کد خبر: ۱۲۲۱۳۶
تاریخ انتشار: ۰۱ مهر ۱۳۹۵ - ۰۰:۲۱
رییس جمهوری اسلامی ایران در دیدار دبیرکل سازمان ملل متحد، برنامه جامع اقدام مشترک (برجام) را نماد گفت وگو و همکاری به جای اختلاف در عرصه بین المللی دانست و تاکید کرد که وظیفه همگان بویژه دبیرخانه سازمان ملل متحد، حفظ و تقویت برجام است.
 رییس جمهوری اسلامی ایران در دیدار دبیرکل سازمان ملل متحد، برنامه جامع اقدام مشترک (برجام) را نماد گفت وگو و همکاری به جای اختلاف در عرصه بین المللی دانست و تاکید کرد که وظیفه همگان بویژه دبیرخانه سازمان ملل متحد، حفظ و تقویت برجام است و این موضوع ایجاب می کند که گزارش های اجرایی دبیرکل از روند اجرای قطعنامه 2231 واقع بینانه، مستقل و موجب تقویت همکاری ها باشد.

به گزارش شبکه اطلاع رسانی «تدبیر و امید»؛ حجت الاسلام و المسلمین دکتر حسن روحانی عصر چهارشنبه به وقت نیویورک (بامداد پنجشنبه به وقت تهران)، در دیدار' بان کی مون' اظهار کرد: برجام فرصت خوبی برای نشان دادن قدرت گفتگو و تقویت دیپلماسی چندجانبه بود و زمینه ایفای نقش سازمان ملل را نیز در مورد مسایل اختلافی فراهم کرد. در همین چارچوب انتظار این است که در مراحل مختلف اجرای برجام، دبیرخانه همواره نقش حمایتی و تسهیل کننده داشته باشد.

رییس جمهوری با بیان اینکه فضای پسابرجام باید فضای همکاری باشد، گفت: اگر یک طرف به همه تعهداتش دقیق عمل کند در حالیکه طرف دیگر در اجرای تعهداتش تعلل می کند، این بزرگترین خدشه به توافق برجام و اصل گفت وگو است.

روحانی در بخش دیگری از سخنان خود به موضوعات مهم منطقه خاورمیانه بویژه سوریه و یمن اشاره کرد و یادآور شد: در یمن استمرار حملات نظامی و ارتکاب جنایات جنگی بسیار نگران کننده است، به طور مداوم همه کنوانسیون های بین المللی در این کشور نقض می شوند. این جنگ علیه مردم یمن بدون مبنا و برخلاف همه مقررات شروع و با بمباران زنان و کودکان ادامه یافته و عمده سازمان های بین المللی نیز بیطرف تایید می کنند که کشوری در آنجا مرتکب جنایات جنگی شده است.

رییس جمهوری در موضوع سوریه با تاکید بر آمادگی ایران برای تداوم نقش سازنده اش در این کشور گفت: در روند مبارزه با تروریسم اصل مهم حفظ حاکمیت و یکپارچکی کشورها است و در شرایط کنونی مسایل انسانی نیز در صدر اولویت ها است.

روحانی با بیان اینکه سازمان ملل باید به وظیفه و رسالت خود در قبال مردم یمن عمل کند ، اظهار کرد: از سازمان ملل انتظار می رود که به رغم برخی فشارها، از اصول اولیه حقوق بشر در یمن کوتاه نیاید و به وظیفه اش عمل کند. سازمان ملل و دبیر کل باید مسوولیت مهم خود را در این مقطع تاریخی ایفا کنند.

رییس جمهوری در این دیدار با اشاره به تمجید دبیر کل از ریاست چهار ساله ایران بر جنبش عدم تعهد، با بیان اینکه ما طی دوره ریاست خود تلاش کردیم که جنبش در مسیر رسیدن به اهدافش فعال تر باشد، ابراز امیدواری کرد که این جنبش به عنوان جمعی تاثیرگذار در عرصه بین الملل بتواند براساس اهداف و اساسنامه عمل کرده و موفق باشد .

بان کی مون دبیر کل سازمان ملل نیز در ابتدای این دیدار با اشاره به دوره ریاست ایران بر جنبش عدم تعهد گفت که کار فوق العاده و درخشان شما را در دوره ریاست جنبش غیرمتعهدها تحسین می کنم.

دبیر کل سازمان ملل متحد در ادامه به موضوع برجام اشاره و تصریح کرد: تمام طرفین باید از تمام قوا برای پایبندی اعضا برتعهداتشان استفاده کنند.

وی در ادامه به موضوعات سوریه و یمن پرداخت و با تاکید بر ضرورت یافتن یک راه حل با دوام برای بحران های سوریه و یمن، خواستار حمایت های بیشتر و نقش آفرینی جمهوری اسلامی ایران در جهت حل این بحران ها شد.

بان کی مون دبیر کل سازمان ملل در دیدار با دکتر حسن روحانی رییس جمهوری کشورمان ضمن تاکید بر ضرورت یافتن یک راه حل با دوام برای بحران های سوریه و یمن خواستار حمایت جمهوری اسلامی ایران در جهت حل این بحران ها شد.

بان کی مون دبیر کل سازمان ملل روز چهارشنبه در مقر این سازمان با دکتر حسن روحانی رییس جمهور کشورمان دیدار و گفت و گوی کوتاهی داشت.

دبیر کل سازمان ملل بر اهمیت اجرای کامل برجام از سوی همه طرفین این توافقنامه و احترام به قطعنامه 2231 شورای امنیت این سازمان تاکید کرد.

بان کی مون ،حضور نمایندگان انصار الله در گفت و گو های صلح یمن را با روحیه ای مسالمت آمیز و صلح طلبانه شرط مهم تحقق یک راه حل سیاسی برای این بحران دانست و از رئیس جمهوری کشورمان و مسئولین دولت جمهوری اسلامی ایران خواست تا نمایندگان انصارالله رابه شرکت در این گفت و گو ها ترغیب کنند.

وی همچنین در رابطه با بحران 5 ساله سوریه که از دکتر حسن روحانی خواست تا با میانجیگری و استفاده از نفوذ خود زمینه را برای برگزاری دوباره گفت و گو های صلح این کشور فراهم کند.
ارسال نظر
نام:
ایمیل:
* نظر:
اخبار روز
ببینید و بشنوید
آخرین عناوین