|
|
امروز: دوشنبه ۰۵ آذر ۱۴۰۳ - ۲۰:۴۵
کد خبر: ۱۱۴۰۲۸
تاریخ انتشار: ۱۹ مرداد ۱۳۹۵ - ۱۹:۳۰
محکومیت بداخلاقی های سیاسی و تخریب های سازمان یافته علیه دولت از سوی فعالان سیاسی دو جناح اصولگرا و اصلاح طلب و اهتمام ویژه دولت به نهادسازی و مجوزهای صادره به احزاب و تشکل های صنفی از مهمترین اخبار مرتبط به حوزه احزاب و گروهها در هفته گذشته بود.
 محکومیت بداخلاقی های سیاسی و تخریب های سازمان یافته علیه دولت از سوی فعالان سیاسی دو جناح اصولگرا و اصلاح طلب و اهتمام ویژه دولت به نهادسازی و مجوزهای صادره به احزاب و تشکل های صنفی از مهمترین اخبار مرتبط به حوزه احزاب و گروهها در هفته گذشته بود.

اعلام موضع برخی از چهره های شاخص اصولگرایان درباره کاندیداتوری احتمالی احمدی نژاد و همچنین خودکشی کارمند یک حزب در محل کار خود از دیگر اخبار رسمی در حوزه احزاب در هفته پیش بود.

**دولت مشوق احزاب/ احیای خانه احزاب بعد از 10 سال
در هیاهوی جنجال های سیاسی، اقدامات سه سال اخیر دولت در حوزه تشکل سازی چندان دیده نشده است. این اقدامات که در نوع خود بی سابقه بوده مجموعه ای از رویدادهای مانند صدور پروانه فعالیت برای 168 تشکل سیاسی و صنفی، احیای خانه احزاب بعد از 10 سال، راه اندازی خانه احزاب استانی و دهها مورد دیگر است که هفته گذشته دبیر کمیسیون ماده 10 احزاب در گفت و گویی با ایرنا، به ارائه گزارشی از آنها پرداخت.
در همین حال تحلیل منتشره دیگری حکایت از صدور پروانه فعالیت برای تعدادی از تشکل های استانی در این دوره سه ساله بود که نشانگر تعمیم تحزب گرایی منطقه ای و محلی در دولت یازدهم است.
آن طور که اعداد و ارقام می گویند در حال حاضر 242 حزب، 60 تشکل اقلیت های دینی و 528 تشکل صنفی و انجمن های تخصصی و کانون های بازنشستگی دارای پروانه در کشور فعالیت می کنند.
در دولت تدبیر و امید برای 86 تشکل صنفی و بازنشستگان و 27 حزب سیاسی مجوز تاسیس و برای 15 حزب پروانه فعالیت صادر شده است.
همچنین 40 تشکل مجوز پروانه دریافت کرده و پروانه فعالیت 203 تشکل نیز تمدید و برای دو انجمن اقلیت دینی نیز مجوز تاسیس صادر شده است.
«محمدامین رضازاده» دبیر کمیسیون ماده 10 احزاب و مدیرکل سیاسی وزارت کشور در تحلیل این آمار و ارقام چنین گفت: سیاست هایی که دکتر روحانی رئیس جمهوری در رقابت های انتخاباتی داشت و در برنامه هایی که به مردم ارایه کرد، این است که ما در این دولت توجه خاصی به این تشکل ها داشته باشیم و سعی می شود همه گرایش های سیاسی بتوانند در چارچوب قوانین فعالیت خود را داشته باشند.
وی همچنین درباره پیشنهادی مبنی بر تشکیل پارلمان دبیران کل احزاب گفت: این موضوع هم در فضای مجازی مطرح شده و هم مکاتبه ای در این زمینه صورت گرفته است که نیاز به بررسی دارد.

