کد خبر: ۱۱۵۴۹۳
تاریخ انتشار: ۲۷ مرداد ۱۳۹۵ - ۲۱:۱۱
رئیس مرکز تحقیقات استراتژیک مجمع تشخیص مصلحت نظام در پاسخ به این سوال که گفت وگوهای سه جانبه ایران، ترکیه و روسیه برای حل مساله سوریه می تواند کمکی کند گفت: همکاری این سه کشور در اعاده قدرت دولت قانونی سوریه می تواند کمک کند و آن را تسریع بخشد و مانع از تجزیه سوریه شود و به اخراج تروریست ها از سوریه کمک کند.
 رئیس مرکز تحقیقات استراتژیک مجمع تشخیص مصلحت نظام در پاسخ به این سوال که گفت وگوهای سه جانبه ایران، ترکیه و روسیه برای حل مساله سوریه می تواند کمکی کند گفت: همکاری این سه کشور در اعاده قدرت دولت قانونی سوریه می تواند کمک کند و آن را تسریع بخشد و مانع از تجزیه سوریه شود و به اخراج تروریست ها از سوریه کمک کند.

علی اکبر ولایتی عصر چهارشنبه در پایان دیدار خود با برگه برنده وزیر خارجه نروژ در جمع خبرنگاران این مطلب را بیان کرد.

وی در پاسخ به سوال دیگری در خصوص تحولات ترکیه و کودتای نافرجام در این کشور گفت: ایران به طور واضح مواضع خود را نشان داد که آیا این تاکتیکی یا استراتژیک بوده است.

ولایتی تاکید کرد: موضع ایران نسبت به ترکیه استراتژیک است چرا که به صورت راهبردی جمهوری اسلامی ایران از حکومت های مردمی حمایت می کند.

وی افزود: حکومت ترکیه یک حکومت مردمی است یعنی با انتخاب مردم روی کار آمده و مشخص است حکومتی که با انتخاب مردم روی کار آمده نمی تواند با کودتا و با زور بخشی از نیروهای نظامی کنار گذاشته شود.

ولایتی گفت: طبیعی است که ایران با کودتا مخالف بوده و از دولت مردمی آقای اردوغان دفاع می کند و وزیر خارجه ایران هم در سفر به ترکیه عملا حمایت دولت ایران را از حکومت ترکیه نشان داده و با این حمایت، دو دولت همسایه ای که روابط تاریخی طولانی و مشترکات زیادی با هم دارند به هم نزدیک تر شده اند.

وی افزود: بی تردید این دو کشور مهم اگر به هم نزدیک تر شوند و با یکدیگر تفاهم و همکاری داشته باشند می توانند در مقابل تهاجم بیگانگان به جهان اسلام و بدخواهی های غربی ها بخصوص آمریکایی ها بایستند و نگذارند این گونه تهاجم در مقابل اسلام داشته باشند.

رئیس مرکز تحقیقات استراتژیک مجمع تشخیص مصلحت نظام ادامه داد: هدف ایستادگی در مقابل این کودتا بود که توسط آمریکایی ها و کشورها و حکومت های بدخواه مثل عربستان سعودی سامان داده شده بود. همکاری ایران و ترکیه می تواند احیای قدرت مجدد مسلمانان شود.

ولایتی در عین حال در پاسخ به سوالی در خصوص هیات نظارت بر برجام و این که تاکنون گزارشی ارائه نداده است اظهار داشت: کار هیات نظارت ، انطباق آنچه انجام می شود با دیدگاه های مقام معظم رهبری و همچنین تفاهم نامه ای است که بین دو طرف امضا شده و این نظارت ادامه خواهد داشت و با دقت و قوت ، کار پیگیری خواهد شد و ما به وظیفه خودمان عمل خواهیم کرد.

وی در ادامه در خصوص دیدار خود با وزیر خارجه نروژ هم گفت: در این دیدار در رابطه با روابط دو جانبه با نروژ و همچنین همکاری های دو کشور و همکاری های ایران و اروپا بحث و گفت و گو شد. همچنین در ارتباط با مسایل منطقه ای، وزیر خارجه نروژ سوال هایی داشت و اشتیاق داشت درباره تحولات منطقه ای و دیدگاه ایران راجع به آنچه که در منطقه خاورمیانه اتفاق افتاده و در جریان است از جمله در سوریه و تحولات ترکیه و افغانستان و سایر نقاط منطقه بداند.

ولایتی اظهار داشت: دیدگاه اروپایی ها و غربی ها از جمله نروژ نسبت به سوریه با توجه به تحولاتی که پیش آمده تفاوت کرده و آنچه که مسلم است این است که در حال حاضر دیگر بحث رفتن بشار اسد یا کنار گذاشته شدن حکومت سوریه مطرح نیست.

وی افزود: با توجه به این که از نظر جمهوری اسلامی ایران از همان ابتدا حکومت بشار اسد یک حکومت قانونی و مشروع بوده و جمهوری اسلامی ایران به دعوت حکومت مشروع سوریه به آن دولت کمک کرده تا در مقابل تروریست ها بایستند و امروزه دولت سوریه توانسته با سرفرازی از کشور و مردم خود با همکاری کشورهایی مانند روسیه و کمک نیروهای انقلابی مانند حزب الله دفاع کند.

وی ادامه داد: همکاری های بین ایران و نروژ یک همکاری طولانی مدت بیش از 100سال است و با یادداشت تفاهم هایی که این دو امضا کرده اند در آینده روابط اینها توسعه بیشتری خواهد یافت.
ارسال نظر
نام:
ایمیل:
* نظر:
اخبار روز
ببینید و بشنوید
آخرین عناوین