|
|
امروز: شنبه ۱۰ آذر ۱۴۰۳ - ۰۰:۵۳
کد خبر: ۱۱۸۷۸۱
تاریخ انتشار: ۱۴ شهريور ۱۳۹۵ - ۱۲:۲۴
رئیس ستاد اقامه نماز کشور، حرکت در مسیر ترویج و گسترش فرهنگ اقامه نماز را یک توفیق الهی برای طلاب مرکز تخصصی نماز دانست و افزود: اگر روزی از این رشته و کار فاصله گرفتید، بدانید گناهی کردید که این توفیق از شما سلب شده است.
حجت الاسلام والمسلمین محسن قرائتی با اشاره به اینکه قرآن کریم برای چهار دلیل تاکید بر اقامه نماز کرده است، گفت: شکر نعمت‌های خداوند، انسان‌سازی، یاد خدا و قرب به پروردگار مهم‌ترین دلایلی است که برای دلیل اقامه نماز تاکید شده است.

رئیس ستاد اقامه نماز کشور در مراسم آغاز سال تحصیلی جدید مرکز تخصصی نماز، اظهار کرد:خداوند در قرآن می‌فرماید «هستی» برای بشر است و بشر برای عبادت خدا خلق شده که قله این عبادت، «نماز» است، نهادهای فرهنگی و سیاسی کشور باید توجه به فرهنگ نماز را در اولویت کار خود قرار دهند.

رئیس ستاد اقامه نماز کشور افزود: نخستین مکانی که روی کره زمین پیدا شد، محل نماز است و نخستین سوالی که در قیامت از انسان پرسیده می‌شود نیز درباره نماز است.

قرائتی بر لزوم ترویج فرهنگ نماز از دوران کودکی تاکید کرد و گفت: باید متناسب با هر قشر و سن و تفکری به دعوت از نماز پرداخت.

وی با اشاره به اینکه قرآن کریم برای چهاردلیل تاکید بر اقامه نماز کرده است، اظهار کرد: نخستین دلیل نماز خواندن ما، شکر نعمت‌های خداوند است؛ دلیل دوم این است که نماز کارخانه آدم‌سازی است و سبب حفظ انسان از فحشاء و منکر می‌شود؛ همچنین نماز سبب یاد خدا می‌شود که زمینه‌ساز آرامش قلبی برای خود انسان است و دلیل چهارم نیز موجب قرب انسان به پروردگار می‌شود.

این مفسر قرآن کریم با تاکید بر لزوم اقامه نماز، گفت: اگر برای همه اموری فعالیت کنیم اما برای نماز کاری نکنیم، هیچ ارزشی ندارد؛ باید عملکرد خود را بر اساس نماز بسنجیم.

قرائتی با بیان اینکه مسئله توجه به فرهنگ اقامه نماز مورد غفلت است، گفت: رهبری همواره بر لزوم گسترش این فرهنگ و اقدامات لازم در این زمینه تاکید دارند؛ برگزاری سالانه اجلاس نماز، انتشار صدها کتاب و تشکیل مرکز تخصصی نماز از برکات ستاد اقامه نماز کشور است.

وی با تاکید بر اینکه دعوت به نماز امری تخصصی است، اظهار کرد: اگرچه برخی از بزرگان هنوز توجه ندارند که نماز یک رشته تخصصی است.

رئیس ستاد اقامه نماز کشور، حرکت در مسیر ترویج و گسترش فرهنگ اقامه نماز را یک توفیق الهی برای طلاب مرکز تخصصی نماز دانست و افزود: اگر روزی از این رشته و کار فاصله گرفتید، بدانید گناهی کردید که این توفیق از شما سلب شده است.

قرائتی با تاکید بر اینکه جایگاه طلبگی خود را با احدی روی زمین عوض نمی‌کنم جز اینکه متوجه شوم او اخلاص دارد و کار من دکان بوده است، گفت: بسیاری از بزرگانی که از نام بردن آنها معذور هستم و از نفرات اول کشور هستند به بنده بارها گفتند «ما به تو غبطه می خوریم. »

وی با بیان اینکه افراد تارک الصلاة در جامعه کم نداریم، گفت: بسیاری از افراد تا دوره تحصیلی راهنمایی به خوبی نماز می‌خوانند اما هرچه جلوتر می‌روند در امر نماز ضعیف و سست تر می‌شوند.

رئیس ستاد اقامه نماز کشور افزود: امروز که فساد فضای مجازی، اینترنت و ماهواره بیشتر شده است، وظیفه ما برای توجه بیشتر به امر نماز سنگین‌تر است.

قرائتی با تاکید بر اینکه همه ما نسبت به امر نماز کوتاهی کرده‌ایم، اظهار کرد: بنده تاکنون دورکعت نماز باحال نخوانده‌ام؛ وقتی دل انسان از مسائل دیگر پر می‌شود، جایی برای نماز نمی‌ماند؛ جالب است که برای غیرخدا، دچار فراموشی نمی‌شویم اما هنگامی که با خالق حرف می‌زنیم دچار انواع حواس پرتی‌ها می‌شویم.

وی با بیان اینکه باید فرهنگ اذان گفتن در منازل گسترش یابد، گفت : ارتباط با خدا را باید در خود احیا کنیم و هرقدر هم خواب‌مان برده بود، توبه کنیم.

وی با تاکید بر اینکه کار مرکز تخصصی نماز امری ضروری،   واجب و مورد نیاز برای نسل جدید است، خاطرنشان کرد: همه طلاب محصل این مرکز باید مدرس نماز شوند و شیوه دعوت به نماز را برای همه اساتید دانشگاه و معلمان مدارس بیان کنند.

قرائتی در بخش پایانی سخنان خود به روایت خاطره‌ای از دوران طلبگی خود پرداخت و گفت: هنگامی که می‌خواستم کلاس داری را شروع کنم، هیچ امکاناتی نداشتم؛ منزل حجت الاسلام والمسلمین ابراهیمی بودیم که اکنون امام جمعه سبزوار هستند؛ تعدادی طلبه شدیم، اما تخته سیاه، گچ و تخته پاک کن هم نداشتیم؛ از مقوا به عنوان تخته سیاه، ذغال به جای گچ و گاهی از جوراب برای تخته پاک کن استفاده کردیم، اما امروز امکاناتی نظیر ساختمان، اینترنت، شبکه‌های مجازی، رادیو و تلویزیون داریم که باید از این ابزار برای ادای دین به حق نماز استفاده کنیم.


منبع: ایسنا
ارسال نظر
نام:
ایمیل:
* نظر:
اخبار روز
ببینید و بشنوید
آخرین عناوین