|
|
امروز: سه‌شنبه ۱۵ آبان ۱۴۰۳ - ۱۶:۳۰
کد خبر: ۱۱۳۱۰۱
تاریخ انتشار: ۱۵ مرداد ۱۳۹۵ - ۱۳:۲۹
در نتیجه، تاکتیک مخالفان سرسخت روابط ایران و آمریکا -برای افزایش تحریم ها علیه ایران-، یک تلاش صوری و در واقع، نوعی بلوف است.
حسین موسویان' دیپلمات سابق ایران در یادداشتی که 'المانیتور' آن را منتشر کرد، نوشت: مخالفان توافق در واشینگتن باید درک کنند که تلاش برای ایجاد مانع بر سر راه اجرای برجام تنها باعث تقویت این تصور در میان ایرانیان خواهد شد که ایالات متحده قابل اعتماد نیست و نمی توان با این کشور بر سر مسائل منطقه یا سایر موارد، وارد تعامل شد.

متن کامل یادداشت موسویان در المانیتور بدین شرح است: این اعمال بر خلاف توافق اتمی هستند که آمریکا را متعهد می سازد تا «برای دوام این برجام و پیش گیری از ایجاد تداخل در تحقق بهره مند شدن کامل ایران از لغو تحریم ها» کار کند. تلاش های لابی فوق الذکر در واشینگتن علیه مناسبات ایران و آمریکا، واکنش های جدی را در تهران به دنبال داشته است. علی لاریجانی، رئیس مجلس شورای اسلامی، اخیراً اظهار کرد که برای ایران راهی جز «مقابله» با اقدامات کنگره نمانده است. در این راستا، او از سازمان انرژی اتمی ایران خواست تا برای بازگشت به توانایی هسته ای کشور آن گونه که پیش از توافق اتمی وجود داشت، آمادگی لازم را داشته باشد.

واقعیت آن است که برجام مورد توافق شش قدرت بزرگ قرار گرفت و با یک قطع نامهٔ شورای امنیت سازمان ملل قوام یافت. اگر قانونی برای تحمیل تحریم های جدید علیه ایران از تصویب کنگره بگذره و به دست رئیس جمهوری آتی آمریکا امضاء شود، به معنای نقض توافق از سوی ایالات متحده و در نتیجه، منزوی شدن این کشور است. نه تنها کمیسیون ناظر بر اجرای برجام که مسئول بررسی اختلاف ها در توافق است، ایالات متحده را ملامت خواهد کرد، بلکه ایران می تواند بر مبنای موارد مصرح در برجام، پیشنهاد لاریجانی را دنبال کند و با «راه اندازی مجدد هسته ای»، به قابلیت های اتمی پیشین خود بازگردد.

در نتیجه، تاکتیک مخالفان سرسخت روابط ایران و آمریکا -برای افزایش تحریم ها علیه ایران-، یک تلاش صوری و در واقع، نوعی بلوف است. هدف واقعی آنان این است که مستقیماً توافق را تخریب نکنند اما جوّی از بلاتکلیفی و ابهام را مبتنی بر تهدید تحریم های جدید غیر هسته ای ایجاد کنند تا بانک ها و شرکت های بین المللی از تعامل با ایران واهمه داشته باشند و بدین ترتیب، منافع ایران را مبتنی بر این توافق، به حداقل برسانند.

راه حل، نیفتادن به دام این بازی روانی است. بانک ها و شرکت های بین المللی باید مطمئن باشند که تحریم های هسته ای ایران برای همیشه رفته اند و ایالات متحده نمی تواند هیچ کاری -نه اکنون و نه در آینده- در جهت بازگرداندن آن ها بدون تخریب وجهه و اعتبار خود، انجام دهد. هم زمان، مقام های ایرانی باید دقت کنند که در زمین مخالفان آمریکایی توافق بازی نکنند و به بی اعتمادی دربارهٔ آیندهٔ برجام دامن نزنند.

به همین ترتیب، مخالفان توافق در واشینگتن باید درک کنند که تلاش برای ایجاد مانع بر سر راه اجرای برجام تنها باعث تقویت این تصور در میان ایرانیان خواهد شد که ایالات متحده قابل اعتماد نیست و نمی توان با این کشور بر سر مسائل منطقه یا سایر موارد، وارد تعامل شد. آن ها همچنین باید بدانند که ایران آخرین ستون باقی مانده بر سر راه فروپاشی منطقه است - این فروپاشی نه تنها علیه موجودیت کشورهای منطقه است، بلکه برای غرب نیز عواقب خود را به همراه خواهد داشت.

ارسال نظر
نام:
ایمیل:
* نظر:
اخبار روز
ببینید و بشنوید
آخرین عناوین