کد خبر: ۱۱۰۲۹۴
تاریخ انتشار: ۳۰ تير ۱۳۹۵ - ۱۰:۴۰
رئیس جمهور در ادامه بیان کرد: نگاهمان به آسمان است که خدا روزی برساند. شهرداری‌ها نیز نگاهشان به بلندمرتبه‌هاست که بالاتر بروند تا بتوانند پول تراکم بگیرند و کشور را اداره کنند.

رئیس جمهور تأکید کرد: همان‌قدر که اتکاء کشور برای اداره‌اش به درآمدهای نفتی مضر است از آن مضرتر درآمد شهرداری به تراکم است.

به گزارش شبکه اطلاع رسانی تدبیر و امید، حجت الاسلام والمسلمین حسن روحانی در سخنانی در اجلاس جهانی شوراها و شهرداران 2016،‌ اظهار کرد: همانطور که باید قدم به قدم بودجه کشور را از درآمدهای نفتی جدا کنیم و درآمد نفتی برای سرمایه‌گذاری های ماندگار در کشور باشد از آن طرف هم برای اداره شهرها باید راهی پیدا کنیم که درآمد پایدار و سالم باشد.

رئیس جمهور در ادامه بیان کرد: نگاهمان به آسمان است که خدا روزی برساند. شهرداری‌ها نیز نگاهشان به بلندمرتبه‌هاست که بالاتر بروند تا بتوانند پول تراکم بگیرند و کشور را اداره کنند. نمی‌خواهم به شهرداری یا شورای شهر نقد کنم، مشکل وجود دارد، باید دست به دست هم دهیم و مشکل را حل کنیم و برای اینکه مردم از زحمات شوراها و شهرداران احساس لذت بیشتری داشته باشند باید از تجربه‌های کشورهای دیگر نیز استفاده کرده و بهره‌برداری کنیم.

روحانی با تأکید بر اینکه شوراها راه بهتری برای اداره و توسعه کشور هستند، گفت: در کشور ما 117 هزار نفر در شوراهای شهر و روستا تاکنون مسئولیت بر عهده گرفته و قدم‌های بسیاری را برای عمران و آبادنی کشور برداشته‌اند. شوراهای اقدامی بزرگ در اجرای مردم‌سالاری دینی است.

وی در ادامه خاطرنشان کرد: برای اداره شهرها اقدامات خوبی انجام شده اما اقدامات دیگری هم باید به کمک بیاید. ما امروز به یک مدیریت یکپارچه نیازمندیم و اگر به قوانینی نیاز داریم باید آنها را تأمین کنیم. هم لایحه نظام مدیریت شهری و هم لایحه درآمد پایدار برای شهرداری‌ها مراحل خود را در دولت طی می‌کنند و تقدیم مجلس خواهند شد. با قوانین جدید حتماً راه را برای حرکت دقیق‌تر شوراها و شهرداری‌ها فراهم می‌شود.

وی با بیان اینکه نداشتن درآمد پایدار برای شهرداری‌ها، مشکلات فراوانی را برای شهرها و حتی روستاها به وجود آورده است، افزود: امروز با وجود آنکه در شهرها مخصوصاً تهران کارهای بزرگی انجام شده و پل‌ها، تونل‌ها، بزرگراه‌ها، قطار شهری و بوستان‌های مختلفی احداث شده است، ولی مردم احساسی که در برابر این همه کار باید داشته باشند را ندارند. چون وقتی می‌خواهیم یک پل یا تونل درست کنیم گاهی از تراکم استفاده می‌کنیم و گاهی از تغییر کاربری اراضی.

رئیس دولت تدبیر و امید در ادامه با اشاره به اینکه ما مشکلاتی برای شهر به وجود می‌آوریم تا بزرگراهی را ایجاد کنیم،‌ اظهار کرد: پول احداث بزرگراه از چند برج بلند می‌رسد. سپس همان جمعیت برج به بزرگراه‌ها می‌آیند و رفت و آمد کند می‌شود یا ما برای ایجاد یک بوستان و کاشت نهال در این بوستان یک باغ با درختان چندین ساله را از بین می‌بریم. یعنی از یک طرف نعمتی درست شده و از طرفی نغمت.

