|
|
امروز: جمعه ۰۲ آذر ۱۴۰۳ - ۱۳:۲۷
کد خبر: ۱۰۸۰۲
تاریخ انتشار: ۲۱ آبان ۱۳۹۲ - ۱۵:۲۱
وزير امور اقتصادي و دارايي در دیدار با تعدادي از علما و مراجع عظام تقليد گزارشی از وضعیت اقتصادی کشور ارائه کرد.
وزير امور اقتصادي و دارايي ضمن تشرف به حرم نوراني حضرت فاطمه معصومه (س) با تعدادي از علما و مراجع عظام تقليد ديدار كرد.

آيت الله سبحاني: پرداخت يارانه به پردرآمدها زيانبار است

علی طیب نیا در ديدار با آيت الله سبحاني ضمن اشاره به اينكه از دوران نوجواني آثار ارزشمند ايشان را با علاقه و جديت دنبال مي كرده است و تأكيد بر اينكه آثار ماندگار آيت الله سبحاني در تقويت انديشه ديني در دوران ستمشاهي نقشي موثر و بي بديل داشته است، افزود: امروز نيز اين نگاه عالمانه و هوشمندانه همچنان، پرفروغ تر از گذشته در روشنگري جامعه نقش آفرين است.

وي سپس به تشريح وضعيت كنوني اقتصاد كشور پرداخت و ابراز اميدواري كرد كه در سايه همدلي و تأكيد دولت بر بهره گيري از خرد جمعي صاحبنظران به تدريج شاهد به بار نشستن آثار مثبت رويكردهاي اقتصادي دولت يازدهم در گره گشايي از معضلات موجود باشيم.

سپس آيت الله سبحاني ضمن ابراز خوش آمد و تبريك به وزير امور اقتصادي و دارايي به جهت برخورداري از بالاترين ميزان رأي اعتماد مجلس شوراي اسلامي پس از انقلاب به دوراني اشاره كرد كه براي تدوين نخستين قانون اساسي جمهوري اسلامي به اتفاق بسياري از شخصيت هاي طراز اول انقلاب به محضر حضرت امام رسيده بودند و اينكه از همان موقع امام راحل بر ضرورت توجه به اقتصاد اسلامي تأكيد داشتند.

وی افزود: بسياري از مردم، موضع اسلام را نسبت به اقتصاد نمي دانند و فكر مي كنند، اسلام فقط جنبه فردي دارد و كار با اقتصاد ندارد.

سبحاني سپس ضمن بيان حديثي از پيامبر گرامي اسلام كه در آن بر خشنودي پروردگار از شنيدن صداي سرير نخ ريسي زنان در خانه تأكيد شده است، اين امر را يكي از نشانه هاي اهميت اقتصاد از منظر اسلام برشمرد و افزود:اگر به دنياي مردم بي توجهي شود، بي ترديد آخرت آنان نيز تباه خواهد شد.

وی تأكيد كرد:علاوه بر اين توجه به معيشت مردم نقشي اساسي در حفظ استقلال كشور اسلامي نيز خواهد داشت.

سبحاني همچنين بر اين نكته مهم تصريح كرد كه پرداخت يارانه به بخشي از جامعه كه صاحبان درآمدهاي بالا هستند و تأثيري در زندگيشان ندارد، اقدامي بي فايده و زيانبار است.

وی تصريح كردند: اين امر صرفاً بايد به طبقات كارگر و كارمند و اقشار آسيب پذير جامعه تعلق پذيرد.

سبحانی همچنين ابراز اميدواري كرد: كه نمايندگان مجلس شوراي اسلامي در موقعيت خطير كنوني در گره گشايي از معضلات اقتصادي كشور با همدلي و همفكري و همراهي، دولت را در تحقق وعده هاي خود ياري نمايند.

آيت الله شبيري: اجر خدمت به مردم در شرايط دشوار بيشتر است

وزير امور اقتصادي و دارايي در ادامه سفر به قم با آيت الله شبيري زنجاني ديدار و گفتگو كرد.

