کد خبر: ۱۰۸۷۸۰
تاریخ انتشار: ۲۲ تير ۱۳۹۵ - ۰۹:۵۹
داود هرمیداس باوند با اشاره به تلاش‌های نمایندگان کنگره برای ایجاد ممنوعیت فروش بویینگ به ایران عنوان داشت: اکثریت مجلس نمایندگان و مجلس سنای آمریکا را جمهوری‌خواهان تشکیل می‌دهند و آن‌ها هم رابطه بسیار نزدیکی را با لابی‌های حامی اسرائیل دارند.
یک استاد دانشگاه با بیان اینکه طرح ممنوعیت فروش بویینگ انتخاباتی است، تاکید کرد: جمهوری‌خواهان درصدد هستند با بزرگنمایی مسائل افکارعمومی را به نفع خویش بسیج کنند.

داود هرمیداس باوند  با اشاره به تلاش‌های نمایندگان کنگره برای ایجاد ممنوعیت فروش بویینگ به ایران عنوان داشت: اکثریت مجلس نمایندگان و مجلس سنای آمریکا را جمهوری‌خواهان تشکیل می‌دهند و آن‌ها هم رابطه بسیار نزدیکی را با لابی‌های حامی اسرائیل دارند.

او با یادآوری در پیش بودن انتخابات ریاست جمهوری آمریکا اظهار داشت: تا کمتر از چهار ماه دیگر انتخابات ریاست جمهوری آمریکا برگزار می‌شود و در این مدت زمان باقی مانده، هم جمهوری‌خواهان و هم دموکرات‌ها تمام تلاششان را برای جلب آرای مردم و تحت تاثیر قرار دادن فضا انجام می‌دهند.

این تحلیلگر مسائل سیاست خارجی در گفت و گو با ایلنا، با بیان اینکه جمهوری خواهان از ابتدا مخالف توافق هسته‌ای با ایران در دولت اوباما بودند، تصریح کرد: جمهوری‌خواهان پس از اینکه نتوانستند مانع از دستیابی به برجام شوند، تلاش‌هایشان را برای ناکارآمد کردن و عدم اجرای آن آغاز کردند و به آن ادامه خواهند داد.

هرمیداس باوند ادامه داد: تلاش برای اعمال تحریم‌هایی در حوزه مسائل حقوق بشر، تروریسم، منطقه‌ای، منع خرید آب سنگین و ممنوعیت فروش بویینگ در این راستاست.

او با بیان اینکه طرح ممنوعیت فروش بویینگ انتخاباتی است، خاطرنشان کرد: جمهوری‌خواهان درصدد هستند با بزرگنمایی مسائل افکار عمومی را به نفع خویش بسیج کنند.

این دیپلمات اسبق کشورمان با بیان اینکه اوباما برجام را دستاورد سیاست خارجی خود می‌داند، یادآور شد: البته در این مدت اوباما تلاش کرده است در برابر اقدامات و طرح‌های جمهوری‌خواهان که موجب می‌شود برجام در خطر قرار گیرد، مقاومت کند. او در این راستا او قبلا نیز گفته بود که چنین طرح‌هایی را وتو خواهد کرد.

هرمیداس باوند افزود: البته ممکن است سناتورهای دموکرات بخواهند با اقدامات فیلی‌باستر مانع از تصویب این طرح شوند.

او در پاسخ به این سوال که ایران برای دوره پسااوباما چه باید بکند؟ ابراز داشت: نکته‌ای که باید دانست ۸۰ درصد از شعار‌ها و اقدامات جمهوری‌خواهان انتخاباتی است و هر کسی که رئیس جمهور شود، پس از پایان انتخابات و روی کار آمدن سعی می‌کند خود را با واقعیات منطبق کند.

این استاد دانشگاه با بیان اینکه برجام یک توافق بین‌المللی است و سازمان ملل هم آن را مورد تایید قرار داده است، عنوان کرد: در صورتی که ایران همچنان به تعهدهایش براساس برجام پایبند باشد، دلیلی ندارد آمریکا بخواهد زیر برجام بزند و در صورتی که چنین اقدامی را بکند، با واکنش جامعه بین‌المللی روبه‌رو خواهد شد.

هرمیداس باوند در پایان با اشاره به گزارش منتسب به بان‌کی‌مون هم بیان کرد: بان‌کی‌مون قبلا نیز گزارشی درباره عربستان داده بود که تحت فشارهای ریاض آن را پس گرفت. با این وجود فکر می‌کنم این احتمال وجود دارد که بان‌کی‌مون به شکل غیرمستقیم تحت فشار‌های کشورهای عربی باشد تا آن گزارش را درباره ایران بدهد و این‌گونه هم رضایتی را برای آن‌ها ایجاد کرده و هم توازنی را میان طرفین برقرار کند.

ارسال نظر
نام:
ایمیل:
* نظر:
اخبار روز
ببینید و بشنوید
آخرین عناوین