روحانی با تأکید بر اینکه ما در شهرها معضلات و بحران‌های فراوانی از جمله سی، زلزله و مهمان ناخوانده ریزگردها را داریم، تصریح کرد: در کشورهای پیشرفته برای مقابله با این اقدامات، اقدامات بازدارنده انجام شده و خسارت این بحران‌ها بسیار کم است زیرا پیش‌بینی و پیش‌گیری‌های لازم انجام شده است. در آنجا هم ریزگردها برای مردم مشکل درست می‌کنند، اما نحوه ساخت و ساز و ویژگی درب و پنجره‌ها به گونه‌ای است که مردم می‌توانند در داخل ساختمان از خود حراست کنند. ما هم باید در این زمینه قدم‌های فراوانی برداریم.

روحانی در ادامه اظهارات خود با اشاره به مشکلات زیست محیطی کشور، گفت: محیط زیست یک زمانی امری تجملاتی بود اما امروز ضرورت زندگی ماست. ما اگر توسعه را با حفظ محیط زیست همراه نکنیم نمی‌توانیم سلامت مردم را تضمین کنیم. در دولت یازدهم اقدامات بسیار اساسی در زمینه مسائل زیست محیطی انجام داد. به طور مثال برای ما مهم بود که دریاچه ارومیه به محل ریزگردها تبدیل نشود و امروز خوشحالم که دریاچه ارومیه در حالت تثبیت قرار گرفته و غرب کشور از یک خطر بزرگ مصون شده است.

وی در ادامه افزود: خوشحالیم که تولید بنزین یورو4 به بیش از 25 میلیون لیتر رسیده و تولید گاز هم در روز 140 میلیون متر مکعب اضافه شده است و به همین دلیل سوخت مازوت نیروگاه‌ها کاهش یافته است. ما می‌خواهیم فقط 9 درصد سوخت نیروگاه‌ها مایع باشد تا به محیط زیست کمک کنیم.

روحانی همچنین با بیان اینکه نحوه تدفین پسماندها و فاضلاب‌ها بسیار مهم است، خاطرنشان کرد: ما باید با استفاده از سرمایه داخلی و مشارکت دیگران قدم‌های بزرگی برای حفظ محیط زیست برداریم. ما می‌توانیم از سرمایه و تکنولوژی خارجی و همچنین از تجربه دیگران در مدیریت بهره برده و البته تجربه خود را هم به آنها منتقل کنیم.

به گزارش ایسنا، رئیس جمهور کشورمان در بخش دیگری از اظهارات خود با انتقاد از اینکه در کشور به اندازه کافی بار حمل و نقل به دوش ریل گذاشته نشده است، خاطرنشان کرد: در هر جای دنیا در شهرهای بزرگ دو راه‌آهن حومه وجود دارد که مرکز شهرها را به شهرهای اقماری متصل می‌کند. ما هم باید این کار را انجام دهیم، البته در دولت هم سرمایه‌گذاری بزرگی برای ریل انجام شده است.

روحانی در ادامه با تأکید بر اینکه شهر هوشمند و الکترونیکی باید سریع‌تر ایجاد شود تا بسیاری از رفت‌وآمدها و ایستادن در صف‌ها جای خود را به ارتباطات در شبکه‌های مجازی دهد، گفت: دولت در این زمینه تلاش زیادی کرده است. با ایجاد شهر هوشمند و الکترونیکی ما سلامت اداری را هم تضمین می‌کنیم. با این کار فسادها به مراتب کاهش می‌یابد. مبارزه با فساد با موعظه، سخنرانی، قانون، دادگاه یا شلاق حل نمی‌شود. البته دادگاه و قانون هم لازم است اما از راه علمی باید با ریشه‌های فساد برخورد شود.

