کد خبر: ۱۰۱۶۷۲
تاریخ انتشار: ۱۴ خرداد ۱۳۹۵ - ۲۱:۱۷
فرانز میشل ملبین نماینده ویژه اتحادیه اروپا در امور فغانستان نیز در این نشست گفت: هرچند وضعیت حقوق بشری در افغانستان شکننده است؛ اما مهم است که حکومت وحدت ملی تعهداتش را در این زمینه با جدیت پیگیری کند.
  سرور دانش معاون دوم رئیس‌جمهور افغانستان می‌گوید که احکام اعدام بیش از ۷۰۰ نفر که به دلیل ارتکاب جرایم مختلف از سوی محاکم این کشور صادر شده، در انتظار دستور محمد اشرف‌غنی رئیس‌جمهور این کشور می‌باشد.

 سرور دانش معاون دوم رئیس‌جمهور افغانستان میگوید که احکام اعدام بیش از 700 نفر که به دلیل ارتکاب جرایم مختلف از سوی محاکم این کشور صادر شده، در انتظار دستور محمد اشرف‌غنی رئیس‌جمهور این کشور می‌باشد.
 
دانش، این موضوع را امروز در دومین نشست گفتگوی حقوق بشری میان افغانستان و اتحادیه اروپا که در کابل برگزار شده بود، بیان کرد.
 
وی با بیان اینکه احکام اعدام بیش از 700 زندانی محکوم به اعدام، در انتظار دستور رئیس‌جمهور افغانستان قرار دارد، گفت که امضای این احکام از سوی اشرف‌غنی، به نوع جرم بستگی دارد و وی تا کنون حکم چند فرد مختلف را امضا کرده است.
 
دانش افزود: مجازات اعدام بدون شک، سنگین‌ترین جزا است و باعث از بین رفتن حیات و زندگی یک انسان می‌شود هر چند مجرم باشد.
 
معاون رئیس‌جمهور افغانستان تصریح کرد: قرار است با تعدیل در قانون جزا، در آینده موارد حکم اعدام از آنچه که اکنون است، محدودتر و کمتر شود و اکثریت جرایم که اکنون در قانون جزاء مجازات اعدام برایش پیش‌بینی شده است به حبس ابد تبدیل می‌شود؛ چیزی که فعلا در قانون جزا وجود ندارد.
 
به گفته این مقام ارشد حکومت وحدت ملی افغانستان، احکام اعدام در موارد بسیار خاص که در آن امنیت مردم  و جان مردم در خطر باشد، قتل عام، کشتار جمعی، انفجار توام با قتل و جرایمی که درنتیجه آن، اراضی کشور تحت تسلط دشمن قرار بگیرد، قابل اجرا است.
 
سرور دانش اظهار داشت: حکومت افغانستان،  کاهش شمار احکام اعدام و تبدیل آن به حبس را بخاطر تقویت حقوق بشر در کشور اتخاذ کرده است و حکومت برای اجرای تعهداتش در قبال حفظ و حمایت از حقوق بشر اراده جدی دارد.
 
فرانز میشل ملبین نماینده ویژه اتحادیه اروپا در امور فغانستان نیز در این نشست گفت: هرچند وضعیت حقوق بشری در افغانستان شکننده است؛ اما مهم است که حکومت وحدت ملی تعهداتش را در این زمینه با جدیت پیگیری کند.
 
وی افزود: حقوق زنان و کودکان، مجازات اعدام، شکنجه، دسترسی به عدالت، آزادی بیان و حقوق افراد آسیب‌پذیر جامعه و معلولین، از مواردی است که حکومت افغانستان باید آن را در صدر کارهایش قرار دهد.
 
ملبین افزود: اتحادیه اروپا متعهد است تا حکومت افغانستان را در راستای تأمین حقوق بشر کمک کند.
 
دولت افغانستان حدود یک ماه پیش تصمیم گرفت تعدادی از افراد طالبان را مجازات اعدام کند و غنی به سرعت این موضوع را عملی کرد، اجرای حکمی که با حمله افراد طالبان به چند قاضی در پایتخت این کشور پاسخ داده شد.

منبع: میزان
ارسال نظر
نام:
ایمیل:
* نظر:
اخبار روز
ببینید و بشنوید
آخرین عناوین