کد خبر: ۱۰۴۴۳۹
تاریخ انتشار: ۳۰ خرداد ۱۳۹۵ - ۱۱:۰۴
یکی از سؤالاتی که برای برخی داوطلبان در هنگام انتخاب رشته مطرح می‌شود این است که آیا ثبت‌نام و پذیرش در نوبت دوم،باعث محرومیت از شرکت در آزمون در سال آینده می شود؟
فرآیند انتخاب رشته در آزمون کارشناسی ارشد ناپیوسته سال 95 از امروز، یکشنبه 30 خردادماه از طریق سایت سازمان سنجش آموزش کشور به نشانی www.sanjesh.org آغاز می‌شود و تا روز چهارشنبه دوم تیرماه ادامه دارد. در فرآیند انتخاب رشته‌ تحصیلی نکات کوچک اما کلیدی وجود دارد که توجه به آن‌ها داوطلبان را در انتخاب بهتر کمک می‌کند.
آزمون

یکی از سؤالاتی که برای برخی داوطلبان در هنگام انتخاب رشته مطرح می‌شود این است که آیا ثبت‌نام و پذیرش در نوبت دوم،باعث محرومیت از شرکت در آزمون در سال آینده می شود؟

حسین توکلی مشاور عالی سازمان سنجش آموزش کشور در پاسخ به این سوال به خبرنگار ایسنا گفت:داوطلبی که در نوبت دوم(دوره شبانه) یا موسسات غیر انتفاعی و پردیس‌های خودگردان پذیرش شود اما ثبت‌نام نکند،می‌تواند در آزمون سراسری سال آینده نیز شرکت کند و از شرکت در آزمون محروم نمی‌شود،حتی چنانچه داوطلبی در یکی از دوره‌های شهریه پرداز(دوره‌های شبانه،موسسات غیر انتفاعی و پردیس‌های خودگردان)،پذیرش شود و ثبت‌نام کند،چنانچه قصد انصراف از تحصیل داشته باشد،می تواند پس از تسویه حساب مجددا در آزمون سال بعد شرکت کند. در حالی که طبق قوانین موجود،چنانچه داوطلبی در آزمون‌های کارشناسی و کارشناسی ارشد نوبت اول(دوره های روزانه) پذیرش شود اما برای ثبت‌نام اقدام نکند،از شرکت در آزمون سال آینده محروم می‌شود،

ویرایش اطلاعات در زمان انتخاب رشته

یکی از مشکلاتی که بسیاری از داوطلبان ارشد با آن رو به رو هستند،این است که برخی از اطلاعاتی که هنگام ثبت‌نام وارد سیستم کرده‌اند با حقیقت مغایرت دارد،در این شرایط داوطلب ضرورت دارد هنگام انتخاب رشته  گزینه «اطلاعات (معدل،رشته و محل تحصیل دوره کارشناسی) مورد تایید نبوده و دارای مغایرت است » را انتخاب کنند و نسبت به اصلاح اطلاعات خود اقدام نمایند.در غیر این صورت داوطلب از پذیرش در این آزمون و آزمون سال بعد محروم خواهد شد و حق هرگونه اعتراضی از وی سلب می گردد.

نکاتی که داوطلبان رزمنده و ایثارگر باید به آن توجه کنند

بر اساس قانون جامع خدمات رسانی به ایثارگران 25درصد از ظرفیت پذیرش به رزمندگان و ایثارگران به شرط کسب حدنصاب علمی(کسب حداقل 70 درص نمره آخرین فرد پذیرفته شده در گزینش آزاد توسط ایثارگران و کسب حداقل 80 درصد نمره آخرین فرد پذیرفته شده در گزینش آزاد توسط رزمندگان ) اختصاص خواهد یافت.

داوطلبانی که از سال 1368 تا کنون یک بار با سهمیه رزمندگان در مقطع کارشناسی آزمون سراسری پذیرفته شده‌اند،در صورتی که حداقل 12 ماه حضور داوطلبانه در جبهه‌های نبرد حق علیه باطل داشته باشند می تواند از این سهمیه استفاده کنند.

