|
|
امروز: جمعه ۰۲ آذر ۱۴۰۳ - ۲۲:۳۲
کد خبر: ۱۰۹۲۶۰
تاریخ انتشار: ۲۴ تير ۱۳۹۵ - ۱۵:۲۶
معاون رئیس جمهور افزود: ایجاد فضای امن و پشتوانه قانونی و حمایتی برای حافظان عرصه طبیعت کشور منجر به ایستادگی بیشتر آن‌ها در برابر متخلفان و متجاوزان این عرصه خواهد شد.
 نشست بررسی لایحه قانونی حمایت از محیط بانان با حضور معصومه ابتکار معاون رئیس جمهور و رئیس سازمان حفاظت محیط زیست، نمایندگان دستگاه های مرتبط، معاونان سازمان حفاظت محیط زیست و تعدادی از محیط بانان و مدیران کل استان های این سازمان برگزار شد.

 ابتکار در این نشست که ظهر امروز در محل سازمان حفاظت محیط زیست برگزار شد ضمن گرامیداشت یاد و خاطره شهدای محیط‌بان، گفت: هدف از ارایه این لایحه و سایر اقدامات، کاهش هزینه‌های حفاظت از طبیعت و محیط زیست این مرز و بوم است.

معاون رئیس جمهور افزود: ایجاد فضای امن و پشتوانه قانونی و حمایتی برای حافظان عرصه طبیعت کشور منجر به ایستادگی بیشتر آن‌ها در برابر متخلفان و متجاوزان این عرصه خواهد شد.

رئیس سازمان حفاظت محیط زیست با اشاره به قوانین موجود در این حوزه، اظهار کرد: پیش از این نیز حمایت‌های قانونی از محیط بانان و سایر محافظان عرصه طبیعت کشور وجود داشته، اما ارائه این لایحه منجر به رفع خلاء‌ها و کاستی‌ها در این زمینه خواهد شد.

وی ضمن ابراز امیدواری به همکاری مجلس در تصویب این لایحه، خاطرنشان کرد: به دلیل اهمیت موضوع، با جدیت پیگیر تدوین لایحه‌ای جامع در این حوزه و تصویب قانونی آن در مجلس هستیم.

ابتکار ادامه داد: تبدیل وضعیت محیط‌بانان، اعطای درجات محیط‌بانی، آموزش محیط‌بانان، آزادی محیط‌بانان محکوم به قصاص در حبس از جمله اقدامات صورت گرفته برای رفع چالش‌های مادی و معنوی محیط بانان در دولت یازدهم است و البته در کنار تمامی این اقدامات، هنوز گام‌های مهم دیگری همچون کاهش ساعت کاری، افزایش تعداد نیروهای محیط‌بان در کشور، افزایش تجهیزات و امکانات مورد نیاز همچون هوشمندسازی پایش مناطق و ضرورت حمایت قضایی از محیط‌بانان باید برداشته شود.

معاون رئیس جمهور بهبود شرایط مالی و معیشتی و برگزاری دوره‌های آموزشی تخصصی برای محیط بانان را از جمله اولویت‌های مهم این حوزه اعلام کرد و از برنامه ریزی برای ادامه دوره‌های آموزشی محیط بانان در سطح ملی و بین المللی خبر داد.

رئیس سازمان حفاظت محیط زیست ضمن اشاره به چالش‌های اعتباری دولت یازدهم، گفت: در صورت تامین اعتبارات، هوشمندسازی مناطق چهارگانه و پارک‌های ملی که کمک بسیار زیادی به محیط بانان در حفاظت از این عرصه خواهد داشت، در دستور کار قرار می‌گیرد.

به گفته وی، استفاده از فن آوری‌های نوین از مهم‌ترین راه کارهای تبدیل امر حفاظت به موضوعی تخصصی است.

تجمیع نظرات دستگاه‌های مرتبط منجر به اثربخشی بیشتر لایحه حمایت از محیط بانان خواهد شد

بنابراین گزارش، در ابتدای این جلسه سیدمحمد مجابی معاون توسعه مدیریت، حقوقی و امور مجلس سازمان حفاظت محیط زیست با شرح روند تهیه و تدوین این لایحه، گفت: سازمان حفاظت محیط زیست بسیار علاقمند است که این لایحه چتر حمایتی برای همه یگان‌های حفاظتی عرصه طبیعت و محیط زیست کشور از جمله نیروهای یگان حفاظت سازمان جنگل‌ها، مراتع و آبخیزداری، میراث فرهنگی و گردشگری و شیلات باشد.

مجابی افزود: هدف از تشکیل این جلسه، تجمیع نظرات کلیه دستگاه‌های مرتبط برای اثربخشی بیشتر لایحه ارایه شده است.

معاون سازمان حفاظت محیط زیست با اشاره به دعوت از رئیس کمیسیون کشاورزی، آب و منابع طبیعی مجلس دهم برای حضور در این جلسه، اظهار کرد: قطعا مذاکره با نمایندگان مجلس به منظور بهره‌مندی از نظرات و تجارب آن‌ها در دستور کار قرار دارد.

وی با قرائت بندهای مختلف لایحه پیشنهادی، خاطرنشان کرد: حمایت از محیط بانان و سایر یگان‌های مرتبط در سرفصل‌های مشخص حمایت و معاضدت قضایی، پیشگیری از تعارضات و حوادث، مسائل مالی و معیشتی، حمایت‌های پس از حوادث پیگیری خواهد شد.

