کد خبر: ۱۰۸۴۶۴
تاریخ انتشار: ۲۰ تير ۱۳۹۵ - ۱۶:۵۱
مدیرعامل و رییس هیئت مدیره صندوق احیا و بهره برداری اماکن تاریخی و فرهنگی گفت: عمارت تاریخی مسعودیه تهران به دلیل انجام تخلفات مکرر و انجام ندادن تعهدات از بهره بردار پس گرفته شد.
 مدیرعامل و رییس هیئت مدیره صندوق احیا و بهره برداری اماکن تاریخی و فرهنگی گفت: عمارت تاریخی مسعودیه تهران به دلیل انجام تخلفات مکرر و انجام ندادن تعهدات از بهره بردار پس گرفته شد.

عمارت مسعودیه دومین خانه نفیس و تاریخی تهران پس از کاخ گلستان است که معماری آن مربوط به دوره قاجار است ، این اثر که در میدان بهارستان واقع شده بیست و هفتم دی ماه سال ۱۳۷۷ به ‌عنوان یکی از آثار ملی ایران به ثبت رسید و بنای بسیاری از نهاد‌های فرهنگی کشور در گذشته ، در این عمارت گذاشته شده است.

از پنج سال پیش تاکنون، عمارت مسعودیه با مصوبه صندوق احیا و بهره برداری اماکن تاریخی و فرهنگی کشور به منظور مرمت، احیا و بهره برداری به بخش خصوصی (شرکت سرمایه گذاری عظام) واگذار شده بود.

به گزارش روز یکشنبه گروه فرهنگی ایرنا، محمدرضا پوینده اظهار کرد: در دولت گذشته عمارت مسعودیه در قراردادی به مدت 59 سال ( از جمله 3 سال زمان مرمت و 7 سال تنفس پس از مرمت ) و با حضور تنها یک شرکت ودر یک فرایند واگذاری پر ابهام به شرکت عظام واگذار شد.

وی افزود: این قرارداد به شدت از سوی نهاد های نظارتی از جمله سازمان بازرسی کل کشور مورد اشکال بوده و این مراجع نظارتی طی مکاتبات مکرر درخواست لغو و فسخ قرارداد را داشته اند.

رییس هیئت مدیره صندوق احیا تصریح کرد: عمارت مسعودیه طبق قرارداد در مدت سه سال باید کاملا مرمت می شد و در سال 92 مراحل مرمت باید به اتمام می رسید.

پوینده افزود: در دو سال گذشته طی مکاتبات مکرر، تذکرات حقوقی و فنی را به شرکت مذکور اعلام کرده و درخواست نمودیم که با توجه به وضعیت اسفبار نگه داری عمارت مسعودیه نسبت به مرمت بنا بر اساس قرارداد اقدام کرده و هرگونه بهره برداری صنفی از جمله کافی شاپ، برگزاری کنسرت های موسیقی، تئاتر، عکاسخانه و فروش زیور آلات را متوقف کنند که متاسفانه کمترین توجهی به این تذکرات و درخواست ها از سوی شرکت بهره بردار نشد لذا از آنجایی که کارشناسان فنی صندوق احیاء وضعیت عمارت مسعودیه را به لحاظ فنی بسیار نامناسب تشخیص دادند، پس از تأمین دلیل از سوی کارشناسان رسمی دادگستری در خصوص میزان مرمت و بهره برداری و علی رغم میل باطنی نسبت به فسخ قرار داد و بازپس گیری عمارت مسعودیه اقدام شد.

پوینده در تشریح برخی موارد تخلف شرکت بهره بردار افزود: بر اساس ماده 2 قرارداد مبنی مدت زمان مرمت و بند 6 ذیل ماده 4 مبنی بر عدم رعایت اصول و قواعد حرفه ای و ابلاغیه های صندوق و همچنین بند 11 ذیل ماده 4 مبنی بر عدم رعایت اصول و ضوابط فنی در زمان بهره برداری غیر مجاز تخلفات گسترده ای در بهره برداری از این بنا انجام شده است.

مدیرعامل صندوق احیا در بیان جزئیات بیشتر این تخلفات، ادامه داد: شرکت عظام دربند12 ذیل ماده 4 مبنی بر استفاده از بنا در موارد خارج از کاربری های تعریف شده و بر اساس ماده 13 دیر کرد در شروع عملیات مرمت و احیاء بنای تاریخی واگذاری های به غیر بدون کسب اجازه قبلی از صندوق احیاء نیز خارج از قرارداد اقدام نموده که باید در مراجع قضایی پاسخگو باشد.

وی با بیان اینکه شرکت عظام قبل از اجراء و به پایان رساندن مراحل مرمت اقدام به تخلف کرده و نسبت به بهره برداری اقدام نموده است، یادآور شد: از آنجاییکه صندوق احیاء حفاظت و استحکام بنا را به دلیل بهره برداری غیر اصولی در مخاطره می دید به ناچار برای حفاظت و مرمت این بنای تاریخی فاخر شهر تهران با توجه به مفاد قرارداد و تعهدات دو طرف نسبت به فسخ قرارداد و بازپس گیری بنا اقدام کرد.

وی یکی از سیاست های صندوق احیا در واگذاری بناهای تاریخی را حمایت و دفاع از حقوق سرمایه گذاران دانست و گفت: در این خصوص نسبت به شرکت عظام همه نوع همکاری و همراهی را از آغاز استقرار دولت تدبیر و امید طی سه سال گذشته انجام شد اما این شرکت نتوانست از حمایت های صندوق احیاء استفاده کند.
منبع: ایرنا
ارسال نظر
نام:
ایمیل:
* نظر:
اخبار روز
ببینید و بشنوید
آخرین عناوین