|
|
امروز: سه‌شنبه ۰۶ آذر ۱۴۰۳ - ۰۹:۴۹
کد خبر: ۱۰۶۳۳۷
تاریخ انتشار: ۰۸ تير ۱۳۹۵ - ۱۸:۳۱
پس از انتشار اظهارنظرهایی از مقام های ترکیه مبنی بر اینکه رییس جمهوری این کشور در نامه به همتای روسی خود برای سرنگوی بمب افکن روسی فقط ابراز تاسف کرده است، دیمیتری پسکوف سخنگوی کاخ کرملین اعلام کرد که رجب طیب اردوغان در نامه خود «درخواست بخشش» کرده است.
 پس از انتشار اظهارنظرهایی از مقام های ترکیه مبنی بر اینکه رییس جمهوری این کشور در نامه به همتای روسی خود برای سرنگوی بمب افکن روسی فقط ابراز تاسف کرده است، دیمیتری پسکوف سخنگوی کاخ کرملین اعلام کرد که رجب طیب اردوغان در نامه خود «درخواست بخشش» کرده است.

کاخ کرملین امروز (سه شنبه) اعلام کرد: اردوغان در نامه ای به ولادیمیر پوتین رییس جمهوری روسیه از ساقط کردن یک بمب افکن این کشور بر فراز سوریه از سوی جنگنده ترکیه ای که به مرگ خلبان آن منجر شد، عذرخواهی کرده است.

به گزارش شبکه دوم تلویزیون دولتی روسیه، پسکوف تاکید کرد: اردوغان در نامه خود از واژه بخشش استفاده کرده است که در برگیرنده عذرخواهی است و براساس متن نامه تسلیم شده به کرملین، امکان برداشت دوگانه وجود ندارد.

مقام روسی اظهار کرد: اردوغان کار بسیار مهمی برای بهبود روابط دو کشور انجام داده است، اما این مساله را در چند روز نمی توان حل کرد.

سخنگوی کاخ کرملین تاکید کرد: مسکو بویژه ولادیمیر پوتین موضع بسیار پیگیرانه ای در این مورد اتخاذ کرد و همزمان رییس جمهوری روسیه بارها بر تمایل برقراری روابط مجدد تاکید داشت.

پسکوف در پایان گفت: قرار است فردا (چهارشنبه) بین سران دو کشور مذاکره تلفنی به ابتکار رییس جمهوری روسیه انجام شود.

رسانه ها امروزبه نقل از بینالی ایلدریم نخست وزیر ترکیه گزارش دادند که در نامه ارسالی رییس جمهوری این کشور خطاب به پوتین، فقط از حادثه سرنگونی بمب افکن روسی ابراز تاسف شده و موضوع عذرخواهی و پرداخت غرامت مطرح نیست.

از سوم آذر ماه 94 که جنگنده های ترکیه ای بمب افکن روسی را در حریم هوایی سوریه با موشک ساقط کردند و خلبان آن نیز هنگام فرود با چتر نجات نزدیک مرز ترکیه از سوی تروریست ها کشته شد، روابط مسکو و آنکارا به شدت تیره شد و روسیه پس از وضع تحریم های گسترده اقتصادی، تمامی درخواست های عادی سازی روابط را رد کرد.

پس از مواضع سخت روسیه از جمله تحریم های گسترده، چند بار اقدام آنکارا برای مذاکره تلفنی اردوغان با پوتین بی پاسخ ماند و همچنین به درخواست های مکرر مقام های ترکیه ای برای پایان دادن به سردی روابط بی توجهی شد.

مسکو اعلام کرده بود، آنکارا باید بگونه رسمی برای سرنگون کردن بمب افکن روسی عذرخواهی کند و ضمن مجازات عاملان و مقصرین این اقدام، غرامت بدهد و همچنین تعهد بسپارد دیگر چنین اقدام هایی را تکرار نکند که ترکیه حاضر به اجرای آن نشده بود.

روسیه در واکنش به این اقدام ترکیه، افزون بر لغو دیدار سران و همچنین نشست راهبردی با حضور وزیران خارجه دو کشور برای رساندن ارزش روابط اقتصادی از 30 میلیار دلار سال 2014 به 100 میلیارد دلار تا سال 2025، تحریم هایی سخت از جمله لغو نظام سفر اتباع دو کشور بدون روادید، تحریم های گسترده محصولات غذایی، کشاورزی و باغی را علیه ترکیه اعمال کرد که براساس برخی گزارش ها می توانست ارزش روابط اقتصادی دوجانبه را به کمتر از 15 میلیارد دلار برساند و فشار زیادی به در آمد ارزی ترکیه وارد کرد.

از سوی دیگر، روسیه بزرگترین تامین کننده گاز ترکیه است و در حال ساخت اولین نیروگاه هسته ای این کشور می باشد که با بحرانی شدن روابط، سرنوشت این طرح 20 میلیارد دلاری نیز در هاله ای از ابهام فرو رفت.
منبع: ایرنا
ارسال نظر
نام:
ایمیل:
* نظر:
اخبار روز
ببینید و بشنوید
آخرین عناوین