**انتقاد فعالان سیاسی از بد اخلاقی ها
تخریب سازمان یافته علیه دولت و بهره برداری جناحی از رویدادهایی مانند فیش های حقوقی نامتعارف و همچنین اقدام اخیر هفته نامه یالثارات در توهین به هنرمندان کشور، در هفته گذشته برخی از فعالان سیاسی و اعضای احزاب از جناح های مختلف را بر آن داشت تا در موضع گیری هایی نسبت به این پدیده نامیمون هشدار داده و همگان را به رعایت اخلاق و انصاف دعوت کنند.
در همین راستا «محمد نبی حبیبی» دبیرکل حزب موتلفه اسلامی با اینکه حزب متبوع خود را از منتقدین دائمی دولت می داند «هرگونه تخریب دولت را حرام و غیر شرعی» خواند و از منتقدین خواست که در نقدهای خود از دایره انصاف خارج نشوند.
این چهره شاخص اصولگرا تاکید کرد: «ممکن است ایرادات و انتقاداتی وارد باشد ولی معتقدیم هیچ کس در کشور حق ندارد بنا را بر تخطئه و تخریب دولت قرار دهد، حال هر دولتی می خواهد باشد. همه باید بنا را بر این بگذاریم همین دولتی که ممکن است رقیب ما باشد یا منتقد او باشیم خوب است دولت موفقی باشد.»
«عبدالواحد موسوی لاری» عضو مجمع روحانیون مبارز و وزیر کشور دولت اصلاحات ضمن بیان نظر مشابهی مبنی بر ضرورت تغییرات در دولت از اتاق فکر تخریب دولت سخن به میان آورده و خاطرنشان کرد: «جریان رقیب قاعدتا برای انتخابات فعال می شود در این راستا هم از ابزارهایی که در اختیار دارند استفاده می کنند بنابراین اتاق های فکر و برنامه ریزی علیه دولت به نظرم نه آنچنان غیرقابل قبول و نه خیلی عجیب است این عده از ابتدای شکل گیری دولت یازدهم با آن مخالف بودند و در مساله برجام و خیلی موضوعات دیگر عدم همراهی خود با دولت را نشان دادند و به این کار هم ادامه می دهند.»
وی همچنین درباره مساله فیش های حقوقی نامتعارف و تخریب دولت به این بهانه تاکید کرد که «فیش های حقوقی ربطی به دولت ندارد این فیش ها نه فقط در دولت بلکه در قوه قضاییه و مجلس و نهادهای دیگر هم بوده است این پدیده ای بوده که در همه ساختارهای نهادهای نظام وجود داشته و دارد دولت هم مثل سایر نهادها با این مشکل رو به رو بوده است.»

**محکومیت اقدام هفته نامه یالثارات
انتشار تصاویر هنرمندان شرکت کننده در جشن حافظ در صفحه اول هفته نامه یالثارات و بکار بردن تیتری غیراخلاقی تعجب و تاثر بزرگی را موجب شد. این اقدام که موضع گیری های تند جامعه هنری را موجب شد ، با اظهارنظر فعالان سیاسی نیز همراه بود.
«سید رضا اکرمی» عضو جامعه روحانیت مبارز درباره اقدام نشریه یالثارات گفت: « به نظرم می آید همه اینها تکثیر گناه است. همه اینها اشاعه فحشا است و اسلام محمدی اجازه نمی دهد ما این عکس ها را تکثیر کنیم. خلافی رخ داده ولی ما حق نداریم آن را توسعه دهیم. کار این نشریه هم نهی از منکر نیست بلکه اشاعه فحشا و تکثیر گناه است.»
«مصطفی کواکبیان» دبیرکل حزب مردمسالاری و از فعالان سیاسی اصلاح طلب نیز در این باره برخورد دوگانه با رسانه ها را مورد توجه قرار داد و تاکید کرد: «ما پیش از این بارها شاهد بودیم که هیات نظارت بر مطبوعات که دارای جایگاه قانونی است رسانه ای را توقیف نمی کرد اما قوه قضاییه ورود می کرد و آن را تعطیل می کرد؛ با وجود وقوع موارد متعددی از این دست اما عکس این قضیه را هرگز ندیده بودیم.»
اشاره وی به انتشار هفته نامه یالثارات پس از لغو امتیاز از سوی هیات نظارت بر مطبوعات با مجوز مقام قضایی بود. وی این اتفاق را از «عجایب فعالیت های رسانه ای» خواند و درباره جایگاه قانونی هیات نظارت بر مطبوعات گفت: «این هیات در دل خود نمایندگانی از مجلس، حوزه های علمیه، رسانه ها و حتی خود قوه قضاییه دارد لذا این رویه رویه ناصوابی است که نباید معمول شود و اصولا قابل تحمل نیست.»

