|
|
امروز: دوشنبه ۰۵ آذر ۱۴۰۳ - ۲۲:۲۵
»
کد خبر: ۱۰۱۱۱
تاریخ انتشار: ۱۸ آبان ۱۳۹۲ - ۱۲:۲۲
دیپلمات های اردن، امارات متحد عربی، مصر، کویت، با مقامات رژیم صهیونیستی دیدارهایی داشته که محتوی آنها نگرانی و تشویش طرف ها از مذاکرات آتی آمریکا ایران بود.
کارشناسان سیاسی و امور بین الملل همواره 3 لابی صهیونیست ها، کشورهای عربی و سلطنت طلبان آمریکایی را موانع برقرار روابط میان ایران و آمریکا می دانند.
اما در این 3 گروه، سران کشورهای عربی در ایجاد تنش میان ایران و آمریکا نقش دیرینه و پایداری را ایفا می کنند به طوری که لابی های اعراب در روزهای اخیر تحرکات بیشتری از خود نشان داده و انتقادهایشان را روانه دولتمردان آمریکایی کرده اند.
دولت عربستان در چند هفته اخیر با رفتارها و برخی از اعمالش نشادن داد که لابی های عربی در منطقه هرگونه توافقی را که افزایش نفوذ ایران در حیات خلوتشان را پیش بینی کند؛ از بین می برند و با کمک به القاعده و گروه های تندرو سُنی، ترس خود را از مذاکرات احتمالی و روابط میان ایران و آمریکا نشان داده اند.
از سویی دیگر امیر"بندر بن سلطان" که ریاست سازمان اطلاعات عربستان را بر عهده دارد طی دیدارش با نمایندگان کشورهای اروپایی از رویکرد تازه آمریکا با عربستان گله گذاری کرده و می گوید: رابطه ما با آمریکا به 2 دلیل دستخوش تیرگی شده است. اول اینکه آمریکا در قبال بحران سوریه نتوانسته نقش پررنگی را ایفا کند و بشار اسد همچنان در قدرت بوده و سیاست های خود را اجرا می کند و دوم اینکه مقامات آمریکایی خواهان ترمیم رابطه با ایران به عنوان کشوری هستند که سوء نیتشان را بارها به ما نشان داده است.
گفتگوی تلفنی بین اوباما و روحانی آنچنان که در کشورهای عرب تاثیر گذار بود؛ در روابط آمریکا و ایران پررنگ نشد و از سویی دیگر آنچنان دلهره را برای اعراب به ویژه شیوخ عربستان به وجود آورد که روزنامه بحرینی "الوطن" در یادداشتی عنوان کرد: "اعتمادی بین شورای همکاری خلیج(فارس) و ایالات متحده آمریکا وجود ندارد و اتحاد راهبردی برای همیشه از دست رفته است."

به همین منظور بود که "الشرق الاوسط" نیز از عبدالرحمان الراشد، روزنامه نگاری که به خانوداه سلطنتی نزدیک است؛ یاداشتی را منتشر کرد که درآن می نویسد: "بدون حمایت آمریکا و بدون موضع سرسخت اش علیه ایران، کشورهای خاورمیانه نمی توانند؛ با ایران مقابله کنند."
مطمئنا افزایش قدرت ایران درخاورمیانه منجر به قدرت گرفتن شیعیان خواهد شد و برخی از اعراب و سعودی ها که منشاء آزار و اذیت و تنش میان مسلمین و شیعیان هستند؛ دچار تزلزل خواهند شد. از سویی دیگر نفوذ عربستان به کشورهایی همچون عراق به شدت کاهش یافته و این کشور ق"طعا  به حیات خلوت روحیانیون شیعه تبدیل می شود به همین جهت است که عراق هم تهدیدی  تازه برای عربستان خواهد بود.
سوریه نیز با افزایش قدرت ایران در منطقه تهدید تازه عربستان می شود و می تواند خطری دیگر برای عربستان به شمار برود.
انچه مهم ارزیابی می شود لغو تحریم  برای ایران موقعیت اقتصادی بسیار خوبی را ایجاد می کند و این برای عربستان که همواره متکی به نفت است بسیار خطرناک بوده و کمرنگی عربستان در میان اعراب را به همراه خواهد آورد.
آنچه مهم ارزیابی می شود تغییر جایگاه و افزایش قدرت ایران در منطقه است که آمریکا با برقراری روابطش با کشورمان، زنگ خطر را برای اعراب به ویژه عربستان به صدا دآورده  و سفیر عربستان را بر آن داشت تا بارها از آمریکا درخواست شفاف کردن مواضع اش در قبال ایران را داشته باشد.
از سویی دیگر دیپلمات های اردن، امارات متحد عربی، مصر، کویت، با مقامات رژیم صهیونیستی دیدارهایی داشته که محتوی آنها نگرانی و تشویش طرف ها از مذاکرات آتی آمریکا ایران بود.
سران عرب می دانند که لغو تحریم ها و نبود حمایت های آمریکا، جایگاهشان  را با قدرتمندی  ایران به خطر خواهد انداخت و این جمهوری اسلامی ایران است که به زودی در منطقه حاکم شده و ثبات خاورمیانه را با سیاست ها و خواسته های خود تظیم و اجرا خواهد کرد.

ارسال نظر
نام:
ایمیل:
* نظر:
اخبار روز
ببینید و بشنوید
آخرین عناوین