاضا را تحریک کرد تا یک حرکت مناسب در کشور مشاهده شود.

حجت الاسلام و المسلمین دکتر روحانی گفت: دولت تلاش دارد تا مشکلات را کاهش دهد، در آخرین نشست در صندوق توسعه ملی، نرخ سود بانکی امسال کاهش یافته و به 11 درصد و برای مناطق محروم به هفت درصد رسیده است.

وی بیان کرد: زمانی که تورم تک رقمی می شود، سود تسهیلات هم باید کاهش یابد، و متناسب باشد تا سرمایه گذار بتواند سرمایه گذاری کند، هیچ بخش اقتصادی بدون رقابت به رشد نمی رسد.

رئیس جمهوری اضافه کرد: رقابت باید داخلی و بین المللی باشد، خدا انسان را بر اساس رقابت خلق کرده، با رقابت پیشرفت صورت می گیرد.

حجت الاسلام و المسلمین روحانی بیان کرد: تلاش ما بر این است که شرکت و مشارکت با بنگاه های اقتصادی خارج از کشور تسهیل شود و در فناوری و صادرات مشارکت صورت گیرد تا یک حرکت خوبی در کشور به وجود آید.

وی اظهار کرد: بعد از برجام این حرکت بسیار سریع تر صورت گرفته، در همه جا تفاهم نامه ها و قراردادها امضاء می شود و شرایط برای فعالیت اقتصادی به وجود آمده است.

رئیس جمهوری ادامه داد: دولت در گذشته همواره بدهکار بد حساب بوده، تلاش ما این است که دولت از بدحسابی خارج شود، در ماه های اخیر اقدام ها برای انتشار اوراق بهادار بر این است که بدهکاری به پیمانکاران، بخش خصوصی و بانک ها پرداخت شود.

حجت الاسلام و المسلمین روحانی بیان کرد: در این زمینه یک حرکتی آغاز شده و با برنامه ریزی اقتصادی این اوراق به تدریج منتشر می شود، هم قصد بر روشن شدن حساب ها و هم تسویه حساب هاست.

رئیس جمهوری افزود: وضعیت طرح های عمرانی کشور به دلیل شرایط اقتصادی در 6 ماه اول سال خیلی خوب نبوده، اما خوشحالم در گزارش هایی که در صندوق بین المللی ارایه شده، نشان داده که ایران در شرایط سخت قیمت نفت، بهترین عملکرد در بین تولیدکنندگان و کشورهای تولید کننده و صادر کننده نفت را داشته است.

حجت الاسلام و المسلمین روحانی اظهار کرد: همه شاخص ها مثبت و حرکت به سمت رشد است و همه داده های کشور اعلام می کند که ایران در تحرک مثبت قرار دارد.

وی عنوان کرد: برگزاری این نشست ها برای این است که اگر نکاتی وجود دارد که بخش دولتی توجه نکرده، بخش خصوصی تذکر دهد، اگر بخش خصوصی توجه نکرده بخش دولتی تذکر دهد تا شاهد یک حرکت خوب در کشور باشیم.

رئیس جمهوری تصریح کرد: گردشگری از اهمیت بسیار مهمی برخوردار است، استان مرکزی از امکانات زیادی برخوردار است، این استان به تهران و اصفهان نزدیک است و به معنای واقعی مرکز کشور است.

حجت الاسلام و المسلمین روحانی گفت: باید به بحث گردشگری داخلی و خارجی توجه ویژه شود، در همه جای دنیا یکی از راه های اشتغال، رونق بخش گردشگری است.

وی تاکید کرد: صنعت توریسم باید توسعه یابد، زیر ساخت های لازم به وجود آید، رشد ایران در گردشگری به طور نسبی در 2 تا سه سال اخیر نامطلوب نبوده اما نیاز به حرکت سریعتر وجود دارد.

کاروان دولت تدبیر و امید از اولین سفر استانی خود در 24 دی ماه سال 92 تاکنون به استان های خوزستان، هرمزگان، سیستان و بلوچستان، ایلام، لرستان، چهارمحال و بختیاری، اردبیل، خراسان رضوی، زنجان، گلستان، خراسان جنوبی، بوشهر، اصفهان، قم، گیلان، فارس، آذربایجان شرقی، شهرستان های استان تهران (شهریار، ملارد و قدس، اسلامشهر، ری، رباط کریم و بهارستان) خراسان شمالی، کردستان، همدان، مازندران، یزد، سمنان، کرمان، آذربایجان غربی، کرمانشاه، کهگیلویه و بویر احمد و قزوین سفر کرده است .

استان مرکزی، ایستگاه سی و دومین سفر استانی رئیس جمهوری و دولتمردان تدبیر و امید است.
ارسال نظر
نام:
ایمیل:
* نظر:
اخبار روز
ببینید و بشنوید
آخرین عناوین