پزشکیان: در مقابل جامعه مسئول هستیم
رئیس جمهور تاکید کرد: واقعیت این است که من فرد خاصی نیستم که رئیس جمهور شده ام؛ هر کدام از استانداران و مدیران و وزرا می توانند با احساس مسئولیت در حوزه خود کاری انجام دهند که کارستان باشد.
به گزارش شبکه اطلاع رسانی تدبیر و امید، مسعود پزشکیان صبح امروز (شنبه چهارم مرداد)، با حضور در جمع معاونان و مدیران وزارت امورخارجه، بیان کرد: من اعتقادم بر این است که هر کدام از ما و شما، می توانیم رُلی را بازی کرده و مسئولیت را پذیرفته که فرد دیگری دارد. حدودا یکسال پیش من نماینده بودم. بارها گفتم که تازه خیلی هم بنده را در دوران نمایندگی تحویل نمی گرفتند، امروز رئیس جمهور شده ام. من هنوز همان آدم هستم. بار مسئولیت من خیلی سنگین تر شد. دینی که آدم نسبت به این مردم در خود احساس می کنم، اگر خداوند کمک نکند ناتوان می مانم.
وی در ادامه اظهار کرد: ما در مقابل جامعه مسئول هستیم. در نتیجه هر کدام از شما ها نیز می توانید این مسیر را طی کنید. به عبارت دیگر من فرد خاصی نیستم که رئیس جمهور شده ام. هر کدام از استانداران و مدیران و وزرا می توانند با احساس مسئولیت در حوزه خود، کاری انجام دهند که کارستان باشد. ما اختیارات را به استانداری و وزرا دادیم. حالا در بعضی از جاها یکسری اتفاقات در حال رخ دادن است که باید اصلاح شود. باهم می نشینیم و جاهایی را که اشتباه کردیم اصلاح کرده و به جلو می رویم.
رئیس جمهور در ادامه تصریح کرد: چه کسی گفته استانداران نمی توانند کاری که من انجام می دهم را انجام دهند؟ چرا؟ تازه آن ها در جایی هستند که مسائل را می بینند و ما از بالا نشسته و تصمیم گیری میکنیم. اگر چارچوب سیاست که سیاست های ابلاغی از سوی مقام معظم رهبری و برنامه هفتم است، را رعایت کنیم، فردی که در میدان است در این چارچوب گام بردارد مسائل حل خواهد شد. حالا جایی هم اشتباه کرد با نظارت و کمک ما اصلاح خواهد شد.
بدون واگذاری اختیار نمی توان انتظار پاسخگویی از مسئولان داشت
وی در ادامه تاکید کرد: مملکت اینگونه درست می شود که استانداران به فرمانداران اختیارات دهند، در حدی که مسئولیت دادند، اختیار نیز بدهند. ما مسئولیت می دهیم اما اختیار نمی دهیم. بعد انتظار پاسخگویی هم داریم. طبیعتا اینگونه نمی شود. در حال تمرین این موارد هستیم و تلاش می کنیم تا اصلاح شود. روایت سازی هم ان شاءالله شما شروع کنید. هر کاری هم از دست سایر سازمان ها و واحد ارتباطی ما بربیاید، انجام خواهیم داد. اگر پیشنهاداتی نیز دارید، ارائه کنید. هم دانشگاه ها و هم رسانه ها و هم وزارتخانه ها در این مسیر گام هایی برداشته اند، اما اگر به صورت سیستماتیک باشد، خیلی بهتر است.
باید نگاه ما تغییر کند
وی افزود: به حول و قوه الهی دست به دست هم خواهیم داد. فقط نگاه خود را باید عوض کنیم. اگر قرار باشد با نگاه گذشته تغییر ایجاد شود، تا به حال شده بود. اینگونه نمی شود و باید نگاه ها تغییر کند. برای این تغییر نگاه نیز باید به خودمان برگردیم. این نیز به شما باز می گردد. ما با کمک شما و مردم عزیز و تغییر نگاه در اولویت اول روابط کشور را با همسایگان ارتقاء خواهیم داد. در داخل ما در تلاش هستیم که ارتباط را با مردم صمیمی تر کنیم. گلایههایی هم که وجود داشته تا جای ممکن اصلاح کنیم.