طيب نيا در اين ديدار با اشاره به رويكرد دولت هاي گذشته در حوزه اقتصاد داخلي و سياست خارجي، تشديد وابستگي اقتصادي ايران از طريق واردات فزاينده كالاها به كشور و ايجاد نقدينگي بي سابقه در اقتصاد را از جمله مهمترين عناصري دانست كه دولت جديد در همين نخستين ماه ها درصدد آسيب شناسي و چاره جويي آن برآمده است.

آيت الله شبيري زنجاني نيز در آغاز ضمن ابراز سلام خالصانه به رئيس جمهور، دكتر روحاني را شخصيتي دانست كه همواره و در تمام مسئوليت هاي خود صادقانه و دلسوزانه و با اتكاء به ايمان الهي و باور به اهميت خدمت به مردم گام برداشته و براي ايشان و دولت يازدهم آرزوي توفيق كرد.

وی سپس به اهميت ايجاد روح اميد در جامعه پس از برگزاري انتخابات اخير اشاره و تأكيد كرد: اگر مشكلات امروز كشور فراوان است اما اجر و پاداش خدمت در چنين شرايطي نيز به همان اندازه بالاتر و بدست آوردن رضاي الهي پر بهاتر و ارزنده تر است.

شبیری زنجانی سپس بر اهميت و فضيلت برآوردن حوائج اساسي مردم بويژه در حوزه اقتصاد تأكيد و در خاتمه تصريح كرد:مسئولان دولت در عين تلاش مجدانه، با توسل به اولياء الهي و درخواست عنايت و تفضل الهي بي ترديد در عمل به وظايف خود با توفيق الهي روبرو خواهند بود.

وی در خاتمه براي توفيق دولت دعا و بر حمايت خود از مسئولان اجرائي كشور تأكيد كرد.

آيت الله اردبيلي: حمايت علما از دولت جديد سرمايه اي ارزشمند است


وزير امور اقتصادي و دارايي در اين سفر همچنين با آيت الله موسوي اردبيلي ديدار و گفتگو كرد.

وزير امور اقتصادي و دارايي در آغاز اين ديدار با اشاره به اينكه وي از نخستين دوران راه اندازي دانشگاه مفيد قم (كه با همت ايشان پايه ريزي شده است) در اين دانشگاه به تدريس اشتغال داشته است از نقش برجسته آيت الله اردبيلي در اهتمام به تبيين مباني اقتصاد اسلامي از ابتداي انقلاب تاكنون تقدير كرد.

وي همچنين گزارشي از شاخص هاي اقتصادي كشور در بخش هاي مختلف ارائه و ابراز اميدواري كرد كه دولت جديد با توجه به اهتمام همه جانبه اي كه بر بهره گيري كامل از ظرفيت متخصصان و دانشمندان كشور دارد بتواند مسير تازه اي از رشد و شكوفايي و توسعه متوازن كشور را براي ايران اسلامي رقم بزند.

آيت الله موسوي اردبيلي نيز در اين ديدار ضمن ابراز قدرداني از خدمات علمي دكتر طيب نيا به مجموعه دانشگاه مفيد قم و با توجه به شخصيت علمي ايشان و آشنايي وي در 3 دهه اخير با معضلات حال حاضر اقتصادي كشور تصريح كرد: ما به آينده خوشبين هستيم.

وي افزود: بعيد مي دانم كسي ذره اي حب وطن داشته باشد و متوجه خطرات و توطئه هاي كنوني كه از همه جهات كشور را تهديد مي كند، نباشد.

موسوی اردبیلی در ادامه تأكيد كرد: البته ما به لطف خداوند سبحان به اين مملكت و نظام اسلامي اطمينان داريم و محور اين اميدواري به مردم، هوشمندي،زمان سنجي و آگاهي مردم ماست.

