کد خبر: ۱۰۰۹۵۲
تاریخ انتشار: ۱۰ خرداد ۱۳۹۵ - ۱۳:۴۷
شمخانی با اشاره به هسته مرکزی اندیشه های دفاعی مقام معظم رهبری گفت: تولید قدرت و صیانت از عناصر آن به شکل تدریجی و متناسب با شرایط متغیر، هسته مرکزی اندیشه دفاعی رهبر انقلاب است.
 شمخانی گفت: اگر قدرتمند نباشیم قدرت‌های کوچک هم برای ما گردن‌کشی می‌کنند، اما بایستی با افزایش توان خود اجازه مانور از دشمنان را بگیریم.

 علی شمخانی دبیر شورای عالی امنیت ملی در سومین همایش تبیین اندیشه‌های دفاعی مقام معظم رهبری که صبح امروز در سالن باقرالعلوم(ع) دانشگاه صنعتی مالک اشتر برگزار شد، با اشاره به چشم‌انداز امنیتی و دفاعی کشور اظهار داشت: در طول بیش از سه دهه گذشته با یک چالش دوگانه مواجه هستیم. امروز جمهوری اسلامی به یک قدرت ملموس و برآمده منطقه‌ای تبدیل شده است.

وی با اشاره گسترش دامنه تهدیدات و آسیب‌ها افزود:  میان فرصت‌ها و تهدیدات یک پیوستگی وجود دارد که ثبات، پیش شرط توسعه قدرت منطقه‌ای ما است.

دبیر شورای عالی امنیت ملی با بیان اینکه تهدیدات منطقه‌ای ما تغییر پیدا کرده است، گفت: تهدید نظامی سنتی، دیگر وجود ندارد و به سمت تهدیدات امنیتی از سوی گروه‌های تکفیری در جنگ‌های نیابتی حرکت می‌کنیم و پیروزی در این عرصه برای ما مهم است.

شمخانی در ادامه تصریح کرد: اقتدار جمهوری اسلامی ایران به مفهوم عامه آن، عبرت ابرقدرت‌ها از اقدام نظامی در افغانستان و عراق و مبهم بودن آینده اقدام نظامی علیه ایران، اقدام نظامی علیه کشورمان را دور کرده است.

دبیر شورای عالی امنیت ملی تصریح کرد: اگر قدرتمند نباشیم، قدرت‌های کوچک هم برای ما گردن‌کشی می‌کنند اما بایستی با افزایش توان خود، اجازه مانور از دشمنان را بگیریم.

شمخانی با اشاره به لزوم گفتمان سازی در عرصه دفاعی گفت: یک آسیب‌پذیری داخلی هم داریم که ناشی از مشکلات جمعیتی، تغییر نسل و اقتصاد پایه است. این شرایط یک وضعیت جدیدی را برای ما ایجاد کرده که با شرایط قبلی متفاوت است. ما بایستی در موضوعات داخلی و منطقه‌ای خود، به یک افزایش قدرت مانور راهبردی دست پیدا کنیم.

وی با بیان اینکه تبیین اندیشه‌های دفاعی یک فرمانده نظامی با یک رهبر متفاوت است، گفت: تصمیمات سیاسی و اقتصادی مقام معظم رهبری پشتوانه تئوریک مبتنی بر وحی الهی است. باید همه این مسائل در هم تنیده شود.

شمخانی افزود: نقش حضرت علی(ع)، ابوذر، سلمان در غلبه یافتگی رسول خدا در زمان ابلاغ رسالت بر قریش، اهمیت ابعاد انسانی یک اندیشه بر ابزار را دیکته می‌کند.

وی در همین‌باره اضافه کرد: پیروزی خون بر شمشیر، فلسفه رزمندگان ما در دوران دفاع مقدس بود که یک معادله انسانی و نه معادله ابزاری است.

شمخانی با بیان اینکه هدف اندیشه‌های دفاعی رهبر انقلاب، استقلال است گفت: همه توانمندی‌های دفاعی جمهوری اسلامی برای استقلال و دفاع از مرزهای عقیدتی، سرزمینی و سیاسی کشور است. ملت ایران مبتنی بر همین رویکرد، شاه را ساقط کرد و از سال 57 تاکنون در همین چارچوب عمل کرده است.

دبیر شورای عالی امنیت ملی در ادامه افزود: ملت ایران اگر شاه را ساقط کرد، به این دلیل بود که دیدند وی نوکر آمریکا است و در دفاع مقدس هم با مشاهده تجاوز عراق به مرزهای سرزمینی، در جبهه‌ها حضور پیدا کرد.

وی خاطرنشان کرد: دلیل تنفر ملت ایران از گروهک منافقین این است که آنها از مرزهای استقلال ایران دفاع نکردند بلکه تبدیل به سربازی شدند که به مرزها حمله‌ور شدند.

شمخانی با بیان اینکه نمی‌توانیم اندیشه‌های مکمل دفاعی را درنظر نداشته باشیم، گفت: مگر می‌شود بدون اقتصاد درون زا و مبتنی بر اقتصاد مقاومتی، دفاع محکم سرزمینی داشت؟ مگر می‌شود بدون علم، قدرت دفاعی بازدارنده را سامان داد؟

وی تاکید کرد: لذا توسعه فناوری های روز همچون نانو، موشکی و سلول های بنیادی، ارتباط تنگاتنگی با اندیشه های دفاعی مقام معظم رهبری دارد.

شمخانی با بیان اینکه تبیین اندیشه های دفاعی رهبر انقلاب بدون باورمندی اعتقادی غیرممکن است، گفت: ایستادگی در دفاع مقدس که عراق در ابتدای آن، اطراف اهواز را در تسلط خود داشت، بدون باورمندی اعتقادی امکان پذیر نبود.

نماینده مقام معظم رهبری در شورای عالی امنیت ملی با اشاره به اتخاذ سه راهبرد برای مقابله با عراق در دفاع مقدس گفت: راهبردهای زرهی و ضدزرهی، پارتیزانی و استفاده از امکانات مردم سه راهبرد برای مقابله با عراق بود. انتخاب راهبرد سوم، کار مردان بزرگ بود. تحقق اقتصاد مقاومتی و قدرت بازدارندگی رو به تزاید، بدون در نظر داشتن این خصیصه ها امکان پذیر نیست.

شمخانی با اشاره به هسته مرکزی اندیشه های دفاعی مقام معظم رهبری گفت: تولید قدرت و صیانت از عناصر آن به شکل تدریجی و متناسب با شرایط متغیر، هسته مرکزی اندیشه دفاعی رهبر انقلاب است.

وی با اشاره به اینکه تصمیمات جمهوری اسلامی در حوزه دفاعی و امنیتی صحیح است، ابراز کرد: دفاع از حرم و جلوگیری از سقوط دمشق و بغداد برای دفاع و همچنین دفاع از مردم مظلوم فلسطین، تصمیم درستی است.

شمخانی افزود: فاعل قدرت، انقلابی گری است و تعامل با خدشه دارکردن قدرت، متفاوت است و هر کدام تعریف و مرزی دارند.

وی تصریح کرد: پشتوانه تئوریک، جامع نگری دفاع از مرزهای سیاسی و سرزمینی با استفاده از نیروی انسانی محورهای اصلی اندیشه های دفاعی رهبر معظم انقلاب است.
منبع: تسنیم
ارسال نظر
نام:
ایمیل:
* نظر:
اخبار روز
ببینید و بشنوید
آخرین عناوین