|
|
امروز: جمعه ۱۸ آبان ۱۴۰۳ - ۰۵:۳۷
کد خبر: ۱۲۶۶۹۱
تاریخ انتشار: ۲۷ مهر ۱۳۹۵ - ۱۶:۰۱
قاسمی همچنین درباره ادامه مذاکرات درباره سوریه گفت: طبعا با توجه به برجسته بودن مسئله سوریه در صحنه بین‌الملل و حساسیت آن برای منطقه و دیگر کشور‌ها باز هم شاهد برگزاری این گونه اجلاس‌ها خواهیم بود.
سخنگوی دستگاه دیپلماسی تصریح کرد: ادعای شلیک به ناو امریکایی از یمن می‌‌تواند توطئه سعودی‌ها و برخی محافل امریکا باشد تا پای واشنگتن را به مبارزه مستقیم با انصارالله و مردم یمن بکشاند.

 بهرام قاسمی درباره تحولات یمن گفت: از مجموعه تحولات منطقه و یمن می‌شود برداشت کرد که عربستان سعودی در پی شکست‌های مکرر در منطقه به ویژه در تجاوز به یمن، اقدامات جدیدی انجام می‌دهد تا دیگران را درگیر ماجرای یمن کند.


عربستان به دنبال یافتن راه نجات برای خروج از بن بست جنگ یمن است

وی افزود: هدف عربستان این است که با افزایش تنش و تشنج در منطقه، پای دیگران را هم به صحنه مشکلات خودش بکشاند تا بتواند مفری برای خودش پیدا کند.

قاسمی هشدار داد: دولت امریکا باید بداند دریای سرخ و منطقه‌ای که یمن در آن قرار دارد از حساسیت ویژه و راهبردی برخودار است و حفظ ثبات در آن بسیار مهم است.

سخنگوی وزارت امور خارجه، هدف از این توطئه عربستان را یافتن راه نجات برای خروج از بن بست جنگ یمن دانست و افزود: به دولتمردان امریکایی توصیه می‌کنم که با نگاه واقع‌بینانه و دقیق موضوعات را رصد کنند و مراقب دام‌هایی که دیگران برایشان در منطقه پهن می‌کنند باشند و از تجربیات سه دهه گذشته در عراق، سوریه و دیگر کشور‌ها استفاده کنند.

وی، ورود امریکا به منجلاب‌های جدید مانند جنگ در یمن را برای آنان و دیگر کشورهای منطقه و جهان خطرناک و بسیار زیان آور دانست.

نشست چهار، پنج ساعته نمی‌تواند درباره همه مسائل سوریه به نتایج ملموس برسد

سخنگوی دستگاه دیپلماسی همچنین اجلاس لوزان را در تفاهم شرکت‌کنندگان برای برقراری آتش بس و امدادرسانی به مردم سوریه ناموفق دانست و گفت: این اجلاس در ادامه نشست‌های گذشته درباره سوریه نبود بلکه اجلاسی ویژه با حضور تعداد مشخصی از کشور‌ها و در نوع خود بی‌نظیر بود.

قاسمی افزود: نخستین بار بود که چنین اجلاسی با حضور کشورهای منطقه، امریکا و روسیه برگزار می‌شد و طبیعی بود که نتواند به نتیجه برسد همچنانکه قبل از آن اعلام و پیش بینی کرده بودیم که نشستی چهار، پنج ساعته نمی‌تواند درباره همه مسائل سوریه به نتایج ملموس برسد.

فاصله دیدگاه‌ها درباره سوریه بسیار است

وی گفت: در این اجلاس هر یک از کشورهای شرکت‌کننده دیدگاه‌هایشان را بیان کردند اما هنوز فاصله دیدگاه‌ها درباره مسائل سوریه بسیار است.

قاسمی تصریح کرد: ما تردید داریم که همه کشورهای شرکت کننده در این اجلاس از حسن نیت و دلسوزی لازم درباره ملت، دولت و کشور سوریه برخوردار باشند و تناقض‌هایی نیز در این زمینه وجود دارد.

سخنگوی وزارت امور خارجه گفت: تلاش برای برگزاری این گونه اجلاس‌ها در مواقعی جدی می‌شود که تروریست‌ها در سوریه در محاصره قرار می‌گیرند و در مواجهه با مشکلات عدیده در معرض شکست‌های بزرگ هستند؛ به این علت باید میان موضوع تروریسم و برگزاری این گونه اجلاس‌ها تفکیک قائل شد.

وی افزود: اگر قرار بر برگزاری این گونه اجلاس و صحبت از صلح و ثبات و امنیت شود اما از طرف دیگر باز هم با ارسال امکانات نظامی، لجستیک و حتی اعزام نیروی انسانی، تروریست‌ها را تقویت کنند چه سودی دارد؟

قاسمی تصریح کرد: این دوگانگی‌ها نشان می‌دهد کسانی که در این اجلاس از صلح، ثبات و امنیت در سوریه دم می‌زنند خیلی صادق نیستند.

تفاهم جامعی درباره آتش بس در لوزان ایجاد نشد

وی درباره اینکه آیا در لوزان برای برقراری آتش بس و امدادرسانی به ملت سوریه تفاهمی شد گفت: تفاهم جامعی در این باره ایجاد نشد و هر یک از شرکت کنندگان صرفا با بیان مواضع و دیدگاه‌شان، تبادل نظر کردند و گام مشخصی در این زمینه برداشته نشد.

قاسمی همچنین درباره ادامه مذاکرات درباره سوریه گفت: طبعا با توجه به برجسته بودن مسئله سوریه در صحنه بین‌الملل و حساسیت آن برای منطقه و دیگر کشور‌ها باز هم شاهد برگزاری این گونه اجلاس‌ها خواهیم بود.

سخنگوی دستگاه دیپلماسی که با صداوسیما مصاحبه کرده است، تصریح کرد: مهم این است که برخی حاضران در این اجلاس نگاه و برخورد دوگانه دارند به نحوی که از یک سو از تروریست‌ها و متجاوزان به سوریه دفاع و از آنان علیه حاکمیت و دولت این کشور حمایت می‌کنند و از سوی دیگر در این اجلاس، قیافه انساندوستانه و صلح طلبانه می‌گیرند که این دوگانگی تردیدهای ما را بیشتر می‌کند.

منبع: ایلنا
ارسال نظر
نام:
ایمیل:
* نظر:
اخبار روز
ببینید و بشنوید
آخرین عناوین