وي افزود:امروزه همه ما وظيفه داريم كه بر اميد مردم به نظام و انقلاب بيفزائيم و با همه توان و ظرفيت در مرتفع كردن مشكلات كشور بكوشيم.

موسوی اردبیلی همچنين حمايت كامل همه علما و مراجع از دولت يازدهم و اينكه اين بزرگان همواره خدمتگزاران اجرائي كشور را دعا مي كنند، سرمايه اي ارزشمند و پشتوانه اي گرانسنگ بر شمرد.

آيت الله جوادي آملي: با نگاه كميته امدادي نمي توان كشور را اداره كرد


وزير امور اقتصادي و دارايي همچنين ضمن شركت در مراسم عزاداري حضرت ابا عبدالله الحسين كه در بيت آیت الله جوادي آملي برگزار شده بود، با او ديدار و گفتگو كرد.

وزير امور اقتصادي و دارايي در اين ديدار نيز ضمن ارائه گزارشي از اوضاع اقتصادي امروز كشور و تشريح ابعاد مختلف مشكلات برجاي مانده از گذشته و ارائه برخي از راهكارهاي دولت يازدهم، بروز برخي نشانه هاي نويدبخش در مهار تورم را نشانه آن دانست كه مي توان به تدريج شاهد به بارنشستن ثمره تلاش ها بود.

آيت الله جوادي آملي نيز در ابتداي سخنان خود با اشاره به اهميت پياده سازي عالمانه اقتصاد اسلامي بر اين نكته تصريح كرد كه تأكيد قرآن كريم آن است كه مال خود را دست سفها ندهيد و منظور از سفيه كسي است كه سفاهت اقتصادي دارد و اگر دين اين مال را عامل قوام، پايداري و تكيه گاه مي داند از آنروست كه ملت و قومي كه مال ندارد، دستش هميشه بالا و همواره محتاج است.

وي افزود: رويكرد اقتصاد مقاومتي فقط با فهم درست شرايط و تكيه برنگاه عالمانه امكانپذير است.

جوادي آملي گفت: قرآن در سوره نساء مال را عامل قيام دانست و در سوره حشر هم راهگشايي كرده و آن را به مثابه خوني تشريح مي كند كه در تمام كالبد بدن جريان مي يابد.

وی افزود: با نگاه كميته امدادي نمي شود كشور را اداره كرد. وي ناكارآمدي رويكرد قبلي در اجراي هدفمندي يارانه ها را كه در نتيجه آن معضلات بسياري به بار آمد ناشي از آن دانست كه اين درآمد به جاي آنكه در خدمت توليد و رونق اقتصادي قرار  گيرد از مسير اصلي خود دور شد.

او ، رويكرد عاطفي و احساسي به جاي نگرش علمي و خرد ورزانه را موجب به بار آمدن لطمات و ضايعات فراواني به اقتصاد كشور دانسته و افزود: دين ما دين شرف است و استحكام اقتصادي منجر به قوام و پايداري نظام و مملكت خواهد شد وي افزود در هر حال بايد توجه به كرامت مردم محور قرار بگيرد.

جوادی آملی با اشاره به اينكه دولت تدبير و اميد منشاء انتظارات مباركي در جامعه شده است اظهار اميدواري كرد:كه دولت به يمن اتكاء به پشتوانه عظيم حمايت مردمي و لطف الهي در مقطع كنوني براي كشور سربلندي هاي پي در پي بيافريند ايشان در خاتمه بر اهميت توجه به منابع خدادادي همچون نفت به عنوان سرمايه هايي كه نبايد كشور را با اتكاء به آن اداره كرد و بايد اين سرمايه ها را در مسير توليد و اشتغال هدايت كرد، تأكيد نمود.

