|
|
امروز: جمعه ۰۲ آذر ۱۴۰۳ - ۲۲:۰۸
کد خبر: ۱۰۴۸۹۸
تاریخ انتشار: ۰۱ تير ۱۳۹۵ - ۱۵:۲۵
پرونده مربوط به این ساختمان و حکم دادگاه درحالی مطرح شده که دولت کانادا به دنبال بازسازی روابط خود با ایران است که در دولت قبلی این کشور قطع شده بود.
دادگاهی در کانادا دستور مصادره دو ساختمان متعلق به مراکز فرهنگی غیردولتی ایران در این کشور را به نفع قربانیان حوادث تروریستی آمریکا صادر کرد.

دادگاهی در اونتاریو به این مسأله پی برده است که خانه‌ای در خیابان شپرد، ساختمان تخلیه‌شده دیگری در اتاوا و دو حساب بانکی به دولت جمهوری اسلامی ایران تعلق دارد. از همین رو، هفته گذشته یک قاضی در تورنتو بحث‌های مطرح شده در ارتباط با مصونیت دولت ایران از مصادره اموال متعلق به خود را رد کرد و دستور داد این ساختمان به عنوان غرامت به قربانیان آمریکایی حوادث تروریستی اختصاص یابد.

پرونده مربوط به این ساختمان و حکم دادگاه درحالی مطرح شده که دولت کانادا به دنبال بازسازی روابط خود با ایران است که در دولت قبلی این کشور قطع شده بود.

طبق قوانین فدرال، قربانیان حملات تروریستی می‌توانند از دادگاه‌های کانادا برای مصادره اموال متعلق به ایران درخواست کنند. جان آدیر که وکالت تعداد از قربانیان حوادث تروریستی را برعهده دارد دراین باره گفت: «آنها (خانواده قربانیان) مسلما از نتایج رضایت دارند.»

در میان شاکیان این پرونده ادوارد تریسی و جوزف سیسیپیو به چشم می‌خورند که در دهه 1980 (1359) توسط حزب‌الله به اسارت گرفته شده بودند. در سال 2003 (1382) دادگاه‌های آمریکا 18.5 میلیون دلار به عنوان غرامت برای او درنظر گرفتند و این درحالی است که بستگان سیسیپیو در سال 2005 (1384) به دلیل مشکلات و ناراحتی‌های احساسی 91 میلیون دلار دریافت کردند.

دعوای حقوقی درمورد این ساختمان در نورث یورک از دو سال پیش آغاز شده است. در آن زمان نماینده‌ای از ایران در فرآیند دادگاه حضور نداشت اما اعلام کرد که ساختمان شماره 290 در خیابان شپرد غربی در تورنتو و ساختمان شماره 2 در خیابان رابینسون واقع در اوتاوا از لحاظ قانونی متعلق به دو موسسه فعال هستند و در اختیار دولت ایران قرار ندارد.

اسناد و مدارک حاکی از آن است که ساختمان نورث یورک در سال 2005 (1384) به مبلغ 827 هزار دلار توسط بنیاد فرهنگیان خریداری شده است که مدیریت آن بر عهده فاضل لاریجانی، رایزن فرهنگی وقت سفارت ایران در کانادا بوده است. درحال حاضر ارزش این ساختمان نزدیک به 1.3 میلیون دلار برآورد شده است.

ساختمان اتاوا نیز در سال 1998 (1377) توسط مرکز فرهنگی فاطمه به قیمت 1.6 میلیون دلار خریداری شد و در سال 2001 (1380) به بنیاد مبین انتقال یافت. طبق اسناد و مدارک محمدحسین عادلی، سفیر وقت ایران در کانادا مدیر این بنیاد بوده است. طبق برآوردها درحال حاضر ارزش این ساختمان نزدیک به 3 میلیون دلار است.

طبق اظهارات قاضی براون ایران همچنین دارای دو حساب بانکی است که غیردیپلماتیک تلقی می‌شود. یکی از این حسابها در اسکوتیوبانک با موجودی یک میلیون و 651 هزار و 942 دلار و حساب دیگر نیز در بانک آر.بی.سی با موجودی 333 هزار و 445 یورو است.

منبع: تسنیم
ارسال نظر
نام:
ایمیل:
* نظر:
اخبار روز
ببینید و بشنوید
آخرین عناوین