کد خبر: ۱۱۸۸۳۶
تاریخ انتشار: ۱۴ شهريور ۱۳۹۵ - ۱۶:۱۷
این خواننده زیرزمینی که به ناگاه مجوز گرفت تا بر روی عرشه ناو جنگی ارتش جمهوری اسلامی، از انرژی هسته‌ای با شیوه «رپ» بخواند، پس از بازداشت اخیرش که البته نخستین سابقه بازداشت او هم نبود، اقدام به انتشار فایل صوتی بسیار توهین‌آمیزی خطاب به بازپرس پرونده‌اش کرد.
این خواننده زیرزمینی که به ناگاه مجوز گرفت تا بر روی عرشه ناو جنگی ارتش جمهوری اسلامی، از انرژی هسته‌ای با شیوه «رپ» بخواند، پس از بازداشت اخیرش که البته نخستین سابقه بازداشت او هم نبود، اقدام به انتشار فایل صوتی بسیار توهین‌آمیزی خطاب به بازپرس پرونده‌اش کرد.

به گزارش موج، وقتی خبر بازداشت «امیرحسین مقصودلو» معروف به «تتلو» در فضای مجازی منتشر شد، در اذهان مردم این سوال نقش بست که علت بازداشت این خواننده رپ چه بوده است؟

تتلو، خوانندگی را از سال ۱۳۸۲ آغاز نمود و کم کم در میان جوانان به عنوان خواننده زیرزمینی به شهرت رسید؛ تا آن‌جا که چندین هزار فالور(دنبال کننده) و هوادار پیدا کرد. تتلو یک بار در سال ۱۳۹۲ از سوی پلیس امنیت اخلاقی بازداشت که پس از دو روز آزاد شد. تتلو پس از آن، علاقه به حضور و بازی در تیم‌های مطرح فوتبال را ابراز کرد که همواره به صورت محترمانه توسط مربی تیم‌های مذکور از زمین تمرین اخراج شد.

او در سال ۲۰۱۵ ترانه‌ای با موضوع انرژی هسته‌ای منتشر کرد. این ترانه با همکاری نیروی دریایی ارتش جمهوری اسلامی و روی ناو نظامی ارتش در خلیج فارس اجرا شد. همچنین، امیر تتلو در سال ۱۳۹۴ در موزه صلح تهران حضور یافت و به عنوان سفیر صلح این موزه معرفی شد.

مقصودلو چندی پیش، به دستور بازپرس دادسرای فرهنگ و رسانه بازداشت و با دستبند و پابند به دادسرا اعزام شد. پس از آن با انتشار فایل صوتی که تتلو در اینستاگرامش گذاشته بود، علت بازداشت این خواننده معلوم شد. این خواننده نسل جوان با لحنی وقیحانه و بسیار توهین‌آمیز، الفاظ رکیکی را به قاضی قاسم‌زاده نسبت می‌دهد، تنها به این علت که این قاضی بنا به انجام وظیفه، تتلو را به دادسرا احضار کرده بود. گفته می‌شود، دلیل احضار تتلو، تشویق عموم به فساد و فحشا بوده است.

فایل صوتی مذکور، مشمول چندین عنوان مجرمانه از قبیل توهین به مقام دولتی (قضایی)، توهین مشمول حد قذف و تهدید است. احضار وی تحت عنوان اولیه اتهامی‌اش، هر چه بوده است، بی‌گمان حسب قانون انجام شده؛ چرا که بازپرس قاسم‌زاده، وی را برابر قوانین و مقررات موجود احضار کرده و تتلو مکلف به حضور و پاسخ به اتهام بوده است.

بنابراین جلب و قرار بازداشت تتلو بسیار به‌جا بوده است؛ زیرا علاوه بر توهین به یک شخص، به دستگاه قضا و مقام قضاوت نیز توهین شده است و قطعا باید با آن برخورد شود.

حال این سوال مطرح می‌شود؛ چرا شخصی با این خصایص الگوی بسیاری از جوانان کشور ما می‌شود؟

۱_ نهادهای ذی‌ربط در زمینه فرهنگ و جوانان که سالانه میلیاردها تومان بودجه بیت‌المال را می‌بلعند، مسوول مستقیم این موضوع هستند.

ما در فرهنگ و آیین کشورمان، موسیقی اصیل ایرانی و محلی داریم که در دنیا به شهرت رسیده است. شاخه‌ای از موسیقی خراسانی به عنوان میراث جهانی شناخته می‌شود. علاوه بر اصالت و پختگی، موسیقی ما با اشعار مولانا و حافظ و سعدی خوانده می‌شود. همچنین، کسانی به این نوع موسیقی می‌پردازند که خود، می‌توانند نمونه و الگوی بسیار مناسبی برای جوانان باشند. از جمله «همایون شجریان»، «حافظ ناظری» و.. از سویی دیگر اگرچه موسیقی پاپ در ایران رشد چندانی به لحاظ کیفیت نداشته، اما به عنوان مثال «احسان خواجه امیری »، خواننده پاپ، الگوی نمونه اخلاق است. وقتی به موسیقی خوب، بها داده نشود، وقتی جلوی اجرای موسیقی ایرانی به دلایل نامعلوم گرفته می‌شود، قطعا موسیقی زیرزمینی شنیده می‌شود و خواننده‌اش با آن ظاهر خاص و نامناسب، الگو می‌شود.

۲_ چرا ناو جنگی نظامی در خلیج فارس در اختیار امیر تتلو قرار می‌گیرد تا برای جوانان این شائبه به وجود آید که تتلو یک قهرمان است و می‌تواند الگوی آن‌ها باشد؟ شخصی که بارها سابقه دستگیری و احضار و بازداشت دارد، سراسر بدنش خال‌کوبی است، پایه‌گذار مکتب «بغ‌بغو» و «تتلیتی» است در عین حال این ظرفیت را هم داراست که در اعتراض به یک مقام قضایی به خود اجازه فحاشی بسیار رکیک و تهدید او به قتل (خفه کردن در محل کار) می‌دهد، لحن کلامش بسیار «لات» مآبانه و چاله میدانی است و در راهروی دادسرا خودزنی می‌کند، چطور اجازه می‌یابد روی ناو کشتی جنگی، آواز هسته‌ای سر دهد؟! به این ترتیب می توان گفت این کوتاهی از جانب مسوولانی است که به او اجازه حضور در ناو را داده‌اند.

بنابراین در این میان نمی‌توان به جوانان خرده گرفت که چرا پیرو امیر تتلو هستند. نکته تاسف‌بار این‌جاست که تتلو با اتکا و البته توهم همین پیروان و هواردارن و فالورها، به خود اجازه تجری و اعمال خلاف قانون می‌دهد، دقیقا با این توهم که هوادارانش می‌تونند او را نجات دهند.

شاید نهادهای مرتبط در زمینه فرهنگ، بتوانند با اقدامات شایسته سبب ایجاد الگوهای مناسب برای جوانان سرزمین آریایی‌مان باشند و مسوولانی که از اجرای کنسرت‌های سالم با مجوز ارشاد ممانعت به عمل می‌آورند به این مهم توجه کنند که تولد و رشد تتلو به عنوان الگو و اقبال جوانان به موسیقی رپ، حاصل اعمال آن‌ها نیز است.
ارسال نظر
نام:
ایمیل:
* نظر:
اخبار روز
ببینید و بشنوید
آخرین عناوین