باید روابط کشور را با همسایگان تقویت کنیم
وی در ادامه خاطر نشان کرد: اما ارتقای روابط در خارج تلاش مضاعفی می طلبد. ارتقای روابط با ترکیه، آذربایجان، ترکمنستان، افغانستان و پاکستان و عراق و همه کشورهای حاشیه خلیج فارس خیلی بیش از این می توانیم روابط خود را بهتر کنیم. اصلا لزومی ندارد خیلی نگاه ما به آن طرف تر ها باشد. اگر ارتباط خود را با کشورهای همسایه بهتر کنیم، خیلی کارها می توانیم انجام دهیم. باید بیشتر فعال شویم. دانشگاهیان، تجار ، اهالی هنر، فرهنگیان و گردشگران همه می توانند نقش آفرین باشند.
باید بستر برای رفت و آمد ایرانیان خارج از کشور فراهم شود
رئیس جمهور تصریح کرد: باید چارچوبی ترسیم کنیم که ایرانیان خارج از کشور بتوانند راحت به کشور بیایند. چارچوب هایی درست کردیم و آنان می ترسند به کشور بازگردند باید با قوه قضاییه و وزارت اطلاعات صحبت کنیم تا آنهایی که دلشان برای ایران و کشور ایران لک می زند، بازگردند. واقعا خیلی ها در بیرون هستند که دلشان می خواهد به ایران بازگردند، باید بستر را آماده کنیم تا این عزیزان بیایند. راحت رفت و آمد کنند. آقای دکتر (عراقچی ) پیگیری کنند تا این عزیزان راحت بتوانند به کشور بیایند. از وجود این عزیزان نیز بتوانیم استفاده کنیم. آنها سرمایه های ایران هستند. می شود از این عزیزان استفاده کرد.
زندگی در آرامش بهتر از زندگی در جنگ و خون ریزی است
وی در ادامه با اشاره به فرمایشات مقام معظم رهبری در عرصه دیپلماسی، تصریح کرد: از یک طرف باید خود را آماده کرده تا باقدرت بتوانیم از آب و خاک خود دفاع کنیم. از طرف دیگر دیپلماسی مهم تر از بقیه مسائل است. اگر با آرامش بتوانیم زندگی کنیم خیلی بهتر از جنگ و خون ریزی است. آدم هایی که امروز ادعا می کنند طرفدار حقوق بشر هستند، دروغگو هستند. بنده تحمل دیدن صحنه هایی که در غزه ایجاد کردند را ندارم. نمی توانم ببینم. وقتی این تصاویر را باز می کنم دیگر نمی دانم چگونه با خودم کنار بیایم. این کشورهای اروپایی و این سازمان های حقوق بشری کجا هستند. آنهایی که از انسانیت دم می زنند چگونه می خواهند این عملیات وحشیانه ای که بر سر مردم غزه پیاده کردند را توجیه کنند.
تحلیل های رسانه های خارج نشین از تجاوز به خاک ایران شرم آور است
وی در ادامه خاطر نشان کرد: چگونه رسانه هایی که آن طرف مرز نشسته و ایرانی هستند اینگونه تحلیل انجام می دهند. تحلیل های آنان شرم آور است. آیا اتفاقی که در غزه رخ می دهد را نمی بینند؟ آمدند زندان ما را هدف قرار داده و مردم را بی گناه در آن کشتند بعد می گویند معلوم نیست زندانی های سیاسی را چه کار کردند. جمهوری اسلامی حقوق بشر را نادیده گرفته است یا شما که از حقوق بشر حرف زده و از حمله اسرائیل دفاع می کنید؟ شرم آور است. یک عده هم گوش می دهند. خداوند همه انسانها را هدایت کند. ما هم با وحدت و انسجام و توکل به خدا این مسیر را با قدرت طی خواهیم کرد.
پزشکیان تصریح کرد: من بارها گفته ام و الان هم می گویم. ما خداوند را داریم و اگر به خدادلبسته و با باور به خداوند خدمت گزار مردم باشیم، نه تنها در شعار، مردم خواهند توانست در برابر همه مشکلات با قدرت بایستند. هیچ قدرتی نمی تواند ملت متحد و همراه را زمین گیر کند. اگر این اتحاد شکل نگرفت مقصر ما هستیم. باید خدمت گزار مردم باشیم. ان شاءالله موانع را برداشته و خدمت گزار مردم باشیم. به اینجا آمدیم تا از شما تشکر کرده و قدردانی کنم. شما هم ارتباط خود را تقویت کرده و سعی کنید فضای داخلی را به خارج وصل کنید. بستر رفت و آمدها را باز کنید تا بتوانیم در مقابل این تجاوز ها، صدای بلند خود را به همه انسان ها در کره خاکی برسانیم.