رئیس دولت تدبیر و امید در بخش دیگری از اظهارات خود با انتقاد از نحوه معماری در بعضی شهرها، گفت: یک نخست وزیر معروف به من گفت من همه دنیا را دیده‌ام اما زیباتر از اصفهان ندیده‌ام. با این وجود ما در بعضی شهرها و خیابان‌های خود احساس بهم‌ریختگی در معماری می‌کنیم که آلودگی بصری ایجاد کرده و انسان مجبور است اصلاً به خیابان نگاه نکند. ما شاهد ساختمان‌های بی‌نظم و کج و معوج هستیم. ما باید هویت فرهنگی و دینی خود را در معماری حفظ کنیم و ببینیم در اصفهان چگونه معماران، علما و اندیشمندان ما شهر را طراحی کردند.

 رئیس جمهور در بخش ابتدایی سخنان خود در نخستین اجلاس جهانی شوراها و شهرداری‌ها، گفت: ارتباط شهرهای جهان با یکدیگر عاملی برای پیوندهای عاطفی، فرهنگی، اقتصادی، اجتماعی، علمی و مدیریتی بین کشورهای مختلف است. این عاملی است برای نزدیک‌تر شدن اجتماعات، ملت‌ها، مناطق و در نهایت کشورهای جهان نسبت به هم.

وی اظهار کرد: در طول ‌سال‌های اخیر به دلیل گسترش وسایل ارتباطی و تسهیل گردشگری و همچنین گسترش فضای مجازی، ارتباط شهرها و افکار و نظرات به هم نزدیک شده و از این طریق پایه تعامل فرهنگ‌ها فراهم شده است.

رئیس جمهور با بیان اینکه اگر بخواهیم در جهان به یک ثبات و آرامش قابل قبول برسیم باید تحمل و بردباری خود را افزایش دهیم و تمایزهای فرهنگ‌های مختلف را بپذیریم، گفت: قابل تفاهم بودن افکار و فرهنگ‌ها گوناگون را باید قبول کنیم. اگر می‌خواهیم از خشونت، افراطی‌گری و تروریسم فاصله گرفته و به صلح پایدار در جهان دست پیدا کنیم باید بردباری خود را افزایش داده و به فرهنگ یکدیگر احترام بگذاریم.

رئیس دولت تدبیر و امید خاطرنشان کرد: امروز ارتباط ایران در شرایط پس از برجام با کشورهای دیگر از لحاظ اقتصادی، اجتماعی، فرهنگی و علمی آسان‌تر و نزدیک‌تر شده و ما از این فضا برای استفاده از تجربه یکدیگر باید بهره‌برداری کنیم.

روحانی با بیان اینکه در طول تاریخ شهرهای بزرگ آینه‌ای بودند که تمدن یک ملت را به نمایش گذاشتند، افزود: نحوه چیدمان مناطق مسکونی، تجاری، اقتصادی، عبادتگاه‌ها و مناطق علمی نشانگر شیوه نگرش عالمان و متفکران آن جامعه بوده است.

روحانی با تأکید بر اینکه شوراها جایگاه ویژه و خاصی در جهان دارند، اظهار کرد: ریشه تفکر شوراها در ایران اسلامی از اعتقادات دینی و سیره پیامبر (ص) و معصومین (ع) به دست آمده است. حکومت اسلامی در زمان پیامبر(ص) هم از پیمان عقبه آغاز و سپس با بیعت استحکام یافت. برخلاف آنچه از اسلام به نادرست بیان می‌شود اساس حکومت اسلامی بر مبنای آرای مردم و بالاتر از آن بر اساس بیعت مردم با فرد صالحی است که در چارچوب احکام و مقررات اسلامی عمل می‌کند.

وی در پایان، گفت: قانون اساسی ما درباره شوراها هم برگرفته از همین تفکر اسلامی است. ما در کشور تنوعی از اقوام، سلایق و ویژگی‌های اقلیمی داریم و هرچه بتوانیم در اداره شهرهای خود از نظرات مردم بیشتر استفاده کنیم، بهتر می‌توانیم سلایق آنها را به کرسی بنشانیم.



ارسال نظر
نام:
ایمیل:
* نظر:
اخبار روز
ببینید و بشنوید
آخرین عناوین