|
|
امروز: سه‌شنبه ۰۶ آذر ۱۴۰۳ - ۱۸:۰۲
کد خبر: ۱۲۱۵۰۵
تاریخ انتشار: ۲۸ شهريور ۱۳۹۵ - ۱۶:۴۶
بازار چین یکی از بزرگترین مقصد رقابت کشورهای تولیدکننده نفت است.
 بازار چین یکی از بزرگترین مقصد رقابت کشورهای تولیدکننده نفت است.

از گذشته بازار چین تحت سلطه عربستان سعودی بوده،اما حالا صادرات نفت عربستان با رکود مواجه شده است. این مسئله باعث شده که درهای این بازار به کشورهای تولیدکننده نفتی دیگر باز شود.

کارشناسان بازار نفت معتقدند که عربستان  از بازار چین دور شده است؛ این در حالی است که روسیه 215 هزار بشکه را از افزایش واردات 630 هزار بشکه ای چین به خود اختصاص داده است.

در واقع،عربستان سعودی و روسیه رقابت تنگاتنگی را در چند ماه گذشته برای به دست آوردن بازار چین داشته اند. البته در این رقابت فقط روسیه سهیم نبوده و کشورهایی مانند برزیل و ونزوئلا نیز صادرات خود را به این کشور افزایش داده اند.



اما اتفاق جالبی که رخ داده این است که عربستان سعودی و روسیه در هفته گذشته بر سر کاهش تولید و تنظیم بازار توافق داشته اند این موضوع باعث می شود که این دو کشور، بازار بیشتری را از دست بدهند و ایران جایگاه بالاتری را بدست آورد.

ایران پس از لغو تحریم‌ها با افزایش تولیدخود، توانسته به اندازه چشم‌گیری دوباره بازار را بدست آورد.در زمان تحریم‌ها ایران تنها 5 درصد از بازار چین را در اختیار داشت ولی هم اکنون این میزان به 10 درصد رسیده است.

عربستان همچنان حضور پر رنگی را در بازار دیگری مانند هند دارد؛ در این بازار هم عربستان یک پنجم سهم دارد، اما کارشناسان بر این باورند که در این بازار نیز ایران را نباید دست کم گرفت.

بر اساس آمارهای منتشر شده ایران با کنار زدن رقبای خود مانند عراق، نیجریه و آنگولا توانسته راه خود را به بازار هند پیدا کند. هند واردات خود را 160 هزار بشکه در روز افزایش داده ،در حالی که ایران صادرات خود را به هند 285 هزار بشکه در روز افزایش داده است.

در مقابل عربستان توانسته تنها 15 درصد از سهم بازاری که ایران در این مدت به دست آورده را سهیم شود.

از همین رو کارشناسان بر این باورند که  باید توجه ویژه به ایران در نشست آخر ماه اوپک در الجزایر داشت.

ارسال نظر
نام:
ایمیل:
* نظر:
اخبار روز
ببینید و بشنوید
آخرین عناوین