ضرورت هم اندیشی دستگاه‌های مرتبط برای تکمیل لایحه حمایت از محیط بانان

فرهاد دبیری معاون محیط زیست طبیعی سازمان حفاظت محیط زیست نیز با اشاره به سابقه فعالیت یگان حفاظت محیط زیست از سال ۴۶ تا کنون، گفت: مسئله اصلی خلاء‌های قانونی ایجاد شده به دلیل تغییر شرایط طی نیم قرن اخیر است.

وی با اشاره به مطالبه عمومی و دولتی که پس از حوادث اخیر برای محیط بانان در سطح جامعه ایجاد شد، اظهار کرد: افزایش سطح مطالبات برای حمایت از محیط بانان نقاط آسیب و قوتی را به همراه دارد که می‌توان با تمرکز بر نقاط قوت برای حمایت از محیط بانان و سایر حافظان عرصه طبیعت و محیط زیست از آن بهره گرفت.

دبیری ضمن تاکید بر ضرورت هم اندیشی دستگاه‌های مرتبط در تکمیل این لایحه، ابراز امیدواری کرد: قانونی شدن لایحه حمایت از محیط بانان گامی موثر در بهبود شرایط این قشر خدوم باشد.

در ادامه، سادات ابراهیمی مشاور امور مجلس سازمان حفاظت محیط زیست با ارائه نظرات و پیشنهادات خود، بر ضرورت افزایش کمی محیط بانان تاکید کرد.

وی همچنین خواستار شفاف سازی تعاریف ارائه شده در لایحه همچون محیط‌بان شهید و انجام اقدامات پیش گیرانه همچون کاهش تعارضات جامعه بومی با محیط زیست شد.

میرانزاده از محیط بانان استان تهران به عنوان یکی دیگر از حاضران این نشست ضمن اشاره به عدم تعادل میان ماموریت‌ها و وظایف محوله به محیط بانان، گفت: نخستین گام برای رفع چالش‌های این شغل، ایجاد تعادل در این بخش است.

وی همجنین خواستار نقش پذیری سایر دستگاه‌ها همچون وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی در موضوعات حمایتی از محیط بانان شد.

رویکرد حمایتی سازمان مدیریت و برنامه ریزی به موضوع محیط بانان

جمالی قمی نماینده سازمان مدیریت و برنامه ریزی کشور نیز ضمن تاکید بر رویکرد حمایتی این سازمان در این زمینه، گفت: حضور نمایندگان بنیاد شهید و امور ایثارگران و ستاد کل نیروهای مسلح در بررسی ابعاد مختلف این لایحه ضروری است.

سرهنگ سبزعلی فرمانده یگان حفاظت سازمان جنگل‌ها، مراتع و آبخیزداری نیز ضمن تاکید بر محرومیت‌ها و مظلومیت‌های یگان‌های حفاظت از طبیعت و محیط زیست در کشور، گفت: اولویت بندی برنامه‌ها هی کوتاه، میان و بلند مدت در عرصه حمایت از یگان‌های مورد اشاره بسیار ضروری است.

فدایی نیز با تاکید بر ضرورت تقسیم حمایت‌ها به دو بخش معیشتی و مالی و قضایی، خواستار بهره گیری از سایر قانون‌های حمایتی همچون قانون حمایت قضایی از کارکنان دولت در تدوین این لایحه شد.

عابدینی یکی دیگر از نماسندگان سازمان جنگل‌ها، مراتع و آبخیزداری با بیان اینکه یکی از نواقص مهم در ساختار این سازمان عدم تعریف پست مشخصی به نام جنگل بانی است، به چالش‌های ناشی از این نقص، اشاره کرد.

وی همچنین خواستار افزوده شدن بندهای حمایتی برای داوطلبان آسیب دیده در حوادث جنگلی همچون آتش سوزی یا نیروهای مامور به خدمت و شرکتی داشت.

در ادامه، حمید قاسمی مدیرکل حفاظت محیط زیست آذربایجان شرقی خواستار افزوده شدن محیط بانی به فهرست مشاغل سخت و زیان آور و استفاده شاغلان این بخش از بازنشستگی با سنوات کمتر خدمت شد.

وی همچنین با گلایه از عدم تاثیرگذاری درجات محیط بانی در مزایای شغلی محیط بانی، خواستار رفع این نقیصه شد.

فرمانده یگان حفاظت شیلات با بیان اینکه بیشتر از وجود خلاء قانونی برای حمایت از یگان‌های مذکور، ایرادات قانونی وجود دارد، گفت: در این خصوص می‌توان با بهره گیری از دو قانون حمایت از نیروهای قضایی بسیج و عامران به معروف و نهی از منکر، ایرادات موجود را رفع کرد.

محمدهادی حیدرزاده مدیرکل حفاظت محیط زیست استان تهران از دیگر حاضران در این نشست بود که نظرات خود در خصوص این لایحه را ارائه داد.

سرهنگ حمیدرضا خیلدار فرمانده یگان حفاظت محیط زیست نیز با اشاره به سختی کار محیط بانان و ضرورت آسیب‌شناسی در این حوزه، گفت: یکی از مهم‌ترین حمایت‌ها، صدور مجوز حمل سلاح تنها در صورت برخورداری از پروانه شکار است.
معصومه ابتکار
منبع: ایلنا
ارسال نظر
نام:
ایمیل:
* نظر:
اخبار روز
ببینید و بشنوید
آخرین عناوین