**احمدی نژاد و اصولگرایان سنتی
«محمدرضا باهنر» رییس جبهه پیروان خط امام و رهبری و دبیرکل جامعه اسلامی مهندسین ، پس از آنکه از شرکت در انتخابات مجلس شورای اسلامی خودداری کرد، اکنون در قامت یکی از رهبران جریان اصولگرای سنتی ایفای نقش می کند.
او که به اعتقاد برخی قصد کاندیداتوری در انتخابات ریاست جمهوری پیش رو را دارد، تاکنون این مساله را تکذیب کرده است.
باهنر هفته گذشته در گفت و گویی درباره مسائل مختلفی از برجام تا آرایش جریانات سیاسی در مجلس شورای اسلامی اظهارنظر کرد. اما شاید مهمترین بخش از سخنان باهنر ، دیدگاههای وی درباره کاندیداتوری احتمالی احمدی نژاد در انتخابات ریاست جمهوری است.
باهنر همچنین سخنان اخیر محمود احمدی نژاد مبنی بر اینکه یک عده اصرار می کنند تا وی نامزد ریاست جمهوری شود ، به تعارف تشبیه کرد و گفت : «اگر موقعیت برای احمدی نژاد فراهم شود حتما نامزد انتخابات ریاست جمهوری خواهد شد.»
رئیس جبهه پیروان خط امام و رهبری همچنین درباره موضع جناحی که وی آنرا نمایندگی می کند ، درباره حمایت احتمالی از احمدی نژاد تصریح کرد: «اینکه ما هم فکر کنیم از حالا باید احمدی نژاد را خط بزنیم یا اینکه از لیست حذف کنیم اینطور نیست چرا که ما هیچ کس را در شرایط فعلی از لیست حذف نمی کنیم البته ماندن افراد در لیست هم به هیچ وجه دلیلی بر تایید نخواهد بود.»
اما نظر «محمدنبی حبیبی» تا حدودی متفاوت بود. وی با تاکید بر اینکه احمدی نژاد در دوران ریاست جمهوری خود همواره حزب موتلفه اسلامی را رد می کرده و با این حزب میانه خوبی نداشته است ، یادآور شد که « ایشان در همان دور اول ریاست جمهوری خود مصاحبه ای کردند و گفتند احزاب از من باج می خواهند و هیچ بلانسبتی هم نگفتند. من فردای آن روز پاسخ ایشان را دادم و گفتم ' آقای احمدی نژاد شما مدعی هستید احزاب از شما باج می خواهند ولی من یک پرانتز کاملا باز را در مقابل شما قرار می دهم. آن یکباری که موتلفه اسلامی از شما باج کم یا زیاد خواسته است را افشا کنید. اختیار کامل هم دارید' البته پاسخی هم ندادند چون چیزی هم نبود.»
وی همچنین در نشست خبری نیز در این باره گفت : «اگر ائتلافی میان اصولگرایان برای ریاست جمهوری صورت نگیرد موتلفه به صورت مجزا نامزد خود را معرفی می کند.»
«حسین نجابت» عضو شورای مرکزی جمعیت ایثارگران انقلاب اسلامی و از دیگر چهره های اصولگرا نیز درباره موضع اصولگرایان در قبال کاندیداتوری احمدی نژاد تاکید کردکه «آقای احمدی نژاد اگر قصد داوطلب شدن داشته باشد ، ممکن است جزو 30 نفری که اصولگرایان حمایت از آنها را بررسی خواهند کرد، باشد.»
بدین ترتیب می توان گفت که چنانچه محمود احمدی نژاد زمینه های لازم برای کاندیداتوری خود را فراهم کند و از سوی شورای نگهبان نیز تائید صلاحیت شود ، با سد بزرگ اصولگرایان مواجه خواهد بود و این بار اصولگرایان به این راحتی و با چشم بسته از احمدی نژاد حمایت نخواهند کرد.