آيت الله وحيد خراساني: با دنيا با لسان نيك سخن بگوئيد

وزير امور اقتصادي و دارايي همچنين در ديدار با حضرت آيت الله وحيد خراساني ضمن ابراز خرسندي از ديدار با او و ابلاغ سلام گرم حجت الاسلام دكتر روحاني، رئيس جمهور، با ارائه توضيحاتي در زمينه اوضاع اقتصادي كشور به برشمردن برخي از آخرين تصميمات دولت در راستاي بهبود وضعيت معيشتي كشور و مقابله با تورم افسار گسيخته در جامعه پرداخت.

سپس حضرت آيت الله وحيد خراساني ضمن اشاره به اهميت سپردن امور همانند امانت هايي كه بايد به اهل آن سپرده شود، بر توجه و اهتمام جدي به شور، با اهل نظر بي غرض، در تصميم گيري ها تصريح كرد و گفت: بايد به دستور دين عمل شود،" اجعلني علي خزائن الارض و في حفيظ عليم" دو شرط مهم براي سپردن امر لازم است، امانت و كارداني آن كاري كه به او سپرده مي شود.

او در ادامه افزود: بايد به دولت مهلت داد، با دنيا، دستور دين اين است،"قولو للناس حسناً "،با تمام مردم دنيا به خوبي سخن بگوئيد.

وحيد خراساني تأكيد كرد: حضرت امير عليه السلام در يكي از فرامين تاريخي خود مي فرمايند مردم به دو دسته اند: دسته اول كساني كه در دين برادر تواند و دسته دوم كساني كه در خلقت و آفرينش شبيه تواند، با هر دو گروه طوري رفتار كن كه انتظار داري خدا با تو رفتار كند، بنابراين مبناي رفتار و تعاملات بيروني دولت بايد بر چنين پايه اي استوار باشد، اما در گذشته آيا به اين گونه رفتار كرده ايم؟

وی افزود: شما مسئولان را توصيه مي كنم، اول به توكل بر خدا و دوم توسل به گوهر عصمت مطلقه، حضرت ولي عصر (عج) كه غير از ايشان پناهي نداريد،" و من يتوكل علي الله فهوحسبه...، و ابتغوا اليه الوسيله، بوسيله امام زمان عليه السلام است.

او اين مملكت اسلامي را متعلق به حضرت علي بي موسي الرضا (ع) دانست و تصريح كرد: اين برادر و خواهر حضرت امام رضا(ع) و حضرت فاطمه معصومه (س) حق عظيمي بر گردن همه ما دارند.

وحيد خراساني ضرورت اطمينان به عنايت الهي را يادآور شد و افزود: هر كسي به غير از خدا دل ببندد به نتيجه نمي رسد.

وی به ذخائر ارزشمند وغناي منابع ملي كشور تأكيد و عنوان کرد: كار وزارت اقتصاد در زمره سخت ترين امور است.

وحید خراسانی افزود: كساني كه پروائي از دشوارتر شدن اوضاع اقتصادي و معاش مردم ندارند و با اقدامات خود زمينه تشديد تحريم هاي جهاني بر مردم را فراهم مي آورند، شايد از آن روست كه از اين شرايط سود مي برند.

وی افزود: بسياري از بيماران امكان تأمين هزينه چند ميليوني داروهاي خود را نمي يابند، بسياري از پدران امكان تأمين جهيزيه دختران خود را ندارند و بسياري از پدران از اينكه پسرانشان امكان اشتغال ندارند در عذابند، بنابراين دولت بايد با توسل به ائمه اطهار و بويژه حضرت علي بن موسي الرضا و حضرت صاحب الامر عليها السلام، با بهره گيري از نظر متخصصان به گره گشايي از معضلات اقتصادي كشور بپردازند و همه اول از قرآن شروع كنيد و هر روز به هر مقدار كه مي توانيد بخوانيد و به خود حضرت ولي عصر( صلوات الله عليه) هديه كنيد، دست عنايت آن حضرت بر سر شما خواهد بود.
منبع: مهر
ارسال نظر
نام:
ایمیل:
* نظر:
اخبار روز
ببینید و بشنوید
آخرین عناوین