|
|
امروز: جمعه ۰۹ آذر ۱۴۰۳ - ۲۳:۳۷
کد خبر: ۱۰۴۷۹۱
تاریخ انتشار: ۰۱ تير ۱۳۹۵ - ۰۶:۴۰
یک پایگاه خبری آمریکایی گزارش داد: دولت اوباما نه تنها روسیه را به دلیل فروش سامانه اس 300 به ایران تحریم نمی‌کند، بلکه مانع از تحقیقات کنگره درباره استفاده نکردن رییس‌جمهور از این اختیاراتش می‌شود.
یک پایگاه خبری آمریکایی گزارش داد: دولت اوباما نه تنها روسیه را به دلیل فروش سامانه اس 300 به ایران تحریم نمی‌کند، بلکه مانع از تحقیقات کنگره درباره استفاده نکردن رییس‌جمهور از این اختیاراتش می‌شود.

به گزارش پایگاه خبری واشنگتن فیری بیکن، طبق قوانین آمریکا باراک اوباما، رییس‌جمهور این کشور اختیارات لازم برای این که فروش سامانه  دفاعی- موشکی اس ۳۰۰ روسیه به ایران را غیرقانونی اعلام کند و روسیه را در نهایت هدف تحریم قرار دهد، دارد.
 
اما دولت آمریکا از این اختیاراتش استفاده نمی‌کند و حتی به  کنگره اجازه نمی‌دهد تا علت این تصمیم را بررسی کند. این مسأله سبب شده است این اتهامات قوت بگیرد که دولت قوانین آمریکا را نادیده می‌گیرد و با فروش این سامانه به ایران موافقت می‌کند تا از توافق هسته‌ای سال گذشته میان ایران و گروه ۱+۵ محافظت کند.
 
استیو چابوت، عضو جمهوری‌خواه مجلس نمایندگان آمریکا که اولین‌بار تحقیقات درباره تمایل نداشتن دولت برای تحریم این قرارداد را آغاز کرد به واشنگتن فیری بیکن گفت که کاخ سفید هم‌چنان سوالات قانونگذاران در این زمینه را در نطفه خفه می‌کند و تلاش دولت‌های غربی برای توقف فروش تسلیحات را ناکام می‌گذارد.
 
دولت آمریکا در ۸ ژوئن، دو ماه پس از طرح اولین سوالات چابوت، به وی اطلاع داد که هنوز تصمیم نگرفته است که آیا از اختیار تحریم‌ همان گونه که طبق این قانون مشخص شده استفاده کند یا نه.
 
مقامات دولت آمریکا در پاسخ به واشنگتن فیری بیکن گفتند که موضع دولت هم‌چنان مثل گذشته است. مقامات آمریکایی نیز هم‌چنان از این که مشخص کنند آیا رییس‌جمهور قصد استفاده از قوانین کنونی این کشور برای غیرقانونی دانستن فروش این سامانه و تحریم روسیه را دارد، سرباز می‌زنند.
 
بر اساس این گزارش، طبق قانون ۱۹۹۲ منع اشاعه تسلیحات ایران – عراق، رییس‌جمهوری آمریکا می‌تواند هرگونه فروش تسلیحات پیشرفت متعارف از سوی هر کشوری به ایران را تحریم کند.
 
مقامات آمریکا پاسخ نمی‌دهند که چرا باوجود گذشت چند ماه از این که روسیه اعلام کرد در خصوص قرارداد سامانه اس ۳۰۰ با ایران به نتیجه رسیده است، هم‌چنان این قانون مورد بی‌توجهی قرار می‌گیرد.
 
وزارت امور خارجه آمریکا که از سوی کاخ سفید ملزم به پاسخگویی به چابوت شده بود، اعلام کرده بود اگرچه دولت نسبت به فروش اس ۳۰۰ به ایران نگران است، هنوز برای اقدام در این زمینه آماده نیست. یک مقام وزارت امورخارجه به واشنگتن فیری بیکن گفت که دولت هنوز به نتیجه نرسیده است که چگونه به این قرارداد واکنش نشان دهد.
 
این مقام آمریکایی علاوه بر این گفت:‌ ما هنوز گزارش‌های مربوط به انتقال این سامانه موشکی پیشرفته روس به ایران را از نزدیک دنبال می‌کنیم. ما هنوز تصمیم نگرفته‌ایم که آِیا این اقدام، در صورت انجام و تکمیل شامل اقدامی از سوی مقامات آمریکا می‌شود یا نه.
 
به گزارش این پایگاه خبری آمریکایی، قانونگذاران نیز هم‌چون خبرنگاران ماه‌هاست تلاش می‌کنند تا پاسخی از دولت درباره قرارداد فروش اس ۳۰۰ بگیرند اما مقامات آمریکایی حتی توضیحی درباره علت این که دولت از اختیارش برای تحریم استفاده نکرده است، ارائه نداده‌اند. چابوت در سوالات اولیه خود با تکیه بر ادعاهای بی‌اساس غرب و آمریکا علیه برنامه هسته‌ای کشورمان گفته بود: این سامانه به میزان قابل توجهی ظرفیت دفاعی ایران را افزایش می‌دهد که موانعی جدید بر سر راه تلاش‌های ما برای حذف تهدید سلاح هسته‌ای ایران است.
 
او در ادامه وضع تحریم‌هایی علیه روسیه برای جلوگیری از انتقال این سامانه خطرناک یا دیگر تسلیحات روسیه به ایران را خواستار شد.
 
یک مشاور سیاسی خارجی که در این موضوع با کنگره همکاری می‌کند، گفت:‌ مقامات دولت آمریکا در حال مقابله با استفاده از قوانین این کشور برای غیرقانونی دانستن این قرارداد هستند تا مانع از این شوند که ایران از توافق هسته‌ای پیروی نکند.
 
وی ادامه داد:  به نظر می‌آید دولت اوباما به ایران اجازه می‌دهد که هرکاری می‌خواهد انجام دهد، ‌ تا آن‌جا که سلاح‌هایی کسب کند که توازن نظامی را در خاورمیانه بر هم می‌زند و این کار را تنها برای حفظ توافق هسته‌ای انجام می‌دهد.
منبع: ایسنا
ارسال نظر
نام:
ایمیل:
* نظر:
اخبار روز
ببینید و بشنوید
آخرین عناوین