کد خبر: ۱۰۰۹۵۳
تاریخ انتشار: ۱۰ خرداد ۱۳۹۵ - ۱۳:۴۹
تهیه‌کننده برنامه «خندوانه» در پایان در پاسخ به این سوال که پیش از این هم شائبه‌ای در مورد دریافت وجه در مقابل دعوت از مسئولان مترو مطرح شده بود، این‌طور پاسخ داد: «من در آن دوره تهیه‌کننده نبودم
 روزنامه شهروند نوشت: درحالی‌ که تلویزیون همواره داعیه‌دار فرهنگ‌سازی درکنار سرگرمی بوده، دیروز خبری منتشر شد مبنی بر درخواست ٨٠٠میلیونی «خندوانه» از اهالی قلم. رقمی که ممکن است برای وزارت ارشاد قابل تأمل یا حتی چانه‌زنی باشد، اما درحوزه کتاب و فروش کتاب اصولا بی‌معنی است. این خبر با این شایعه همراه بود که تهیه‌کننده خندوانه چنین رقمی را به مسئولان فرهنگی وزارت ارشاد پیشنهاد داده است. با این حال سیدعلی احمدی، تهیه‌کننده برنامه «خندوانه» در گفت‌وگو با «شهروند» این شایعه را تکذیب کرد و گفت: اساسا نه‌تنها این موضوع تکذیب می‌شود، بلکه هرگونه مطالبه پول و هرگونه مراوده مالی ازسوی عوامل برنامه خندوانه با هر سازمان، نهاد و شخصی تحت هر عنوانی تکذیب می‌شود.

او در ادامه سخنانش با بیان این‌که افرادی که از الفبای برنامه‌سازی مطلع هستند، می دانند در صداوسیما مراودات این‌گونه نیست، افزود: مراودات این‌طور است که مجموعه‌ها با سازمان و مدیران ارشد شبکه‌ها یا معاونت سازمان توافق می‌کنند. همان‌طور که ارشاد هم با آقای پورمحمدی معاونت سابق سازمان صداوسیما توافق کرده بود و بعدا به ما ابلاغ می‌شود که چه کاری انجام بدهیم».

احمدی در ادامه افزود: تا آن‌جا که من مطلعم، این توافقی بوده که بین معاونت محترم فرهنگی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی و معاونت وقت سیما آقای پورمحمدی انجام شده بود. این دوستان از میزان حضور مخاطب در محل جدید نمایشگاه نگران بودند و بنابراین گفت‌وگویی میان صداوسیما و وزارت فرهنگ و ارشاد صورت گرفته بود تا برنامه‌های مختلف صداوسیما در برنامه‌های خود میان برنامه‌هایی درباره نمایشگاه داشته باشند. شبکه نسیم همچنین قراردادی داشته و از شبکه به ما ابلاغ شد کارهایی در این زمینه انجام دهیم و ما هم به تعهداتمان عمل کردیم».

تهیه‌کننده برنامه «خندوانه» در پایان در پاسخ به این سوال که پیش از این هم شائبه‌ای در مورد دریافت وجه در مقابل دعوت از مسئولان مترو مطرح شده بود، این‌طور پاسخ داد: «من در آن دوره تهیه‌کننده نبودم اما باز هم می‌گویم مدل در تلویزیون ثابت است و در آن دوره هم عوامل خندوانه مستقیما وارد بحثی نشده‌اند».

این جملات درحالی عنوان می‌شود که مشاور معاونت فرهنگی ارشاد روز گذشته به فارس گفته بود: «آنها این مطلب را عنوان کردند، ولی ما موافقت نکرده‌ایم و درحال رایزنی برای کاهش این مبلغ هستیم.» و البته عنوان نکرده که این رایزنی به چه علتی خواهد بود؟ چون نمایشگاه کتاب تمام شده و شاید مقصود دعوت از اهالی قلم درطول برنامه‌های رایج بوده است.

نیکنام حسین‌پور مشاور منابع و امور انسانی معاونت فرهنگی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی در گفت‌وگو با فارس، در پاسخ به این‌که شنیده شده ارشاد برای حضور در این برنامه طلب ۸۰۰‌میلیون داشته، درست است یا نه آن را تکذیب کرد و این درخواست را مربوط به طرف مقابل دانست و گفت: «درحال بحث هستیم. آنها این مطلب را عنوان کردند، ولی ما موافقت نکرده‌ایم. درحال رایزنی برای این مبلغ هستیم تا درحد ظرفیت‌های استفاده شده پرداخت صورت گیرد.» او در پایان درپاسخ به این سوال که مدنظر ارشاد چه رقمی است و آیا این مبلغ را پرداخت خواهید کرد، گفته بود: «هنوز برای عدد به جمع‌بندی نرسیده‌ایم، درحال رایزنی هستیم.» تمام این رقم‌ها درحالی عنوان می‌شود که تهیه‌کننده «خندوانه» عنوان کرده به‌عنوان برنامه‌ساز در این مورد دخالتی ندارد. درهرحال باید منتظر واکنش بازرگانی صداوسیما برای پاسخ گفتن به این شبهه بود.

