|
|
امروز: شنبه ۰۳ آذر ۱۴۰۳ - ۰۰:۵۳
کد خبر: ۱۰۳۵۵۵
تاریخ انتشار: ۲۵ خرداد ۱۳۹۵ - ۰۵:۲۰
بی‌بی‌سی در گزارشی از تلاش عربستان سعودی برای تقویت اتحاد هفتاد ساله‌اش با آمریکا خبر داد.
 بی‌بی‌سی در گزارشی از تلاش عربستان سعودی برای تقویت اتحاد هفتاد ساله‌اش با آمریکا خبر داد.

 عمر اتحاد آمریکا و عربستان سعودی به هفت دهه می‌رسد؛ اما این دوستی سال پر فراز و نشیبی را پشت سر گذاشته است. خشم عربستان نسبت به آمریکا به دلیل دستیابی ایران به توافق هسته‌ای، اظهار نظر باراک اوباما در مورد متحدانی که به دنبال سوءاستفاده هستند، تهدید آمریکا برای فروش 750 میلیارد دلار از اوراق قرضه خزانه‌داری این کشور بوسیله عربستان و خطاب کردن سعودی‌ها با عنوان «تفاله سلطنتی» نمونه‌هایی از تهدیدات و لفاظی‌هایی است که در سال گذشته بین این دو متحد رد و بدل شد.

علی‌رغم تبادل تمام این حرف‌ها، «محمد بن سلمان،» جانشین ولیعهد عربستان با پیام جدیدی به آمریکا می‌آید: ممکن است بیش از این به ما یا نفتمان نیاز نداشته باشید؛ اما کشور ما می‌تواند یک گزینه مناسب برای سرمایه‌گذاری باشد.

محمد بن سلمان به دنبال روابط عمیق‌تر اقتصادی با دوست و متحد قدیمی خود است. وی در اقدامی غیر معمول برای به بحث گذاشتن نظر خود با مقامات اجرائی آمریکا به واشینگتن می‌رود. وی در جلساتی در «وال‌استریت» نیویورک و «دره سیلیکون» کالیفرنیا به منظور جذب سرمایه‌گذاری شرکت می‌کند. این دیدار تنها یک هفته پس از اینکه عربستان طرح خیالی «چشم‌انداز 2030» را مطرح کرد، صورت می‌گیرد.

از زمان به تخت نشستن پادشاه سلمان تغییرات زیادی در پادشاهی عربستان صورت گرفته است. چندین بار تغییراتی در کابینه انجام شده و تمام اینها تصویری بی‌ثبات از این کشور ارائه داده است.

محمد بن سلمان پس از دستیابی ایران به توافق هسته‌ای قصد دارد به آمریکا ثابت کند این عربستان است که آمریکا باید در منطقه روی آن حساب کند و با آن متحد شود. برخی از مقامات آمریکایی در جلسات خصوصی خود اعلام کردند ایران گزینه‌ای است که می‌توان در منطقه با آن متحد شد. آنها بر این باورند که ایران قابلیت تبدیل شدن به یک کشور دموکرات را دارد، در حالیکه پادشاهی سعودی بسیار محافظه کار است و امکان تغییر کمتری دارد.

عربستان سعودی در تلاش است تا ایران را از لحاظ اقتصادی و نظامی در شرایط پیش از توافق هسته‌ای قرار دهد. فعالیت‌های نظامی عربستان کشور همسایه‌اش -یمن- را در شرایط دشواری قرار داده است. عربستان سعودی در سال گذشته بیشترین هزینه‌ را در زمینه نظامی داشته است.

باراک اوباما -رئیس‌جمهور آمریکا- ممکن است از عربستان انتقاد کند؛ اما حرف و عمل وی با هم در تناقض است. در سال 2010 دولت اوباما مجوز فروش اسلحه به عربستان را تا سقف 60 میلیارد دلار صادر کرد.

امروزه تعداد مواردی که دموکرات‌ها و جمهوری‌خواهان بر آن توافق دارند بسیار کم است؛ اما در انتقاد از پادشاهی عربستان با هم تفاهم دارند. حتی مقامات آمریکایی همیشه به کسانی که از کاخ سفید دیدن می‌کنند، می‌گویند اغلب عاملان حملات 11 سپتامبر عربستانی بودند نه ایرانی.
ارسال نظر
نام:
ایمیل:
* نظر:
اخبار روز
ببینید و بشنوید
آخرین عناوین