|
|
امروز: شنبه ۰۳ آذر ۱۴۰۳ - ۰۹:۵۴
کد خبر: ۱۰۳۸۸۸
تاریخ انتشار: ۲۶ خرداد ۱۳۹۵ - ۱۶:۴۶
رسانه های کشور چین در گزارش های خود اجرای این طرح اقتصادی را در نوع خود مهم، بی سابقه و آن را نشانه ای از تحکیم روابط اقتصادی دو کشور توصیف کرده اند.
تبدیل منطقه آزاد قشم به هاب (قطب) منطقه و قطب دریایی خلیج فارس در بخش ذخیره‌سازی نفت و فرآورده های نفتی که قرار است با همکاری یک شرکت ماشین سازی اراک از شرکت های زیر مجموعه موسسه و شرکت های چینی عملیاتی شود، مورد توجه و استقبال گرم رسانه های گروهی چین قرار گرفته است.

رسانه های کشور چین در گزارش های خود اجرای این طرح اقتصادی را در نوع خود مهم، بی سابقه و آن را نشانه ای از تحکیم روابط اقتصادی دو کشور توصیف کرده اند.

گزارش های منتشر شده تصریح کرده اند که این موضوع نشان دهنده آن است که ایران و چین بعد از برجام نیز قصد توسعه و گسترش همکاری های خود را دارند.

روزنامه «مردم» ارگان اصلی حزب حاکم چین نوشته است که چین و ایران توافقنامه ای را برای ساخت یک پایانه مشترک نفتی امضا کرده اند که در نوع خود قابل توجه است.

تلویزیون مرکزی چین نیز در گزارشی به همکاری های دوطرف در عرصه انرژی پرداخته و آورده است که این پایانه قرار است در جزیره قشم در جنوب خلیج فارس ساخته شود.

خبرگزاری «شینهوا» و تارنمای «چاینا ارگ» نیز از این قرارداد به عنوان تازه ترین گام دو کشور در زمینه توسعه همکاری های انرژی و نفت و گاز یاد کرده اند.

بر اساس این گزارش ها قرار است با همکاری دو طرف، جزیره قشم به یک پایگاه بسیار مهم ذخیره و تولید نفت تبدیل شود.

ارزش قرارداد ٥٥٠ میلیون دلار اعلام شده و آمده است که شرکت ماشین سازی اراک ایران و بزرگترین موسسه صنایع سنگین چین آن را امضا کرده اند و بر مبنای آن قشم به بزرگترین پایگاه ذخیره سازی نفت در منطقه تبدیل خواهد شد.

روزنامه «مردم» می نویسد که به دنبال پایان مرحله اول ساخت این پایانه، قشم می تواند ١٠ میلیون بشکه نفت خام را ذخیره کند.

گزارش ادامه می دهد: با اجرای این طرح نفتکش هایی با ١٤٠ متر عمق قادر خواهند بود تا ٣٠ میلیون بشکه نفت را در خود جای دهند و در این پایانه پهلو بگیرند.

گزارش ها همچنین پیش بینی کرده اند که عواید مربوط به این طرح در هر سال نزدیک ٣٠٠ میلیون دلار خواهد بود.
رسانه های چین از قشم به عنوان بزرگترین جزیره در ایران و خلیج فارس نام برده اند که با یک هزار و ٤٩١ کیلومتر مربع در شمال تنگه هرمز واقع است و همه نفتکش های عبوری در خلیج فارس می بایست از کنار آن عبور کنند.

گفتنی است، قرارداد همکاری مزبور اوایل هفته جاری توسط مدیران موسسه صندوق ذخیره فرهنگیان، مدیران شرکت ماشین سازی اراک و مدیران شرکت «جینگ گانگ» بزرگترین شرکت فلزساز چین در شهر بندری شانگهای امضا شد که موسسه صندوق ذخیره فرهنگیان نیز به عنوان یکی از حامیان مالی در این طرح بزرگ مشارکت دارد.

قرارداد یاد شده ١٠ ساله بوده و در چند مرحله اجرای آن صورت می گیرد که در مرحله نخست ذخیره سازی ١٠ میلیون بشکه نفت در دستور کار قرار گرفته است. این ترمینال نفتی، یک قرارداد اجاره ١٠ ساله نیز در کنار خود خواهد داشت که با اجاره مخازن نفتی، می تواند سالانه ١٢٠ تا ١٥٠ میلیون دلار که قابلیت افزایش تا ٣٠٠ میلیون دلار را داراست، برای فرهنگیان عضو موسسه سودآوری و برای کشور نیز ارز آوری به همراه داشته باشد.

ارسال نظر
نام:
ایمیل:
* نظر:
اخبار روز
ببینید و بشنوید
آخرین عناوین