کد خبر: ۱۰۴۹۷۳
تاریخ انتشار: ۰۱ تير ۱۳۹۵ - ۲۲:۱۶
براساس یک گزارش پژوهشی جدید از سوی یک اندیشکده وابسته به کنگره آمریکا، گروه تروریستی داعش دست کم شش ارتش فعال دیگر را در مناطق خارج از پایگاه اصلی خود در عراق و سوریه ایجاد کرده که تهدیدی علیه دولت‌های قاره آفریقا منطقه خاورمیانه و افغانستان محسوب می‌شوند.
 براساس یک گزارش پژوهشی جدید از سوی یک اندیشکده وابسته به کنگره آمریکا، گروه تروریستی داعش دست کم شش ارتش فعال دیگر را در مناطق خارج از پایگاه اصلی خود در عراق و سوریه ایجاد کرده که تهدیدی علیه دولت‌های قاره آفریقا منطقه خاورمیانه و افغانستان محسوب می‌شوند.

 به گزارش روزنامه واشنگتن تایمز براساس یک گزارش منتشر شده در تاریخ 14 ژوئن از سوی سرویس پژوهشی کنگره آمریکا، گروه تروریستی داعش بیشتر از آنکه تحلیل برود مثل یک غده سرطانی به دیگر نقاط جهان از طریق جذب شبه نظامیانی در کشورهای لیبی، مصر، نیجریه، عربستان، یمن و افغانستان سرایت کرده است.
 
این حقیقت که شش ارتش غیرمتعارف وابسته به داعش در سه قاره جهان فعالیت دارند علاوه بر در نظر گرفتن سلول‌های مخفی این گروه در اروپا و آمریکا در تضاد کامل با گزارش‌های خوشبینانه دولت اوباما درباره مهار و کنترل این گروه تروریستی هستند.
 
همچنین در یک ارزیابی متناقض با ارزیابی‌های مثبت کاخ سفید جان برنان، مدیر آژانس جاسوسی سیا چند روز پیش به کمیته اطلاعاتی سنای آمریکا گفت: اگرچه گروه داعش در عراق و سوریه اراضی خود را از دست داده و هزاران تن از شبه نظامیان این گروه در این دو کشور کشته شده‌اند اما قابلیت داعش برای دستور دادن و الهام بخشیدن برای حملات تروریستی در جهان همچنان قدرتمند است.
 
برنان خاطرنشان کرد: تلاش‌های ما باعث کاهش قابلیت ترویستی این گروه و دسترسی جهانی آن نشده است.
 
همچنین قابلیت داعش برای فعال کردن واحدهای تروریستی وابسته به خود در چندین منطقه جهان چالشی مهم را متوجه نیروهای آمریکایی که اکنون متمرکز بر پایگاه این گروه در عراق و سوریه هستند، می‌کند.
 
در گزارش سرویس پژوهشی کنگره آمریکا توضیحاتی درباره شش ارتش فعال داعش در دیگر نقاط جهان ارائه شده است؛ براساس این گزارش این ارتش‌ها نه سلول‌های کوچک بلکه ارتش‌هایی معتبر همراه با پایگاه‌های آموزشی، موشک‌های ضد هوایی، سلاح‌های ضد تانک و اگر نگوییم هزاران اما صدها شبه نظامی هستند.
 
  1.  ارتش داعش در مصر: واحد وابسته به داعش در مصر در سال 2014 در منطقه شبه جزیره سیناء کار خود را شروع کرد و نیروهای خود را از میان اعراب بادیه نشین و همچنین فلسطینی‌ها و شبه نظامیان خارجی دیگر جذب کرد. در تصاویری که از سربازان این واحد داعش منتشر شده آنها مجهز به موشکهای ضد هوایی دوش پرتابی هستند که می‌توانند هواپیماهای مسافربری را سرنگون کنند. براساس برآوردها ارتش داعش در منطقه سینای مصر بیش از هزار عضو دارد و این نیروها اعلام کرده‌اند که یک روز به اسرائیل نیز حمله خواهند کرد. این واحد وابسته به داعش مسئولیت سقوط هواپیمای مسافربری روسیه در تاریخ 31 اکتبر 2015 بر فراز شبه جزیره سینا را برعهده گرفت.