فاکتور 800 میلیونی «خندوانه» روی میز ارشاد

خبرگزاری آنا نیز در این باره نوشت: هنوز واکنشی از خانه کتاب در پاسخ به برخوردهای نامناسب دست‌اندرکاران برنامه خندوانه با 300 نویسنده و ناشر داده نشده است و با وجود نارضایتی میهمانان، خندوانه از ارشاد مطالبه 800 میلیون تومانی دارد.

به گزارش قانون به نقل ازآنا:  300تن از اهالی قلم و نشر که روز 19 اردیبهشت‌ماه برای شرکت در برنامه خندوانه از سوی خانه کتاب و ارشاد راهی استودیو ضبط این برنامه شده بودند، با برخوردهای آزاردهنده‌ای روبرو شدند و انتظار داشتند مدیران فرهنگی در حمایت از آن‌ها اقدام کنند، اما نه تنها تا کنون اقدامی صورت نگرفته، بلکه خندوانه 800 میلیون تومان در ازای این حضور می‌خواهد.

قرنطینه شدن نزدیک به 11 ساعت اهالی نشر و قلم، گرما و تشنگی، برخوردهای تند و نامناسب برخی از کارکنان این برنامه تلویزیونی، رعایت نشدن شأن میهمانان فرهنگی در تراکم میهمانان عادی و ... از جمله مواردی بوده که نویسندگان و ناشران حاضر در برنامه خندوانه از آن ناراضی بودند و حتی آن‌ها را به ترک استودیو (یا همان سوله‌های ضبط برنامه که خارج از بافت شهری هستند) واداشته، از جمله موارد نارضایتی آنان بوده است.

پیش از این مجید غلامی جلیسه، مدیرعامل خانه کتاب ،‌ درباره اتفاقاتی که در طول این برنامه رخ داده گفته بود: «من هم گزارش‌های ناراحت کننده‌ای در این خصوص شنیده‌ام زیرا پای آبروی خانه کتاب و جامعه اهل قلم و نشر به میان است.«

وی درباره روند برنامه‌ریزی این رویداد،‌ توضیح داد: «خانه کتاب مجری این طرح نبوده است؛ بلکه تصمیم از سوی معاونت امور فرهنگی وزارت ارشاد گرفته شده و تنها از خانه کتاب خواسته‌اند با استفاده از اطلاعات اهالی قلم و نشر که در اختیار دارد، کار دعوت از 300 نفر را به عهده بگیرد.»

وی ضمن بیان این مطلب که گزارش چند تن از کارکنان خانه کتاب که در این سفر نویسندگان و اهالی نشر را همراهی می‌کردند، حکایت از نامناسب بودن شرایط و نارضایتی‌ها داشت، خاطر نشان کرد: «متاسفانه از آنجا که گوشی‌های همراه این جمع در بدو ورود به محل ضبط از آن‌ها گرفته شده بود، امکان تماس و اطلاع از شرایط را نداشتیم.»

مدیرعامل خانه کتاب گفت: «با وجود اینکه خانه کتاب مجری این برنامه نبوده و هماهنگ‌کنندگان از معاونت امورفرهنگی وزارت ارشاد باید پاسخگو باشند، اما به شخصه از ناراحتی اهالی قلم و نشر متاسفم و از آن‌ها عذرخواهی می‌کنم. ضمن اینکه موضوع را پیگیری خواهم کرد؛ اگرچه همانطور که گفتم مسئولان و مدیران معاونت امور فرهنگی باید جوابگو باشند.»

جزئیات این اتفاق را در نمایشگاه کتاب تهران از نیکنام حسین‌پور -یکی از مدیران معاونت امور فرهنگی ارشاد- جویا شدیم. مطابق با اظهارات ایشان، مقرر شده بود خانه کتاب بعد از اتمام ایام نمایشگاه شکایت اهالی قلم و نشر را به شکل مناسبی طرح و پیگیری کند؛ اما بعد از گذشت 15 روز از اتمام نمایشگاه بیست و نهم، نه تنها هیچ اقدام و واکنشی از سوی این مرکز و معاونت فرهنگی وزارت ارشاد صورت نگرفته، بلکه صحبت از مطالبه 800 میلیونی خندوانه به ازای حضور اهالی قلم و نشر به میان آمده است

ارسال نظر
نام:
ایمیل:
* نظر:
اخبار روز
ببینید و بشنوید
آخرین عناوین