|
|
امروز: دوشنبه ۰۵ آذر ۱۴۰۳ - ۱۹:۳۱
کد خبر: ۱۱۸۸۴۹
تاریخ انتشار: ۱۴ شهريور ۱۳۹۵ - ۱۶:۳۴
مدیرمسؤول روزنامه اطلاعات در جمع هنرمندان پیشکسوت، با عذرخواهی از هنرمندان به‌خاطر برخی بی‌حرمتی‌ها، با بیان خاطره‌ای، نظر حضرت امام خمینی (ره) را درباره اجرای موسیقی، نمایش و عرضه‌ی سازهایی موسیقی بیان کرد.
مدیرمسؤول روزنامه اطلاعات در جمع هنرمندان پیشکسوت، با عذرخواهی از هنرمندان به‌خاطر برخی بی‌حرمتی‌ها، با بیان خاطره‌ای، نظر حضرت امام خمینی (ره) را درباره اجرای موسیقی، نمایش و عرضه‌ی سازهایی موسیقی بیان کرد.

حجت‌الاسلام سیدمحمود دعایی در مراسمی که به‌مناسبت زادروز تولد برخی هنرمندان پیشکسوت، ۱۴ شهریورماه برگزار شد، با بیان این‌که به‌تازگی در مواردی، به هنرمندان بی‌حرمتی‌هایی شده است و من به‌عنوان یک هم‌لباس می‌خواهم عذرخواهی کنم، سخنانش را این‌گونه ادامه داد: چندی پیش در کاشان، به تحریک یک روحانی اتفاق‌هایی افتاد و به خانم فاطمه معتمدآریا - بازیگر - اهانت شد که البته یک روحانی دیگر در همان شهر، به‌خاطر این اتفاق عذرخواهی و به نوعی جبران کرد.

او اظهار کرد: موضوع دیگری هم به‌تازگی در مشهد درباره‌ی کنسرت‌ها اتفاق افتاده که نباید آن را به پای روحانیت عام گذاشت. این‌ها سلیقه‌ای خاص است و روحانیت قدر هنرمندان را می‌داند.

دعایی درباره نظر امام خمینی (ره) در موضوع موسیقی، به نقل خاطره‌ای پرداخت و گفت: خاطرم هست اوایل انقلاب، طیفی که نسبت به موسیقی خوشبین نبود و نظرات تندی داشت و اصرار می‌کرد که محدودیت‌هایی به‌وجود بیاورد، استفتائاتی از حضرت امام (ره) گرفت و سوال‌های جهت‌داری پرسید که اصرار داشت امام هم پاسخ بدهند، البته امام هم پاسخ مناسبی دادند و آن‌ها را ناکام گذاشتند.

مدیرمسؤول روزنامه اطلاعات ادامه داد: امام (ره) برای این‌که روش، منش و دیدگاه خود را در این موضوع نشان دهند، دستور دادند در حسینیه جماران که مکان مقدسی است، گروهی آمدند و یک برنامه زنده موسیقی در حضور ایشان اجرا کردند و انواع سازها را نمایش دادند و نواختند. امام (ره) هم سازها را دیدند و اجازه دادند که اجرا شود و یک گروه همخوانی هم برنامه‌ی خود را اجرا کرد و امام گفتند، اشکال ندارد که نواخته شود، دیده و عرضه شود.

دعایی اضافه کرد: به هر حال، در روحانیت این سوابق را داریم. اگر یک بزرگواری در جایی اظهار نظری می‌کند، سلیقه شخصی او است و ضمن احترامی که برای ایشان قائل هستیم، اما اعتقادی به این سلیقه نداریم.

حجت‌الاسلام احمد مازنی - نماینده مجلس شورای اسلامی - نیز در سخنانی گفت: در جایی گفته بودم مردم به همان اندازه که به روضه نیاز دارند، به برنامه‌های شاد از جمله کنسرت هم نیاز دارند؛ اما عده‌ای به من خرده گرفتند که چرا چنین قیاسی کردی؟!

او در توضیح این اظهار نظر خود روایتی از برخورد امام حسین (ع) و امام حسن (ع) با چنین مسائلی را بیان و اظهار کرد: شخصی در روز عرفه به خانه امام حسین (ع) رفت و دید آنجا مجلس روضه و تلاوت قرآن برپاست. پس از آن به خانه امام حسن (ع) مراجعه کرد و دید آنجا از روضه خبری نیست و مهمانان آن حضرت مشغول شادی هستند. این فرد از این تفاوت در رفتار دو امام تعجب کرد و دلیل آن را از امام حسن (ع) پرسید که امام فرمودند، ما امام همه‌ی مردم هستیم. امروز برخی از مردم روزه دارند و می‌خواهند مشغول فرایض دینی باشند، عده‌ای هم که روزه نیستند دوست دارند به شادی بپردازند. بنابراین من و امام حسین (ع) تقسیم کار کردیم.

این نماینده مجلس اضافه کرد: ما مردم را به شهروند درجه یک و دو و خودی و غیرخودی تقسیم نمی‌کنیم. اگر می‌گویم در جامعه هم روضه می‌خواهیم و هم کنسرت، این رفتار را از امامان خود آموخته‌ایم. از دوستانی هم که مدعی مذهب هستند، تقاضا می‌کنیم که «کاتولیک‌تر از پاپ» نباشند و جلوتر یا عقب‌تر از امامان حرکت نکنند زیرا هر دو غلط است.
منبع: ایسنا
ارسال نظر
نام:
ایمیل:
* نظر:
اخبار روز
ببینید و بشنوید
آخرین عناوین