**بیانیه های حزبی
یکی از کارکردهای احزاب، اعلام مواضع سیاسی از طریق بیانیه های سیاسی است . همانطور که سه شنبه هفته گذشته حزب ندای ایرانیان با صدور بیانیه ای تفصیلی از مسولان مربوطه خواست که تکلیف قراردادهای نفتی را روشن کنند و «مسیر راه آینده به منظور جلوگیری از خسران بیشتر کشور و در نهایت، رشد و توسعه اقتصادی و ایجاد اشتغال هرچه زودتر مشخص شود.» فردای صدور این بیانیه قراردادهای نفتی در هیات دولت به تصویب رسید.
پیش از آن بیژن زنگنه از بررسی این قراردادها در جلسه روز چهارشنبه هیات وزیران خبر داده بود.
از دیگر بیانیه های سیاسی صادر شده در هفته گذشته بیانیه تحلیلی جبهه اعتدال گرایان بود که به بررسی عملکرد دولت پرداخته و تاکید کرده بود:« دولت (تدبیر و امید) توانسته است از طریق مذاکرات دیپلماتیک هسته ای جلو تکرار و تعمیق تحریمهای هسته ای را بگیرد تا صادرات نفت به صفر نرسد »
در بخشی از این بیانیه که در هفته گذشته با عنوان «دولت روحانی و مصالح ملی» منتشر شد، تصریح شده بود همین¬که این دولت در مسیر ویران سازی سیاست خارجی وانحطاط قلمروهای مختلف داخلی وملی قرار نگرفته است جای شکر و سپاس دارد؛ همین¬که این دولت برخلاف سلف خود، ضد هنرمندان ، نویسندگان، روزنامه نگاران،اساتید دانشگاه و دانشجویان و سایر اقشار فرهیخته ونواندیش و تمایزگرا نیست جای بسی قدردانی دارد.
در این بیانیه همچنین آمده بود: «همین که این دولت توانسته است ،امکان گفت وگو با شرکتهای مختلف خارجی را فراهم کرده و بصورت بسیار کند و آرام در تلاش برای خروج از رکود است و برخی اقدامات برای فعال کردن بازار سرمایه را در دستور پیگیری قرار داده است همه و همه از موضوعات بسیار مهمی است که اهالی عقل و انصاف و تدبیر بدان اذعان دارند.»
«حزب اسلامی کار» نیز در بیانیه ای در آستانه روز خبرنگار ضمن تبریک این روز به جامعه رسانه ای کشور در بیانیه خود آورد: «خبرنگاران همیشه در تیررس هجوم دشمنان بشریت بوده اند. آنها به تنها سلاحی که مجهزند سلاح قلم و دوربین است. خبرنگاران چونان سنگرسازان بی سنگر هشت سال دفاع مقدس نشانه های مظلومیت عدالت و حقیقت هستند.»
در انتهای این بیانیه نیز تاکید شد: «اگر بخواهیم جمهوری اسلامی ایران و انقلاب بزرگمان را از آفات دروغ، حسد، ریا، پلیدی، ربا، دزدی، خشونت، قتل و جنایت، اختلاس و ارتشا و هجوم دشمنان خارجی حفظ کنیم چاره ای جزحفظ و حراست از حقوق مصرح قانونی رسانه و خبرنگاران نداریم.»
همچنین در خبر دیگری حزب اراده ملت از برگزاری مجمع عمومی یا کنگره این حزب در 5 شهریور خبر داد.

**خودکشی در دفتر حزب
یکی از رویدادهای ناگواری که جمعه هفته گذشته رقم خورد ، خودکشی یکی از کارمندان حزب کارگزاران سازندگی در محل دفتر این حزب بود. در این ماجرا ، فرد متوفی نوشته ای را نیز بعنوان دلیل خودکشی از خود بر جای گذاشته بود که از خودکشی وی بدلیل مشکلات مالی حکایت داشت.
«غلامحسین کرباسچی» دبیرکل کارگزاران سازندگی فردای روز این حادثه گفت : فرد خودکشی کرده از کارمندان دفتر علیخانی معاون پشتیبانی حزب کارگزاران بوده است. آنطور که بعدها خود علیخانی نیز گفت ، زمانی که وی بعنوان شهردار منطقه یک مشغول به کار بوده است ، این کارمند حزب ، معاون مالی و اداری شهرداری منطقه یک بوده است.
«غلام عباس علیخانی» اولین مقام مسولی بود که درباره این خودکشی اظهارنظر کرد. وی همان روز جمعه با اشاره به حلق آویز کردن یکی از کارمندان حزب کارگزاران در دفتر این حزب واقع در میدان هفت تیر گفت: او بازنشسته شهرداری بودند که مدتی بود از این مشکل می گفتند که حقوق بازنشستگی کفاف هزینه های زندگی شان را نمی دهد و در قسمت اداری حزب کارگزاران مشغول به کار شده بودند.
وی ادامه داد: کاری که ایشان انجام می داد کارهای حسابداری بود و ماهانه دریافتی ای به ایشان برای این کار داده می شد و در اتاق آرشیو در ساختمان هفت تیر مستقر بودند و کلید همان جا را هم داشتند که گویا به دلیل همین مشکلات مالی خود را حلق آویز کرده اند.
منبع: ایرنا
ارسال نظر
نام:
ایمیل:
* نظر:
اخبار روز
ببینید و بشنوید
آخرین عناوین