|
|
امروز: شنبه ۰۳ آذر ۱۴۰۳ - ۱۰:۱۴
کد خبر: ۱۱۳۸۳۰
تاریخ انتشار: ۱۸ مرداد ۱۳۹۵ - ۲۰:۱۱
«تا از حمایت‌های حقوقی و قانونی عربستان از شهروندان ایرانی اطمینان حاصل نکنیم، به مصلحت نیست که حجاج عازم عربستان شوند.»
 «تا از حمایت‌های حقوقی و قانونی عربستان از شهروندان ایرانی اطمینان حاصل نکنیم، به مصلحت نیست که حجاج عازم عربستان شوند.»

«حمید محمدی» که در یک برنامه رادیویی سخن می‌گفت، با اشاره به شرایط حج امسال برای زائران ایرانی، اظهار کرد: این روزها کسانی که سال‌ها در صف انتظار حج بودند، مشتاق هستند مسیر حج باز شود، عده‌ای هم باتوجه به فضای کلی منطقه و زیاده‌خواهی کشور عربستان تا عدم تحقق فضای عزتمندانه، نرفتن به حج را ترجیح می‌دهند.

وی اظهار کرد: امسال از طرف بعثه مقام معظم رهبری و سازمان حج و زیارت تلاش‌های فراوانی برای حضور عزت‌مندانه حجاج در شهر مقدس مکه صورت گرفته است. بعثه مقام معظم رهبری و سازمان حج و زیارت، حج  را یک فریضه واجب و شرعی می‌داند و عربستان نمی‌تواند مانع حضور مسلمانان شود. باید مسؤولان حج عربستان متقاعد شوند و شرایط لازم را برای حجاج فراهم کنند.

معاون سازمان حج و زیارتِ سازمان حج سپس با بیان این‌که «رابطه سیاسی عربستان با ایران یک طرفه از جانب آن‌ها قطع شده است» یادآور شد: سفارت ایران در عربستان فعال نیست و عملا هیچ مکانیزمی برای حمایت زائران وجود ندارد و حوادثی از قبل فوت، بیماری، تصادف غیر قابل پیگیری است.

او تاکید کرد: تا از حمایت‌های حقوقی و قانونی عربستان از شهروندان ایرانی اطمینان حاصل نکنیم، به مصلحت نیست که حجاج عازم عربستان شوند. همچنین در متن توافق‌نامه که بین دو کشور باید امضا شود این موارد گنجاده شده تا مسیر حج، عزتمندانه برای حجاج باز شود.

«محمدی» در گفت‌وگو با شبکه رادیویی «ایران» همچنین ثبت‌نام در سامانه الکترونیکی «سماح» را از الزامات زیارت اربعین امسال دانست و تاکید کرد: تنها کسانی می‌توانند از مرز خارج شوند که در این سامانه ثبت‌نام کرده باشند.

وی یادآور شد: از دو سال گذشته ستادی برای ساماندهی زائران اربعین تشکیل شد که سال گذشته این ستاد نیز در وزارت کشور شکل گرفت و امور مختلف تحت عنوان کمیته‌هایی ساماندهی شد.

معاون سازمان حج و زیارت ادامه داد: سامانه ویژه‌ای برای تسهیل اربعین حسینی (ع) ایجاد شده و علاقمندان برای حضور در زیارت اربعین می‌توانند به سامانه سماح مراجعه و اطلاعات خود را ثبت کنند.

به گفته محمدی، ثبت‌نام از طریق این سامانه مزایای بسیار مهمی دارد، چراکه بعد از ثبت اطلاعات اولیه، ترتیب گرفتن ویزا برای مردم فراهم شده و بحث بیمه نیز تدارک دیده شده است. همچنین پوشش پزشکی، درمانی در این سامانه لحاظ شده و مردم هزینه‌ای مشخص در سامانه پرداخت می‌کنند و تحت پوشش پزشکی قرار می‌گیرند.

وی ادامه داد: افرادی که علاقه‌مند به ایجاد گروه هستند، در همین سامانه تشکیل گروه می‌دهند و یک نفر به عنوان سرگروه انتخاب و ستاد اربعین با این شخص در ارتباط خواهد بود.

او با اعلام این‌که این سیستم مراحل اخذ ویزا را برای زائران فراهم کرده، اظهار کرد: پیش بینی می شود دو میلیون نفر برای اربعین ثبت نام کنند، این سامانه مرز خروجی و تاریخ خروج افراد را تعیین می کند و بر اساس ظرفیت مرزهای ایران و عراق تاریخ تقریبی خروج گروه ثبت نام کننده را تعیین می کند تا در مرزها با تراکم جمعیت مواجه نشویم.

به گزارش ایسنا، محمدی اضافه کرد: امسال زائران روی این سامانه معادل ریالی مبلغ ارز پرداخت و مبلغ ویزا را به سهولت و بصورت آنلاین پرداخت می‌کنند. دامنه خدمات این سامانه وسیع‌تر شده و کسانیکه علاقمند به خدمت‌رسانی در مراسم اربعین هستند، می‌توانند روی این سامانه ثبت نام و از خدمات این عزیزان بصورت داوطلبانه استفاده شود.
ارسال نظر
نام:
ایمیل:
* نظر:
اخبار روز
ببینید و بشنوید
آخرین عناوین