  2.  ارتش داعش در عربستان: این واحد وابسته به داعش نیز از سال 2014 تاکنون مسئولیت چندین حمله را برعهده گرفته و از پیروان خود خواسته تا نیروهای امنیتی و روحانیون وابسته به خاندان سلطنتی عربستان را بکشند. یک شبه نظامی وابسته به این گروه سال گذشته میلادی دست به حمله انتحاری در مسجدی در کشور کویت زد که بیش از 24 کشته برجای گذاشت. دولت عربستان تاکنون بیش از 1600 فرد پیرو این شاخه وابسته به داعش را دستگیر کرده است. این عدد نشان می‌دهد که پیام‌های این شاخه داعش در کشور عربستانی که به نوبه خود یک شکل سختگیرانه است از اسلام سنی را اجرا می‌کند طنین انداز شده است. در گزارش سرویس پژوهشی کنگره آمریکا عنوان شده است رهبران داعش مدعی هستند که خلافتی را ایجاد کرده‌اند که باید همه مسلمانان سنی با آن بیعت کنند و این چالشی مستقیم علیه مشروعیت رهبران عربستانی است که سال‌های زیادی مدعی نقش منحصر به فرد خود به عنوان رهبران سنی‌ها و حامیان یک تفسیر سلفی از اسلام سنی بوده‌اند.

 3.   ارتش داعش در لیبی: این ارتش بزرگترین ارتش وابسته به این گروه تروریستی است که براساس برآوردها بالغ بر شش هزار نیرو داشته که دولت متزلزل طرابلس را تهدید می‌کند. این واحد وابسته به داعش کنترل بخش‌های زیادی از اراضی لیبی را در دست دارد اما در مدت اخیر از سوی سربازان دولت لیبی که بخش عمده شهر سرت را باز پس گرفتند تحت فشار قرار گرفته است. همچنین این واحد داعش با حملات دیگر گروه‌های افراط گر رقیب نیز رو به رو است.

  4.  ارتش داعش در نیجریه: این گروه که از آن به عنوان بوکوحرام نیز یاد می‌شود یک گروه بسیار خشونت طلب است که تاکنون هزاران تن را در نیجریه کشته و بیش از یک میلیون نفر را نیز آواره کرده است.

5.    ارتش داعش در "منطقه خراسان": این شاخه وابسته به داعش در افغانستان در ابتدا تصور می‌شد که تنها آزار و اذیت‌های جزئی را در پی خواهد داشت اما تاکنون نشان داده که قابلیت جذب پیروانی که خواهان انجام کشتار و حمله هستند را داشته است. تاکنون صدها تن از شبه نظامیان سابق طالبان به شاخه داعش در افغانستان پیوسته‌اند و پایگاه داعش در عراق و سوریه از این شاخه حمایت مالی به عمل آورده است. در ابتدا برآورد شده بود که این شاخه داعش تنها چند صد نیرو دارد اما جدیدترین برآوردها حاکی از رشد تعداد نیروهای آن به سه هزار تن است. فرماندهی نظامیان آمریکایی در کابل که تا چندین ماه تهدید این شاخه داعش را نادیده می‌گرفت  اکنون اجازه پیدا کرده که مواضع متعلق به آن را که تهدیدی مستقیم علیه سربازان آمریکایی محسوب می‌شود، بمباران کند.

  6.  ارتش داعش در یمن: این واحد داعش در حال سرمایه‌گذاری بر وضعیت پرآشوب یمن و همچنین درگیری میان حوثی‌ها و دیگر گروه‌ها بوده و دست به چندین حمله علیه مساجد متعلق به شیعیان در یمن زده است.
منبع: ایسنا
ارسال نظر
نام:
ایمیل:
* نظر:
اخبار روز
ببینید و بشنوید
آخرین عناوین