آن دسته از داوطلبانی که با استفاده از سهمیه رزمندگان یک بار در دوره کاردانی و یک بار هم در دوره کارشناسی ناپیوسته پذیرفته شده‌اند،درصورتی که دارای حداقل مدت 18 ماه حضور داوطلبانه در جبهه‌های نبرد حق علیه باطل باشند در این آزمون با سهمیه رزمندگان گزینش می شوند.

نکات مهم درمورد رتبه اول دوره‌های کارشناسی دانشگاه‌ها و موسسات آموزش عالی

براساس مفاد آیین‌نامه پذیرش با آزمون استعدادهای درخشان در دوره کارشناسی و کارشناسی ارشد ،آخرین تغییرات این آیین‌نامه به شرح زیر است:

برگزیدگان رتبه‌های اول تا پانزدهم مرحله نهایی المپیادهای علمی- دانشجویی با معرفی مرکز المپیاد با کسب حد نصاب علمی حداقل 90 درصد نمره آخرین فرد پذیرفته شده در هر کدمحل تحصیل توسط سازمان سنجش به صورت مازاد بر ظرفیت به یکی از دانشگاه‌ها معرفی می‌شود.

دانشجویان نمونه کشوری رتبه‌های نهایی اول تا سوم جشنواره های خوارزمی، جوان خوارزمی، رازی، ابن سینا و فارابی و همچنین دانش‌آموختگان رتبه اول دوره کارشناسی به شرط کسب حد نصاب علمی برابر 90 درصد نمره آخرین فرد پذیرفته شده.

دانش‌آموختگان رتبه اول دوره کارشناسی دانشگاه‌ها و موسسات آموزش عالی که براساس مفاد آیین‌نامه ادامه تحصیل فارغ‌التحصیلان رتبه اول دوره کارشناسی که در این آزمون ثبت‌نام و شرکت نموده‌اند در صورت احراز حد نصاب علمی لازم و سایر شرایط گزینش.

سازمان سنجش حداکثر معادل 10 درصد در هر کدرشته محل تحصیل دوره بالاتر را براساس اولویت نمره و انتخاب رشته متقاضیان به حائزین شرایط اختصاص خواهد داد.

چند نکته کلیدی

1.با توجه به اینکه تغییر رشته، تغییر گرایش و انتقال دانشجویان در مقطع کارشناسی ارشد در حیطه وظایف سازمان سنجش‌آموزش کشور نبوده و هیچ‌گونه اقدامی نیز از سوی این سازمان میسر نیست، به داوطلبان توصیه می‌شود هنگام انتخاب‌رشته خود دقت لازم را به عمل آورند.

2.داوطلبان برای اطلاع از میزان شهریه‌های ثابت و متغیر دوره‌ها و رشته‌های مختلف تحصیلی در دانشگاه‌های مجری به پایگاه اینترنتی دانشگاه‌ها و موسسات آموزش عالی پذیرنده دانشجو مراجعه نمایند.

3.دانشگاه‌ها و موسسات آموزش عالی مجری دوره‌های نوبت دوم از ارائه خوابگاه، سرویس ایاب و ذهاب و مسائل رفاهی معذور هستند لذا به داوطلبان توصیه می شود انتخاب خود را بومی نموده و کدرشته‌های شهر محل سکونت خود را انتخاب نمایند.

4.داوطلبان در صورت لزوم می‌توانند از طریق سیستم پاسخگویی اینترنتی سازمان سنجش آموزش کشور و یا صندوق پستی 4378_15875روابط عمومی سازمان سنجش آموزش کشور،با ارسال مدارک مستند مکاتبه نموده و یا با شماره تلفن 42163_021 تماس حاصل نمایند.



منبع: ایسنا
ارسال نظر
نام:
ایمیل:
* نظر:
اخبار روز
ببینید و بشنوید
آخرین عناوین